|
|
| נשלח ב-1/6/2009 11:33 |
|
| |
| yanki100 כתב: |  | |
אנחנו עדים לתופעה חדשה - תופעת "הורדת התורה אל העם". הרב שרלו הוא ללא ספק הדמות הבולטת ביותר בזה.
הבעיה היא בפירוש של הרב שרלו לביטוי - במקום להעלות את העם לתורה הוא "מוריד" את התורה.
יצא לי לראות שאלות ששאלו את הרב שרלו כדי שיפסוק הלכה, ובתור אדם פשוט יכולתי להתרשם שהדברים של הרב לא תמיד עולים בקנה אחד עם פסיקת ההלכה, אלא יותר בניסיון למצוא חן עם הציבור, ולכן, אני חייב להודות שקשה לי עם הדברים האלה.
אני לא מערער על בקיאותו של הרב שרלו. מה שכן, דווקא מרב הייתי מצפה לדברים אחרים.
|
|
איך הרבי מליובאוויטש אומר:
"אוהב את הברית - ומקרבן לתור" - אותם לתורה - ולא את התורה איליהם.
|
|
| נשלח ב-1/6/2009 14:08 |
|
| |
פרידום יקירי,
הסיבה שאני לא משיב על טענותיך במין הטענה, אלא מנסה להסביר לך דברים חשובים יותר, היא בדיוק אותה סיבה שבגללה חוטא שרלו ידידך, כידוע לך שאין משיבים ליצר הרע בטענות על טענותיו כדי לא להיגרר אחריו ולהימצא במקום שבו היצר הרע נמצא.
שרלו ידידך מקדיש את מוחו התורני לסוגיות של מתועבים וכיצד יש לשלבם בחברת השפויים ובכך הוא ממילא משים עצמו איתם ועם המונם. הסוגיות התורניות הלוהטות בהן מתעסק שרלו הן : האם זה ראוי שהומו יתחתן עם סטרייטית העיקר שהוא יניח תפילין וכ"ד
רב שראוי במקצת לתארו - לא מתעסק בזוהמה שכזאת באצטלא של תורה. אם אתה לא מבין עד כמה חילול השם וביזוי התורה יש בזה, אז מצבך עגום.
בעניין ההתייחסות לרב שרלו אני מזכיר לך שבמקום שבו יש חילול השם, אין חולקים כבוד לרב, וזה עוד שמדובר ברב אמיתי.
ישנם אנשים וגם "רבנים" שתמיד מנסים לשאת חן בעיני אחרים להראות "גיזעיים" ,"פתוחים" , ו"מודרנים", ולהשתלב עם הרקוב, האנשים הללו הביאו בעבר ומביאים בהווה את כל הצרות על עם ישראל.
לא לחינם נקרא אברהם אבינו - אברהם העברי , משום שכל העולם היה בעבר האחד והוא בעבר השני
כולם היו משהו אחד והוא משהו אחר, עם גבולות ברורים.
מהרב יגן זצ"ל שמעתי שאלה, הרי ידוע שאברהם אבינו עמד בעשרה ניסיונות קשים מנשוא, והנה מספר לנו המדרש שכאשר הקב"ה ביקש מאברהם אבינו לעשות ברית מילה, הוא פתאום הולך להתייעץ עם ענר החבר הגוי שהיה לאברהם, הוא שאל אותו : הקב"ה אמר לי לעשות ברית, מה אתה אומר ?
אז ענר ענה לו, בוודאי , אם השם אומר אתה צריך לעשות ! , אתה שומע פרידום אברהם אבינו מתייעץ עם גוי על ציווי שציווה השם יתברך !!!! ולא מצינו שאברהם נענש על זה, מספר המדרש שהקב"ה ידע למה אברהם מתייעץ ולכן נגלה אליו ואמר לו כך : אברהם יקירי אתה חושש שאחרי שתהיה מהול אתה תהיה שונה ויחששו ממך ולא תוכל לקרב גויים להיות יהודים ? אל תדאג אני רוצה שתהיה שונה , אתה שונה ! אתה לא כמו כולם, אתה מתקדש ! אל תחשוש.
