האם יש ספר לכל ה"שמות" שבתנ"ך להורות אם הם קדש או חול ?
כוונתי ל"כל השמות" גם אלה שלא נזכרו במס' סופרים
נשלח ב-4/12/2008 05:20
כל מי שלמד ניקוד ואיננו סובל מחוסר הבנת הנקרא, יודע להבדיל בין קודש לחול. באשר לשמות שאינם מוזכרים בהלכה/תלמוד/מסכת סופרים.
בתיקוני סופרים שמודפסים בשנים האחרונות מצויין במפורש קודש או חול או ספק. כמו כן כל מי שלמד הלכות סת"מ אמור לדעת כיצד לנהוג למעשה במקום הספק של קודש וחול.
נשלח ב-4/12/2008 11:45
ארבל45 כתב:
כל מי שלמד ניקוד ואיננו סובל מחוסר הבנת הנקרא, יודע להבדיל בין קודש לחול. באשר לשמות שאינם מוזכרים בהלכה/תלמוד/מסכת סופרים.
יואיל נא כבודו להסביר לבעל קושי בהבנת הנקרא כמוני, למשל בפסוק אשר אני נוהג לאומרו לפחות פעם בשבוע, (תהלים קפיט'ל פב פסוק א') "מזמור לאסף אלקים נצב בעדת קל בקרב אלקים ישפט" יש כאן 3 "שמות" מה קדש ומה חול?
(אחר שתשיב לי על הראשון והאחרון, אשאל אותך מה עם האמצעי?)
נשלח ב-5/12/2008 08:43
יואיל נא כב' ללמוד הלכות קדושת שם ה' באופן בסיסי
ניסית להכשיל אותי אך לצערי הראשון שנפל במלכודת הוא מי שניסה להטמין לי...
כידוע לכל מי שמתחיל ללמוד דיני קדושת שם ה' יש מושג שנקרא שם קטן מתוך שם גדול. ומי שכתב שם קטן מתוך שם גדול כגון א לאחר מכן ל ולאחריהם אמור לכתוב הים ומצא ( בתפילין ומזוזות שחייבים להכתב כסדרן )
כי יש פסול במילה שלפני כן שאיננה שם מהשמות הקדושים. הרי האותית א ולאחריה ל לא נמחקות כי הן שם קטן מתוך שם גדול.
כב' כתב א לאחר מכן ל ולאחריהן קים וכל זאת מתוך נקודת מוצא שלא לכתוב שם ה' ע"י כך ששינה אות מתוך השם והחליף ה בק כפי שרבים נוהגים בטעות לעשות.
דנתי על כך בשעתו עם אחד מחשובי הפוסקים בעיקר בדבר העובדה שרבים כותבים שם קטן מתוך שם גדול ושינו אות בהמשך כגון ק במקום ה. ונפסק לי בברור כי לכתחילה יש לנהוג קדושה בשם בן שתי באותיות הואיל והוא שם קטן מתוך שם גדול שגם בפני עצמו אסור במחיקה...
אך לעומת זאת מרבית הפוסקים ובראשם הרה"ג ר' שמואל הלוי וואזנר שליט"א פוסקים כי באם נכתב שם מהשמות הקדושים על צג מחשב אין בכך קדושה ומותר למחוק מהמחשב ( כל עוד לא הודפס ) ולחילופין לכבות את המחשב / צג המחשב..
נשלח ב-2/5/2010 08:14
עיין ספר "היכל הברכה" שם הוא מתיר ספקות דרך קבלה.. לדוגמה "ואין אלהים עמדי"\ בהאזינו\- אלהים קדוש