טראמפ הודיע כי נענה בשלילה להזמנת שלדון אדלסון להשתתף בכנס של הקואליציה הרפובליקאית היהודית, גוף של בעלי הון יהודיים שתורמים לפוליטיקאים רפובליקאים, שייערך במלון "ונישן" של אדלסון בלאס-וגאס. גם קייסיק לא יישתתף, אך קרוז הודיע שיופיע באירוע. טראמפ נאם בכנס קודם של הקואליציה, לפני כמה חודשים, ושומעיו לא אהבו אותו. הוא אמר אז: "יש לי ספק רציני האם שני הצדדים (בסכסוך הישראלי-פלסטיני) רוצים להצליח והספקות שלי גדולים במיוחד לגבי צד אחד (הוא לא נקב בשמו אבל המשפט הבא לא הותיר ספק במי מדובר). הרבה יהיה תלוי בישראל ובנכונותה לסגור עסקה, בנכונותה להקריב דברים מסוימים..."
עוד אמר באותו פורום: "אתם בוודאי לא תצביעו בעדי. אני לא רוצה את כספי התרומות שלכם. לא תרצו בי כי לא תוכלו לקנות אותי". הוא אף סירב להתחייב להעביר את שגרירות ארה"ב בישראל מתל-אביב לירושלים. בהזדמנות אחרת הוא הכריז שבדעתו להיות "נייטרלי" בסכסוך הישראלי - פלסטיני. טראמפ ניסה לתקן את ההצהרות האלה בנאומו בוועידת אייפ"ק, השדולה הפרו-ישראלית בוושינגטון, בשבוע שעבר, שחובר ע"י חתנו היהודי, ג'ארד קושנר.
אדלסון וכמה יהודים אחרים שחברים בקואליציה הרפובליקאית יהודית גילו פתיחות כלפי טראמפ, אך אחרים, ובכללם פול סינגר, מנהל קרן גידור ידועה, ואיל הנדל"ן מל סמבלר, אינם נמנים עם חסידיו. יהודים רבים התנערו מטראמפ בגלל הכרזתו על הניטרליות.
נראה לכם שהדבר הזה הולך להיות הנשיא הבא?! 
הרב הרי הבטיח שהנשיא הבא הולך להיות טוב מאוד למדינת ישראל
לאור דיבורים כאלה נראה שהוא הולך ומתרחק מהבית של לבן
תוקן על ידי המיייחל ב- 05/04/2016 09:46:49