זאת אומרת שהיהדות שלנו לא יכולה להתקרב לכלום, היא לא מתכופפת לפני שום רעיון, והבדלתי אתם מכל העמים וקידשתי אתכם להיות לי לעם קדוש, "כי עם קדוש אתה להשם אלוהיך".
אם התביעה האלוקית הזאת לא מעבירה לך צמרמורת בריאה בגב אז חבל לי עליך אחי היקר.
תוקן על ידי מרדכיmor ב- 01/06/2009 14:08:05
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2009 14:32 |
|
| |
| מרדכיmor כתב: |  | |
פרידום יקירי,
הסיבה שאני לא משיב על טענותיך במין הטענה, אלא מנסה להסביר לך דברים חשובים יותר, היא בדיוק אותה סיבה שבגללה חוטא שרלו ידידך, כידוע לך שאין משיבים ליצר הרע בטענות על טענותיו כדי לא להיגרר אחריו ולהימצא במקום שבו היצר הרע נמצא.
שרלו ידידך מקדיש את מוחו התורני לסוגיות של מתועבים וכיצד יש לשלבם בחברת השפויים ובכך הוא ממילא משים עצמו איתם ועם המונם. הסוגיות התורניות הלוהטות בהן מתעסק שרלו הן : האם זה ראוי שהומו יתחתן עם סטרייטית העיקר שהוא יניח תפילין וכ"ד
רב שראוי במקצת לתארו - לא מתעסק בזוהמה שכזאת באצטלא של תורה. אם אתה לא מבין עד כמה חילול השם וביזוי התורה יש בזה, אז מצבך עגום.
בעניין ההתייחסות לרב שרלו אני מזכיר לך שבמקום שבו יש חילול השם, אין חולקים כבוד לרב, וזה עוד שמדובר ברב אמיתי.
ישנם אנשים וגם "רבנים" שתמיד מנסים לשאת חן בעיני אחרים להראות "גיזעיים" ,"פתוחים" , ו"מודרנים", ולהשתלב עם הרקוב, האנשים הללו הביאו בעבר ומביאים בהווה את כל הצרות על עם ישראל.
לא לחינם נקרא אברהם אבינו - אברהם העברי , משום שכל העולם היה בעבר האחד והוא בעבר השני
כולם היו משהו אחד והוא משהו אחר, עם גבולות ברורים.
מהרב יגן זצ"ל שמעתי שאלה, הרי ידוע שאברהם אבינו עמד בעשרה ניסיונות קשים מנשוא, והנה מספר לנו המדרש שכאשר הקב"ה ביקש מאברהם אבינו לעשות ברית מילה, הוא פתאום הולך להתייעץ עם ענר החבר הגוי שהיה לאברהם, הוא שאל אותו : הקב"ה אמר לי לעשות ברית, מה אתה אומר ?
אז ענר ענה לו, בוודאי , אם השם אומר אתה צריך לעשות ! , אתה שומע פרידום אברהם אבינו מתייעץ עם גוי על ציווי שציווה השם יתברך !!!! ולא מצינו שאברהם נענש על זה, מספר המדרש שהקב"ה ידע למה אברהם מתייעץ ולכן נגלה אליו ואמר לו כך : אברהם יקירי אתה חושש שאחרי שתהיה מהול אתה תהיה שונה ויחששו ממך ולא תוכל לקרב גויים להיות יהודים ? אל תדאג אני רוצה שתהיה שונה , אתה שונה ! אתה לא כמו כולם, אתה מתקדש ! אל תחשוש.
