סיפורים כאלה מטבעם לעורר הרבה יותר הדים מאשר עורר הסיפור הזה כפי שבא לידי ביטוי באותו אשכול . בקושי הגיבו לדברים . יודעים למה ? משום שה'חרדים הנאורים' המאכלסים את הפורום שם שונאים שנאת מוות דיבורים מן הסוג הזה , דיבורים על ה'נסתר' על ה'מעבר' על כביכול 'חשבונות שמיים' , על אחת כמה וכמה דיבורים שעלולים ( חלילה ) לחזק בצניעות וביר"ש . ואם שני האלמנטים קיימים בו? בכלל גיוועלד!!
אז למה לא רואים (נכון לרגע כתיבת שורות אלה) כאלה שיוצאים נגד ומשחררים את חרצובות לשונם כמיטב המסורת ה'חרדית' נגד הסיפור או המספרת. . ?
משום שמה כבר הם יכולים להגיד על הרבנ' קנייבקסקי , היא ובעלה שיחי' קונצנזוס בחברה החרדית , הסיפור הזה ומקורו סינדל אותם ! אזק את ידיהם לאחור . ולכן הם מעדיפים לשתוק ולא להגיב עד יעבור זעם מבחינתם .
כמעט ואפשר היה לשמוע את אנחת הרווחה שיצאה מפיהם שעה שעלילת הסיפור תיארה התחזקות של בנות רווקות בלבוש צנוע ולא (שוב חלילה) התחזקות של נשואות מפאה לכיסוי ראש אמיתי!
כאלה הם פניהם של אותם שונאי ה' ותורתו הנקראים בסלנג הרחובי-חברתי "חרדים" .
הם מאוד חרדים . . מה יאמרו השכנים .
שמענו עליהם .
ועוזבי ה' יכלו .
תוקן על ידי המיייחל ב- 28/10/2009 15:57:20
נשלח ב-28/10/2009 19:08
התנהגותם של אותם "חרדים" נובעת מרגשי נחיתות לבם חצוי לשתיים בין עולם החילוני והקידמה לבין מסורת ישראל העתיקה. על כגון אלה עמד אליהו בהר הכרמל וקרא: "ויגש אליהו אל כל העם ויאמר עד מתי אתם פסחים על שני הסעפים אם ה' הוא האלוקים לכו אחריו ואם הבעל לכו אחריו" שואל המהר"ל מפראג מילא אומר אליהו אם ה' הוא האלקים לכו אחריו אבל למה הוא אומר אם הבעל לכו אחריו?!. אלא מוטב להתעסק עם עובד אלילים מאשר עם פוסח על שני הסעיפים.
נשלח ב-28/10/2009 19:21
תודה ישראטל .
אני את השאלה הזאת מכיר משיעורי הנ"ך של הרב נויגרשל מלפני שנים ששאל :
"אם הבעל הוא האלהים לכו אחריו" אם לא עובדי בעל ולא הולכים אחר ה' אז מה היו ישראל באותו זמן ?
התשובה היא שהם היו מסורתיים , גם מצוות וגם תרבות מודרנית של אותו הזמן (ע"ז) ועל זה צעק אליהו הנביא "אמת יש רק אחת! ויש ללכת אחריה ללא פשרות ולא "בערך" .
מכאן שעדיף לשלוח את הילד לחינוך חילוני ולא לממ"ד . משום שמהחילוני יש לו סיכוי לחזור בתשובה אך מהממ"ד הרבה יותר קשה... אם הבעל הוא האלהים לכו אחריו .
בדיוק כמו שאמרת רק במילים אחרות .
נשלח ב-16/11/2009 19:56
"ליל כל נדרי" בראדין (ליטא) במחיצת החפץ חיים זצ"ל
זכיתי להיות במחיצתו של מרן ה"חפץ חיים" בשנותיו האחרונות ממש. זכורני מעשה נורא שנכחתי בו. היה זה בליל "כל נדרי" של שנתו האחרונה. החפץ חיים השתפך מאד באמירת "כל נדרי". הוא היה חלש מאוד. אבל אף על פי כן, הוא דפק הבימה לאחר "כל נדרי", ובמדעות שליש ממש החל לומר דברי התעוררות...
ואלו היו דבריו: "מי שרוצה קירבת אלקים... מי שרוצה השראת השינכה בביתו.. מי שרוצה כפרת עוונות.. צריך דבר אחד: - צניעות בבית!!".
