|
|
| נשלח ב-17/8/2008 12:43 |
|
| |
דרום - כשמשה אומר "ואמרו לי מה שמו?", אין כוונתו שאין הם מכירים אף שם משמותיו של אלוהים- אלא שמתחילת התגלותו של אלהים למשה שם בחורב עדיין לא הזדהה אלהים אתם מסוים. ועל כך מעיר משה "ואמרתי להם אלהי אבותיכם שלחני אליכם" - בלי זיהויו של אותו אלהים. ולכן ישאלו העם "מה שמו?". ואז אלהים מזדהה בשם "יהו'ה" ולראשונה (כנראה) מפרש את שמו. אבל לא בהכרח שלא הכיר משה את השם, רק שאלהים לא הזדהה כפעמים אחרות לומר "אני יהו'ה". לא נאמר שהאבות לא הכירו את שם "יהו'ה", אלא שאלהים לא התגלה אליהם בשם זה. "נודעתי" ולא "נודע", ודוק. ולכן מי שכותב בס' בראשית שאלהים התגלה לאבות ואומר "אני יהו'ה", לא ידע שאלהים לא התגלה בשם זה. ולכן צריך לומר שיש כאן שני כותבים שונים.
|
|
| נשלח ב-17/8/2008 13:07 |
|
| |
מיקלרי
כפי שאתה בודאי יודע, אני לא בא לשכנע מה פירוש פסוקי התורה, דבריך נכתבו, וגם דברי, והבוחר יבחר.
נדמה כי הנושא התבאר היטב מכל צדדיו.
בהזדמנות זאת אני רוצה להודות לך מעומק הלב, נהנתי מאוד להתכתב עמך, אתה שואל כעניין ומשיב כהלכה, ובזכותך הועלו על הכתב בצורה מסודרת הרבה נושאים חשובים, המון הצלחה.
|
| נשלח ב-18/8/2008 07:39 |
|
| |
תודה גם לך דרום-חוקר על חלקך הנכבד בדיון באשכול. אגב, הרבה בזכות דברים שכתבת בעבר בכמה אשכולות, התעוררתי לצאת במסע ארוך ומעמיק לחיפוש ובירור האמת. רוב תודות לך על כך!
|
|