זאת אומרת שהיהדות שלנו לא יכולה להתקרב לכלום, היא לא מתכופפת לפני שום רעיון, והבדלתי אתם מכל העמים וקידשתי אתכם להיות לי לעם קדוש, "כי עם קדוש אתה להשם אלוהיך".
אם התביעה האלוקית הזאת לא מעבירה לך צמרמורת בריאה בגב אז חבל לי עליך אחי היקר.
|
|
תגובה שנהניתי לקרוא יישר כוח על הדיון האינטלקטואלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2009 17:35 |
|
| |
חבר'ה 2 שאלות:
1) האם הרב שרלו מתיר משכב זכור?
2)האם יש אנשים בעלי נטיות הפוכות בציבור המאמין? אם יש, מה ההדרכות ההלכתיות או החברתיות למישהו בעל נטיות הפוכות? (בנושאי שידוכים, הליכה למקווה, הקמת משפחה וכו' ).
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2009 18:41 |
|
| |
טוב ידידי גמרתי להתאפק אז בוא נראה מי הרב יובל שרלו
כך קובע הרב יובל שרלו, ראש ישיבת ההסדר בפתח תקווה, ביחס להומוסקסואלים הדתיים. במפגש נדיר עם קבוצת הומואים ולסביות שבו השתתף הרב בסוף השבוע בירושלים, הוא הסביר: "נטייתי הטבעית באופן כללי היא שהטוב ביותר הוא לחיות כאיש אמת. אמירת האמת מסירה עול מהכתפיים, בכל הקשר". עם זאת הדגיש כי כמי שלא היה במצב זה ואינו יודע אילו קשיים כרוכים בכך, הוא אינו חש ראוי להמליץ על יציאה מהארון.
האם כך התורה מדריכה אותנו בוא נניח שיש לי מידת הכעס (ויש לי) האם אני צריך להצהיר בריש גלי תשמעו אני כעסן
האם זה מה שהתורה אומרת לי או שהיא אומרת לי תלמד על מידת הגעס תנסה להיתגבר עליה אל תקבל שאתה כעסן תעבוד על זה
מה הרב שרלו אומר תצא מהארון תודיע בשער בת רבים אני גיי ההפך תדע שזה פסול ושזה אסור ותעבוד על הנטיות האלו שיש לך כי אם תודיע ותצהיר שאתה גיי זה אומרת שזה בסדר וזה לא
את השאלה "האם ישנם הומואים דתיים" הגדיר הרב שרלו במפגש "מיותרת וחצופה", והוסיף: "אתם קיימים, גם אם חושבים שתיעלמו... האמירה שאין כזה דבר הומואים ולסביות דתיים שקולה לאמירה שאין כזה דבר דתי דובר לשון הרע". עם זאת הוא הודה כי גם בעיניו יחסים לסביים חמורים מלשון הרע, ואמר: "אני תוהה ביני לבין עצמי אם זו רק הומופוביה, או שיש כאן משהו אחר. אני חושב שיש משהו מעבר, בגלל המשמעות המיוחדת לנישואי איש ואישה ביהדות
וזו דעתו של הרב אבינר אף על פי שאיני מחזיק מדעותיו ומצאו בו הרבה פסולים כמו שתראו באשכול על הרב אבינר פסק דין
במקרה הזה ספציפית הוא דיבר נכון
| הרב אבינר להומואים: כך תצאו מזה / ynet |
|
|
ההומואים הדתיים מתאגדים ומנסים לזכות להכרה במגזר. הרב שלמה אבינר סבור שאין מקום לתת להם לגיטימציה ולשיטתו, "יש גם אפשרות לחדול מהנטייה". איך עושים זאת?
