|
|
| נשלח ב-3/9/2008 19:49 |
|
| |
פסח תשס"ט
בסיכום שהועבר אלי מהשיעור של הרב הצדיק אליעזר ברלנד שליט"א שנמסר אמש בירושלים,הרב אמר בתחילת דבריו
שבברכת החמה ערב פסח יאספו 15000 איש ותבוא הגאולה!
בנוסף ובעיקר דיבר הרב על מעשים המקרבים את הגאולה,לימוד גמרא בעיון ,ושמירת העינים.
הרב אמר שאדם לא יכול ללמוד בעיון כיון שהדעת שלו מתפזרת כיון שהוא לא שומר את עיניו וזה מפזר לו את המחשבה.
הוא הדגיש את הענין הזה מאד וטען שאדם ששןמר את עיניו יכול להיות ממוקד במחשבה הרבה יותר ויכול ללמוד באופן זה הרבה יותר דפים ובעמקות יותר גדולה.
לסיום בנוגע לאומן הרב אמר שהצדיק האמת יכול להפוך לכל אדם את העוונות לזכויות בזמן המשפט.
היצר הרע מביא את העבירות שהאדם עשה ואחר כך עובר למצוות ומנסה לטעון שגם המצוות הם לא בשלימות אלא עם הרבה פניות ולא לשמה וכו.
ברגע שהוא טוען כך הצדיק טוען כנגדו על כל העבירות שאינם עבירות ומצליח להפוך את כל הענין.
לכן החשיבות של הנסיעה בראש השנה לצדיק, לכל אדם בפרטיות ולכל ישראל בכלל.
שנשמע בשורות טובות ושנה של גאולה קרובה ברחמים לכולנו!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2008 22:27 |
|
| |
ראשית כל תודה לך על הבאת הדברים לכאן , יש"כ גדול . מספר הערות ברשתוך וברשות שאר הקוראים .
כולנו מכבדים מעריכים ומוקירים רבנים צדיקים העובדים את ה'באמת ובתמים ופועלים לקירוב ישראל לאביהם שבשמיים .
אך לא רבנים אף גדולים מהרב ברלנד ובטח שלא הוא יכולים לשחרר אמירות המתיימרות לדעת שאסיפת 15 אלף יהודים בכוחה להביא לגאולה מיידית . מניין לו זאת ? מאיפה הוא הוציא את זה ?
מעשים המקרבים את הגאולה ? אני בעד , זה בטוח . מי לא . אך מניין לו שדווקא גמרא בעיון מסוגלת לכך ? מה עם לימוד וגירסת זוהר ? למה להעלים מעם ישראל את הכ"כ פשוט מאליו ? הרי מדובר על הבטחה חד-משמעית של משה רבנו אליהו הנביא ורשבי"י !! מי צריך יותר מזה . או שמא לדעת אנשים מסויימים רבנו מאומן גדול וחשוב יותר מהם .
שמירת העיניים ושאר ענייני הקדושה...פשוט שכך הוא .
לגבי הנסיעה לאומן - דעתי הקטנה כבר אמורה בנושא באשכול אחר ודעת גדולי הדור כמובן ידועה . מי שגר בחו"ל ונמצא שם למה לא , שיסע לאומן , אבל לצאת מא"י לשם כך ? חלילה וחס . לא זו דרך התורה .
כל דבריי מתייחסים למה שהובא לעיל בשם הרב ברלנד , לי כמובן אין מושג מה הרב בעצמו אמר .
חזק וברוך דרוראה .
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2008 23:48 |
|
| |
אכן כבר זה זמן מה שרציתי לומר משהו על זה.
אני חושב שאין טעם לדבר עוד על דברים שיקרו או לא יקרו בזמן הקרוב. כבר ראינו שאנשים נתנו זמנים לתרחישים והנה הלכו חלפו להם. כך שאין טעם כל הזמן לחזור על אותו "תסריט". אני בעד למקד את הדיונים על מקורות מרבותינו הקדושים וכמו כן לנסות ולתת חיזוק לקוראי הפורום בכל דרך שהיא.
מה דעתכם?
רבותיי, החודש הוא חודש אלול. אני לדודי ודודי לי. הקב"ה קרוב מאוד בימים אלו, אני בטוח שכל אחד מכם מרגיש זאת. אנו צריכים לנצל את החודש להתחזק ולהתקרב לאבינו שבשמים בלי קשר לכל האירועים מסביבנו. להקב"ה יש תביעה אחת מאיתנו - להתקרב אליו כמה שיותר. אז קדימה בא נקבל על עצמינו משהו קטן קטן קטן לחודש הזה...ונדבוק בו בכל מאודינו לא משנה מה יקרה.
