|
|
| נשלח ב-30/10/2008 19:50 |
|
| |
יגעת ומצאת תאמין.... מקורות על חיובו של האב לתת נדוניה לביתו כאן:
http://www.daat.ac.il/daat/toshba/ishut/ishut15.htm
http://www.daat.ac.il/daat/toshba/ishut/ishut7.htm
http://www.betmidrash.com/lesson/280.doc
ירוחם:
כתבת "כלומר היא רוצה תפאורה לטקס החתונה, שאיזה דוס יסתובב שם, זה נותן צביון רציני יותר לטקס."
למה לסבך היכן שפשוט?
אולי היא סתם רוצה שהאבא של ביתה יגיע לחתונה ולא יצער את הבת? (אילו רצתה סתם דוס, היתה מוצאת אחר, לא?)
כל הסיפור נראה לי תמוה. אין אני מכירה את הבריות ואין אני יכולה להגיד דבר.
אבל אנשים אני מכירה, ובעלי תשובה גם כן. יש נטיה אצל הרבה בעלי תשובה להחמיר ולהרחיק מכל עברם, ובכלל זה לא להגיע לחתונות של הקרובים להם ביותר. יש לבדוק אצל המדוברים אם ייתכן וזה המצב.
רבונו של עולם, עברו עשרים ומשהו שנה, לא מספיק זמן בשביל להפסיק לריב? מה זה רוצה קשר איתו? כדאי לבדוק איפה עובר הגבול בין דמיון ומציאות. מה הבעיה שיגיע לחופה לבד, יברך את ביתו וילך אחר זמן מה?
אבל תסלחו לי יש כאן יותר מזה. הסיפור כרגע זהו רק קצה הקרחון.
יש כאן אב שיצר מערכת יחסים עם ביתו מחוץ לביתו. דבר שיש לשאול עליו. למה לא הכניסה לביתו? הרי היתה ילדה קטנה. מה זה התירוץ הזה של אישתו לשעבר? ומדוע לאחים אין קשר עם אחותם? לא מובן. קשה להחוות דעה במצב שחסרים כל כך הרבה נתונים. לא חסר בעלי תשובה הנוהגים כך, ומפרידים לחלוטין בין ילדיהם החילונים למשפחתם הדתית, כאשר הדת מהווה את המחיצה. מריח לי שזה המצב.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2008 23:18 |
|
| |
אמשלום - תודה.
התבהרות -
תני דעתך, קשה לייעץ ללא הכרת האמוציות, ציינתי וגם לעוף העיר, שנראה שהליבה כאן קשורה בקשרי אב ובת. אם אלו יובהרו, גם המתח למול הנשים יובהר, הוא משני, וכך גם מבחינת הנוכחות.
לכן הערתי שטיב הקשר אינו ברור וקשה מאוד ליעץ.
לדעתי הנסיון לתמצת "רק" פרטים חשובים בסוגיה כזו קשה מאוד הואיל ועיקרה לעתים דווקא נוגעת לפריסת היריעה הבין-אישית בין הנוגעים בדבר.
עכ"פ דעתי לא השתנתה, ואיני מוצא סיבה מדוע שהאב לא יהיה נוכח בחופת הבת שלו, (ואם אין זה רצונו א"כ על מה אנו כלל דנים?).
הדיון ביחס לאשה השניה יתכן שהוא סוג של בריחה של האב (גם אם הוא מגיע ממקום של התחשבות באשה) ונסיון לסמוך את השתמטותו על הפגיעה בה.
דומני שאי הבהירות של האב לגבי עמדתו שלו היא הליבה של הבעיה, ומשליכה על כל הגורמים (כולל הגרושה)!!!
(מכל מקום היית את שכתבת "אני חושבת", וכן עוד לשונות מסופקים, וע"כ שאלתי אם שוחחת עמה או לא, ומה טיב הכרתך!)
תוקן על ידי הלך ב- 30/10/2008 23:15:47
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2008 02:20 |
|
| |
ראיתי שם שהבת יורשת (חלק קטן) מהרכוש שהותיר אביהות, אך לא על חובה לתת נדוניה מחיים!
האם יש לי בעיה בהבנת הנקרא?
תוקן על ידי נישטאיך ב- 31/10/2008 2:23:42
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2008 03:21 |
|
| |
ראה בקישור הראשון לדוגמא תחת הכותרת ירושת הבנות - "הבנות אינן יורשות אלא מקבלות מזונות עד שתתבגרנה, והן גם מקבלות עשירית מהנכסים כנדוניה לנישואיהן".
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2008 02:46 |
|
| |
לעוף
"ראה בקישור הראשון לדוגמא תחת הכותרת ירושת הבנות - "הבנות אינן יורשות אלא מקבלות מזונות עד שתתבגרנה, והן גם מקבלות עשירית מהנכסים כנדוניה לנישואיהן".
ראיתי, אך האם ראית את שכתבת?
"הבנות אינן יורשות אלא מקבלות מזונות עד שתתבגרנה, והן גם מקבלות עשירית מהנכסים כנדוניה לנישואיהן".