|
| לכתבה המלאה |
הרב שרלו שולל "טיפולי המרה" להפיכת הומוסקסואלים לסטרייטים, וטוען כי הם "חסרי סיכוי וגורמים לסיכון". לדבריו, גם הגופים המקצועיים לא מכירים בהם וביעילותם באופן חד משמעי. עם זאת הוא מודה כי "אי אפשר להפריד בין הפסיכולוגיה לאידיאולוגיה, והאנשים שאומרים את זה הם אידיאולוגית לא נגד הומוסקסואליות". בנוסף מבחין הרב בין הומואים מבוגרים לצעירים יותר וקובע: "בגיל ההתבגרות ההתבשלות המינית עדיין לא מוחלטת, ולכן הייתי אומר למתבגר לא להחליט עדיין
הרב שרלו שולל טיפולי המרה וטוען כי הם חסרי סיכוי וגורמים סיכון האם כך לימדה אותנו התורה שטויות והבל רוח
לעומת זאת כך חושב הרב אבינר וכאן אני נאלץ להסכים עימו וזו היא דרכה של תורה
הרב אבינר להומואים: כך תצאו מזה
ההומואים הדתיים מתאגדים ומנסים לזכות להכרה במגזר. הרב שלמה אבינר סבור שאין מקום לתת להם לגיטימציה ולשיטתו, "יש גם אפשרות לחדול מהנטייה". איך עושים זאת?
ynet
חברי קבוצת הו"ד (הומואים דתיים) ממשיכים במאמציהם לזכות להכרה בחברה הדתית. 70 מהם התכנסו בירושלים ובמסגרת השאיפה ללגיטימציה אף שלחו מכתב לעשרות רבנים ומחנכים בציבור הדתי והחרדי. אולם, נראה כי הזרם המרכזי בציונות הדתית לא משתף עימם פעולה. הרב שלמה אבינר, מבכירי הרבנים הדתיים-לאומיים,יפרסם מחר מאמר, בעלון "עולם קטן" המחולק בבתי הכנסת, ובו הוא מסביר ל"בעלי הנטיות ההפוכות" איך להתגבר על המשיכה. ynet מצרף את המאמר ככתבו וכלשונו:
לפעמים ילד או נער או מבוגר מרגיש שיש לו נטייה חזקה דווקא לגברים, ומתמלא חרדה ודאגה – האם אפשר לצאת מזה?
כמובן שאנו שואלים על עצם הנטייה ולא על ההתנהגות. שהרי ההתנהגות הזו נאסרה על-ידי ריבונו של עולם באיסור מן החמורים שבחמורים שבתורה, ואין שום מקום לשום לגיטימציה מכל צד ומכל פינה. אם ריבונו של עולם אסר, סימן שאפשר. אמר הפילוסוף קנט: "אתה חייב, סימן שאתה יכול". נכון שיש יצר-הרע, אך יש גם יצר-טוב. לכל אדם עלי אדמות יש יצר-הרע, לזה יצר כזה ולזה יצר אחר, ואם יש יצר-רע חזק, אזי כנגדו יש יצר-טוב באותו חוזק, כפי שמסביר באריכות רבי משה חיים לוצאטו בספרו דרך ד'. ורצון ד' הוא שאדם ילחם וינצח.
לכן, לא על זה אנו שואלים, אלא האם יכול אדם לשנות את אופיו.
גם על שאלה זו אנו משיבים בחיוב, שהרי ריבונו של עולם אף מדריך אותנו להטות את נטיותינו אל הטוב, כמו שכתוב: "והלכת בדרכיו" (רמב"ם, דעות א') – מה הוא נקרא רחום אף אתה היה רחום.
| דבר הרב ר' |
|
| אין הומואים בהלכה / הרב ר' |
|
|
התורה עוסקת באיסור על הפעילות מינית ולא בזהות המינית והמושג "הומוסקסואל" לא מוכר לה. תפיסה שגוייה של התופעה יוצרת רושם אצל הרבנים שמדובר בהתרת הרסן המיני ולא בנטייה ומקשה עליהם ליצור מענה הולם, לבד מהצעות ל"גמילה". ר', רב הומוסקסואל במכתב פתוח לחברה הדתית
|
| לכתבה המלאה |
|
|
|
אין זה תמיד פשוט, ובוודאי לא מיידי. לפעמים הדרך ארוכה, וספרי המוסר שלנו דנים בזה רבות, כגון שמונה פרקים ומסילת-ישרים. אבל צריך לדעת:
קיימת אפשרות להשתנות ולחדול מן הנטייה אל איש, ולהגיע למשיכה טבעית אל אישה ולהתחתן, להקים משפחה ולחיות חיי זוגיות מלאים באושר.