כך זכורני שדיבר שעה שלמה בבכיות נוראות על דבר אחד ויחיד - שגם בבית צריך ללכת בצניעות, וקל וחומר בן בנו של קל וחומר, בחוץ, לעיני אחרים... וכידוע, ברוסיה זלזלו בזה אף טובים.
בתוך דבריו הזכיר את דברי רבי יהונתן איבשיף, בעל "יערות דבש" (ח"א, לט-מ) שתקנת עזרא לחגור בסינר היתה גם בשביל הבית, שתהיה האישה צנועה בביתה ובזה תנצל ממלאך המות המלא עיניים שמסית את האדם לפגום את עיניו ולראות מקומות המכוסים.
הוא טען, שחוסר צניעות מזיק מאוד לרוחניות של האישה עצמה, מקלקל אצלה את רגש הצניעות והבושה, ומסיר ממנה כל לחלוחית של יראת שמים...
לאחר שהרגיש החפץ חיים כי דבריו עשו פרי בלב אנשים רבים שבני ביתם הלכו בגילוי שיער וגילוי הגוף, נחה דעתו, והורה לחזן להתחיל בתפילת ערבית של ליל היום הקדוש, יום הכיפורים.
("עולמות של טוהר").
נשלח ב-29/12/2011 18:30
קול שפוי שראוי שיישמע גם אם בשבילנו זה מיותר
כן ! אני גאה להיות מודרת !
אני גאה להיות מודרת מהחברה החילונית הנחותה, שגבריה מביטים עלי במבט בזוי ומערטל, ומפיהם ניתזות מילים בהמיות ההופכות אותי לייצור פלסטיק, שכל תפקידו בעולמו הוא סיפוק היצר הגברי.
אני גאה להיות מודרת מהנורמות הקלוקלות שהתאזרחו בישראל, בהן אישה תרעיב עצמה עד מוות, בכדי להשתחל ל'מודל החלומי' המכונס בתוך גזרת סדום, וכך תתאים את עצמה לפנטזייה הגברית המעוותת שנהגתה בידי אסופת גברים אגואיסטית, אי שם במערב הזחוח והנהנתן.
אני גאה להיות מודרת מהמרחב הציבורי הרדוד, שכולו אפוף בתרבות צריכה אובססיבית הטובלת במסעות פרסום ראוותנית, בהן הנשים משמשות כפלקט שטוח וחסר בינה, שאין להן בעולמן אלא טור שינים צחורות וחיוך אינפנטילי ומזמין. עולם שבו יתרונות המיקרוגל המוצג במודעה מסתכם בצדודית הנשית שהצמידו לו.
אני גאה להיות מודרת מצווי האופנה המזעזעים, הפוקדים על ילדות רכות לוותר על תמימותן ולהתלבש כבוגרות מופקרות, אחרת ינודו על ידי הלחץ החברתי האכזרי, השואב את כוחו מהחונטה הגברית הצינית והשוביניסטית. צווים הכופים על הנשים ניתוחים שונים ומשונים, דיאטות רצחניות וחיי סבל בלתי פוסקים, בכדי להתאימן בכל גיל למוח הגברי הריקני, שלא חדל לראות בנו אובייקט.
אני גאה להיות מודרת מהמרחב הציבורי של התחבורה הציבורית החילונית, כאשר 49% מנוסעות הקווים בתל אביב דווחו על הטרדות קשות מצד הנוסעים הגברים, שניצלו בבהמיותם את העומס באוטובוס.
אני גאה להיות מודרת מהחברה המערבית המזויפת, הכופה על הנשים ערכי 'שוויוניות' תלושים, המעודדים אותן לטפח קריירה גברית תובענית יחד עם מעמסת גידול הילדים, או לחילופין לוותר על ערכי המשפחה והנישואין לטובת 'הגשמה עצמית' לפי המודל הגברי.
אני גאה להיות שייכת לחברה יהודית מוסרית, המעניקה לאישה את כבודה האמיתי, הנובע מהערכה כנה למעלותיה הסגוליות. חברה היודעת לשמר את כבודה כאתרוג מהודר, במקום הטהור והמיוחד לה, לבל תתגלגל בין ההמון המיוזע ותיפגם. לא מתוך פטרונות ורכושנות חלילה, אלא כשמירת אוצר יקר ערך. מתוך בחירה הדדית של נאמנות מוחלטת לבן הזוג וחיים של קדושה.