פתחו לי פתח כחודו של מחט ואני אפתח לכם כפתחו של אולם
יה"ר שנזכה כולנו וכל בית ישראל לחזור בתשובה שלימה. אמן!
עריכה: דברי נאמרו לפני שראיתי את דברי דרוראה. התכוונתי למה שהמייחל אמר לגבי אלול - תשרי - חשוון כתגובה לדורש. סליחה על שבירת הקשר אבל פשוט נראה לי שעדיין שווה לומר את הדברים
תוקן על ידי amishosh ב- 03/09/2008 23:51:49
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2008 07:32 |
|
| |
אני ממשיך להתעמק בספר הראב"ד והאו מביא שם כמה חישובי קץ והאחרון הוא סוף שנה זן.
הוא גם מביא שתש|ס יהיה יום הדין ולאחר שבע שנהים הכוונה השנה יהיה היובל.
הראב"ד מחזק את הטיעונים שהשנה היא שנת הגאולה בהמשך לתש"ב שהיה יום הדון , ומסתיים בשנה זו.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2008 09:24 |
|
| |
עמי
אתה כבר להכיר את סגנוני ולדעת שאין דרכי לחזור על אותם דברים ולשנותם שלא לצורך , אדרבה אני חש צער בראותי שיש צורך לחזור ולהבהיר דברים שכבר נאמרו ע"י פעם או פעמיים .
אם איזכור תאריכים מדוייקים לא מיטיב עימך אז יתכן ואתה בבעיה...כי אם צדקתי בדבריי והחודשיים שלושה הקרובים יביאו איתם את האירועים שציינתי התאריכים עליהם אדבר בעתיד רק יחמירו - אדבר בל"נ אפילו על ימים מדוייקים .
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2008 09:35 |
|
| |
מכיר אני היטב את סגנונך ואני חש צער שדברי לא הובנו כהלכה...התכוונתי לחזק את דבריך על מה שאמרת לדורש על כך שימים ושבועות יגידו (אם כי לא בזה הלשון בדיוק)...
אדרבה, כוונתי הייתה (ולמפרע אני רואה שכלל לא הייתי ברור) שנחכה שבאמת משהו יקרה ואז נוכל להמשיך את הדיונים על תאריכים מדוייקים ומאורעות שיקרו.
זוהי רק דעתי אבל לי אישית זה מאוד מוזר שאנשים כאן אומרים "אני מרגיש שהחודש משהו יקרה" וחלף עבר לו אותו חודש או "אני מרגיש שהשבוע משהו יקרה" והנה חלף עבר לו השבוע. אני חושב שלא זוהי דרכינו ועלינו לשמור את רגשותינו לעצמינו.
אינני מדבר על דבריך מייחל, הנסמכים על הבנה בזוהר או הגמ' ושפשוט נפלה טעות בהבנה (עיין שבועות תשס"ח).
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2008 09:53 |
|
| |
עמי
הסיבה שהיו השערות בתאריכים היא כדלהלן:
לדעתי האוטיסטים יודעים מה שהם אומרים ובפרט לאחר החיזוק מדברי הראב"א , שלאחר החיזוק מדברי הראב"ד , מתברר שהגאון מדבר על אותו דבר.
ולכן אני שיערתי שהדברים התקיימו בתוך השנה ולכן כל פעם שהגיע זמן של גאולה חשבתי על אותו זמן , אבל לארח דברי הראב"ד משמע שהגאולה תהיה מיד בתחילת שנה הבאה , וכמ"ד שבתשרי נגאלין.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2008 10:44 |
|
| |
לא דיון על מקורות דיברתי...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2008 19:35 |
|
| |
ממתי מתחיל החשבון של 48 היובלות?
שהרי 48*49 = 2,352 .
|
|
| נשלח ב-9/10/2008 22:24 |
|
| |
אם אני לא טועה
| דורש_אמת כתב: |  | אני אסכם בקצרה את הכתוב בספר.
1. בשנת תשסח מסתיים 48 יובלות.
2. בתחילת היבול ה 49 ישובו ישראל ויבולע המות לנצח.
3.בשבועות תינתן התורה החשדה בזכות משה. (תורה חדשה מאיתי תצא)
הדברים מדהימים בחשבונות והספר מחשב את הכתוב בדניאל.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 02/09/2008 14:37:20
|
|
בס"ד!
קודם כל מקווה שעברת את הצום בשלום.
אם אני לא טועה בספר רשום על שנת התשנ"ח
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2008 13:42 |
|
| |
שוב אני שואל, ממתי מתחיל מניין היובלות,? שהרי 48 או 49 יובלות זה מעל 2,000 שנה..!
|
|
|
|
|