לבעל נטיות הפוכות קשה מאוד, על-פי רוב הוא בודד ואינו יודע אל מי לפנות כדי להיחלץ מן המצר. ולכן, לפני שמונה שנים הוקם מרכז הסיוע "עצת נפש", המפעיל מענה טלפוני אישי חינם בנושאים שעליהם קשה לדבר, כדי להקשיב, לסייע, לעודד, לכוון, לרומם, להחזיר חיוך ולנסוך תקווה, כי באמת יש תקווה. הקו מספק הקשבה אוהדת ועזרה ראשונית לפונים החפצים להיחלץ מן המצר אל חיים מחודשים.
אך כיצד? היש שיטה פסיכולוגית שתוכל לעזור? שהרי בפסיכולוגיה יש כמה שיטות, ואכן רבים מבין הפסיכולוגים אינם סגורים בתוך שיטה מסוימת, אלא הם אקלקטיים, כלומר משלבים שיטות שונות באופנים שונים בהתאם למי שנמצא מולם, בדרך הטובה ביותר.
גם במרכז הסיוע "עצת נפש" נוהגים להציע לפונה שלושה מטפלים מנוסים, פסיכולוגים או עובדים סוציאליים קליניים – בעלי שיטות שונות, שהרי סוף סוף הפונה הוא זה שצריך להחליט. ידועה היא השיטה הפסיכואנליטית החופרת בעמקי התת-מודע, מה שכמובן מצריך זמן רב ופגישות רבות לאורך שנים. לעומת זאת, השיטה הביהביוריסטית טוענת שאם נרגיל לאט לאט את האדם להרגלים נכונים, זה יפעל לטובה על אופיו. בנוסף, במרכז הסיוע "עצת נפש" ממליצים על השיטה הרפאראטיבית (Therapy Reparative) אשר פועלת בהיקף רב בארצות הברית, ומעלתה שהיא מיוחדת להתמודדות שלנו. ואכן, ברוך ד', יש לה הצלחות טובות. שיטה זו טוענת שהנטיות ההפוכות נובעות מחסך בהגדרת האדם את עצמו: האם הוא איש או אולי אישה, או שמא חסר כל זהות.
זאת נקודת ההתמודדות: תפיסתו העצמית שלו את גבריותו. לפעמים זה עלול לנבוע מכך שהוא הרגיש שאבא היה שתלטן וקשה לאימא, והילד הפנים שלא כדאי להיות אבא, כי אבא זה רע; ולפעמים זה עלול לנבוע כתוצאה מהזדהות יתר עם האימא הדומיננטית והחזקה או לחלופין – החלשה והמסכנה; לפעמים הדבר נובע מתחושת שוני בגילי הילדות או תחושת שוני בחברה; ועוד סיבות כיוצא באלה. על כל פנים, מצבו הוא שאינו מרגיש כגבר בין גברים וכשווה בין שווים.
בנוסף להפניה לטיפול פרטני, מרכז הסיוע ממליץ לפונה להשתתף ב"מסע אל הגבריות", סדנה חווייתית המעניקה למשתתף בה את הכלים הראשוניים בתהליך ההתמודדות, ומאפשרת לו להבין את ההתמודדות שלו בצורה עמוקה יותר. לכן ישנו ערך גדול לסדנאות "מסע אל הגבריות", שבהן האדם חוזר להיות הוא עצמו, גם רואה שאינו לבדו בצרתו, ואף מכיר מתמודדים נשואים שסיימו את התהליך בהצלחה.