פירוש"עשירית מהנכסים" הוא עשירית מהנכסים שהאב השאיר במותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2008 10:55 |
|
| |
אני לא תלמיד חכם, ואני לא יודעת אם זה עשר אחוז מנכסיו בזמן נשואיה או עשר אחוז מנכסיו לאחר מותו (מה זה יעזור לה אז בדיוק?) - תבדוק אתה את המקור בגמרא ותגיד לי - אותי לא לימדו גמרא כי אני אישה ודעתי כנראה קלה מדי, אז אין לי את הכלים לבדוק את מה שאני אומרת. אני יכולה רק להביא קישורים מגוגל. זה הכל. סורי.
אבל אני יודעת מה קורה בשטח. ת'כלס הבת לא מקבלת עשר אחוז משום דבר. הכל תלוי ברצונו הטוב של האב. יש אבות הנותנים דירה שהיא לא רק עשר אחוז מנכסיהם אלא 300 אחוז מנכסיהם אם לא יותר.... ויש אבות שלא נותנים דבר. אין לבת כל זכות לתבוע דבר.
מנסים לתרץ לאוזן המודרנית למה בת לא יורשת כי זה לא מסתדר לנו לחלוטין עם ההגיון שלנו, אז מצאו עוד דרך לעוות את הכתובים.
למה באמת בת לא יורשת? למה אלמנה אינה יורשת את בעלה? מה ההגיון בזה היום?
נניח ויש שני בני זוג, כמונו, העובדים ולוקחים משכנתא ומשלמים עליה כל חייהם. הבעל נפטר, ולאישה אין כל זכות בדירה הזאת? (תניח לחוק המדינה, תודה לאל שיש את מדינת ישראל ואת החוק החילוני!). לפי דין תורה על האלמנה לגשת לבית הדין ולוותר על חלקה בירושה ולמסור את החלק הזה לבניו של הבעל - גם לבניו מנישואים קודמים. ואין לה כל חלק וזכות בדירה זו. ראה כאן:
http://www.daat.ac.il/encyclopedia/value.asp?id1=70
ואם תאמר שיש לה זכות לגור שם עד סוף ימיה. אז שני דברים - אחד, זו לא זכות קניינית שעליה היא עבדה במשך שנים בכדי לרכוש אותה! ושנית ראה כאן:
http://www.daatemet.org.il/issues.cfm?ISSUE_ID=363
חוסר הצדק הוא משווע וזועק לעיניים!
אבל זו ההלכה!
ואין מה לעשות אלא לקבל את הדין.
כי זהו רצונו של ה' יתברך.
ואני שואלת האמנם? הייתכן כי זהו רצונו של ה' יתברך?
או רצונם של אלו שהסמכות המחוקקת ניתנה בידיהם? ואשר פסקו נכון לזמנם בהתאם להשקפת עולמם?
והאם בכלל רלוונטי לשאול מהו רצון ה'? האם לגיטימי לשאול מהו רצון ה'? הרי כבר נקבע כי לא בשמיים היא.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2008 13:54 |
|
| |
צודק.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2008 19:47 |
|
| |
התבהרות
אם אני מבין נכון אז במקרה כאן זה לא יהיה הכרזת מלחמה מחודשת אם הוא לא יגיע לחופה כי יש כאן אבא שלא הכניס את הבת שלו הביתה. כך שבכל מקרה הדברים שונים לחלוטין ממקרה רגיל ולא שייך לדון כאן על חובה. יש כאן אדם שצריך לשקלל לעצמו את הנתונים מה הבת תרגיש מה אשתו תרגיש ומה יותר חשוב לו. לא נראה לי ששייך מהאשכול הזה להריח את השטח.
בכל מקרה כל הדיון הזה בסגנון של חובה זה מגוכחך זה לא עניין של חובה, אף אחד לא חייב לאף אחד כלום.הוא זה שחייב לעצמו את הדאגה לבתו, והשאלה היא האם הוא מרגיש חייב או לא? ואולי הוא פונה לייעוץ כדי להוריד מעצמו את המצפון אם הוא יחליט לא ללכת, צריך לבדוק מה הוא באמת רוצה.
אני מצטרף להרגשות שהציגה לעוף ברוח שיש כאן התנהלות של בעל תשובה...ואולי עכשיו הזמן שהוא יתקן את השטויות האלו...
בכל מקרה אם טיפוס כזה היה ניגש אלי לייעוץ לא הייתי מאמין לו (כמו שזה נשמע שאת עושה) יותר מדי, אני יודע שבמצבים האלו אנשים מעוותים המון פעמים את תפיסת המציאות הפשוטה, ויכול להיות שהוא בכלל מדמיין שהגרושה עדיין רוצה אותו אחרי 20 שנה!!! ואולי בגלל זה אני לא יועץ...
בעיני סיפור כזה (כמובן שיש לך יותר פרטים ממני.) היה אוטומטית מתפרש כאדם שהרחיק את בתו מתוך שנאתו לגרושתו ולמה שהיא מייצגת, וכל ההסברים שלו היו אצלו דומים להסברים של עוד אלפי רוצחים אנסים וגנבים שהם מלאים אמתלאות להסביר למה הם נמצאים בצד של הטובים ולא של הרעים, אני לא מכיר אדם שניתק את הקשר עם הילדים שלו מתוך רשעות לשמה תמיד יש להם הסברים מכאן ועד לירח... והנה עוד דוגמא כזו!!!
תוקן על ידי ההיולי ב- 02/11/2008 19:47:56
תוקן על ידי ההיולי ב- 02/11/2008 19:58:29
 |
|
|
|
|
|