|
|
| נשלח ב-20/8/2008 15:22 |
|
| |
כשאדם פוגע ביהודי על הנפגע ללמד זכות , אבל השומע חייב למחות על הפגיעה בת"ח ,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2008 16:41 |
|
| |
חחח ...לדיון כזה מוזר טרם נקלעתי .
לגופם של דברים .
ראשית כל אני רוצה להתנצל אם הובנתי שלא כהלכה , מעולם לא עלתה על דעתי לזלזל לא בכותבת ולא בצער ב"ח חלילה . אתה אינך מכיר אותי עמית ולא חכם ולא מוסרי יהיה מצידך לאבחן אותי כאילו אני מזלזל בצערם של ב"ח . וכי הוכחה או ראייה יש לך שכזה אני ? אתמהה ... בדיוק ההפך אנכי , רגיש מאוד לעניין . לא במושגים של הדור המעוות הזה אלא עפ"י השקפה תורנית בריאה וישרה . ובאשר למקרה שהעלתה הגברת כאן ? לאכזר שכך מתעלל בבע"ח יש לעשות מידה כנגד מידה .
בסה"כ התפלאתי על הכותבת שהכניסה תגובה לא עניינית לנושאי הפורום , זה הכל . כידוע לך אני משתדל להקפיד שהתגובות תהיינה שייכות הן לפורום בכלל והן לאשכול בפרט . איש סדר ודיוק ברא האלקים את עבדך . . .
ובאמת שלא לצורך היה כל הויכוח הזה בינך לבין דורש , אפ'חד לא השמיץ ואפ'חד לא נפגע ואני בטח שלא ת"ח ובטח ובטח שאין מקום לקנאה מטופשת בין יהודים . אם יש לך מה לומר ומה להגיב בנושאי השונים בפורום אתה מוזמן לעשות זאת כמו כולם בצורה מכובדת ועניינית שתכבד אותך ואת השקפתך .
ברכה וישועה אחי .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2008 17:39 |
|
| |
תודה על התגובות של עמית חן והמייחל.
לעמית חן, אחשוב על ההערה שכתבת לגבי אופן פעולתי במקרה...
מקרה כואב, שיוצר בתוכי קונפליקט, אם תחושת שליחות-אני אולי עומדת בסכנת נקמה מצד השכן. ואם לא אעשה כלום, נופל עלי המצפון שהייתי עדה לפשע ולא עשיתי כלום. אויב יש פה.
לגבי ההפניה לגמרא אולי בהזדמנות אסתכל שם, אזדקק לשטיינזלץ :),
בשלב זה.
ולמייחל, נכון שאולי זה לא ענייני לפורום. האמת שאם הייתי פה קוראת הכל בעיון, הייתי יכולה למצוא טיעון למה זה כן ענייני, אבל אין לי זמן וכח עכשיו לקרוא הכל בעיון. זה קרה לי התגובה באופן ספונטני. הייתי נרעשת מהמקרה המזעזע, ורציתי לכתוב על כך בפורום על בעלי חיים. ואז נכנסתי לפורום הזה, כי אני מתה על הדת (סלנג :), וזה התערבב לי, ויצא שכתבתי על בעלי חיים פה. אני חושבת שזה יותר נחמד, כי זה שילוב מקורי. חוץ מזה החלוקה בין 'בני אדם' ל'בעלי חיים' היא בראש שלנו. אפשר לעשות חלוקות אחרות. למשל, יש לי כלב בבית. הייתי יכולה לומר שהוא חלק מהמשפחה שלי. ואז הוא במשפחתי. ואז זה לא 'הוא' כחיה ו'אני' כאדם. אלא 'אנחנו' כמשפחה אחת. וההתאכזרות לכלב כיצור חי, אינו פחות חמור מהתאכזרות לאדם. זה רק האגוצנטריות שלנו כבני/ות אדם/ה שנדמה לנו שהאדם יותר חשוב/ה מחיה.
בעניין מידה כנגד מידה, מסכימה איתך. האמת שיש לי תחושות נקם חזקות ואני מפנטזת על זה. אך, למשל, אולי ממה ששמעתי מברסלב, או לא זוכרת ממי, בעצם אם יש לי תחושת נקם, זה אומר שאין בי אמונה. כי יש בי באמת אמונה, אני מאמינה שהקב"ה יעשה כבר את המשפט הזה, בגלגול הזה או בבאים, ואני לא צריכה לקחת את משפט ה' לידיים שלי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2008 11:13 |
|
| |
גם בתורתנו הקדושה בדיני עדויות לא כל עדות חייבים ללכת ולהעיד
ומצד שני יש עדויות שחייבים ללכת ולהעיד
ויתכן שאין את מחוייבת במקרה הזה של צער בעלי חיים לפעול כלל וכלל שום פעולה.
ואני מציע שמישהו כאן יתנדב להביא לכאן פסיקה הלכתית מרב מורה הוראה - מה צריך אדם לעשות כאשר הוא עד לצער בעלי חיים?
ואחר כך נדבר על מצפון וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2008 17:03 |
|
| |
עמי בבקשה ממך להעתיק את הדיון בנושא זה או בכל נושא אחר שלא קשור לפורום למקום אחר .
תודה וסליחה .
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 14:57 |
|
| |
http://rotter.net/forum/scoops1/15817.shtml
דעה: רק עיוור יכול לטעון לצירופי מקרים כאלה
מסתבר שכל מי שהיה לו יד ורגל סמכותיים בפוגרום של יהודי קטיף, בא יומו.
החל מראש הממשלה (שרון), דרך הרמטכ"ל (חלוץ), ועד קצה השורה, האחרון
שבהם מי שהיה מפקד הגזרה המשטרתי, אורי בר לב (כולם זוכרים את התמונות
שלו מתנוססות מעל כל מסך בכפר מימון).
כעת מה?
אילו בר לב היה יוצא לפנסיה, או שהיה נכשל סתם במשימה, היו העיוורים
אומרים "מה קשור לפוגרום?, הוא נכשל במילוי משימה וזהו".
אז מה? גם לכישלון יש סיבות, אבל מה? רצו משמים שגם אחרון העיוורים
יפנים סוף סוף שכל זה בא בגלל גירוש יהודים והריסת ביתם, לכן הפעם
עף קצין משטרה ללא רבב, יעיל כשור, מצטיין כזה שכולם גומרים עליו הלל
אבל הוא עף... למה?
רק עיוור לא מבין, רק נבוך יגיד "האם אתה מנהל החשבונות של בורא העולם?"
יש מצבים שלא צריך להיות מנהלים של אף אחד, רק להסתכל ישר עם ראש יהודי
מאמין ולראות את הכל מול העיניים. גם "הצבא" כגוף מגרש יהודים נענש קשה בלבנון.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2008 15:59 |
|
| |
אני רוצה לומר שאנשים רואים זאת אחרת.
אנשים רואים זאת שהוכחה לכך שלא אוהבים את המצליחים.
|
|
|
|
|