כמובן, כאשר הוא כבר מוכן להיפגש עם בחורה למטרת נישואים והוא מלא חששות, מלווים אותו תוך כדי צמיחת האהבה. בשלב מסוים הוא מספר לבחורה איזה תהליך הוא עובר, ונבנה אמון גדול ביניהם.
נטייה הפוכה אינה אובססיה, אינה התמכרות, אינה מחלה תמידית, אלא בעיה שניתנת לפתרון. כמובן ייתכן שלפעמים לאותו בחור עם נטיות הפוכות, יש תסבוכות פסיכולוגיות נוספות, שאף הן צריכות פתרון, אך אין זה ענייננו כאן.
זה התהליך בדרך כלל: הבחור חוזר להאמין בעצמו, הוא חוזר להרגיש נורמלי, בונה בית, אוהב את אשתו, אשתו אוהבת אותו ונולדים להם ילדים מאושרים.
הוא מרגיש שהוא יצא ממצרים, מן המצרים האישיים הנוראים שלו. בחסדי ד', הוא בן חורין.
הניסיון של מרכז הסיוע "עצת נפש" מול הפונים מלמד כי קיימת אפשרות להשתנות!
דיברנו אמנם רק על בחורים, אך גם לבחורות עם התמודדות דומה יש פתרון אצל "עצת נפש".
לפעמים אני פוגש זוג מחייך עם ילד קטן ועוד תינוק בעגלה, והם אומרים לי: זה בזכות "עצת נפש"!
| הרב שמואל אליהו על הרב שרלו: אין להתחשב כלל בדעותיו |
|
רבה של צפת, שמואל אליהו, יוצא במתקפה חריפה נגד רבנים החולקים על הרבנים שפירא ואליהו, ואינו חוסך שבטו מהרב יובל שרלו, שלדבריו פוסק הלכות מליבו
▪ ▪ ▪
סביר להניח, שאפילו תלמיד ישיבת אלון-מורה ששאל לא ציפה לתשובה שכזו, הפוסלת את הרב יובל שרלו, ראש ישיבת פתח-תקווה מלפסוק הלכות. בשאלה שנשלחה לפני חודשים אחדים לרב שמואל אליהו, רב העיר צפת, ודבר קיומה נודע כעת, שאל תלמיד הישיבה על אודות החתמת רבנים על פסק-הלכה בעניין סירוב-פקודה, המנוגד לעמדת הרב אברהם שפירא. לדברי השואל, חלק מהרבנים החתומים חתמו על הפסק למרות שאינם פוסקי הלכה, אולם בין החותמים נמצאים גם פוסקי הלכה.
לדבריו, אותם רבנים, בניגוד לרב שלמה אבינר הסבור כי על חייל לציית לפקודת פינוי, סבורים כי קיימת מצווה לציית לפקודה, והוא שואל את הרב אליהו: "כיצד מסוגלים... רבנים להגיע לטיעון כזה, כשלפחות לפי מחקר שעשיתי בהנחיית מספר ספרים, פסקי הלכה של הרב שאול ישראלי זצ"ל, הרב גורן זצ"ל, וכן ספר שכתב הרב אליהו זיני שליט"א ועוד מקורות ראשונים רבים... דבר התורה בנושא ברור ומאוד פשוט להוכחה, שאין אפשרות לעקור ישוב מישראל".
השואל אף התייחס לרב יובל שרלו, ראש ישיבת פתח-תקווה: "כמו כן, כזכור לי קראתי פעם מאמר של הרב יובל שרלו, בו כתב כי בחרנו בדרך הציונות ולכן עלינו להקריב הקרבות רבות לעיתים. אני כואב ולא מבין כיצד יכולה להיות ציונות שאינה ציונות תורנית? האם בחרנו בדרך הציונות החילונית מתי שהוא? מורי ורבי ראש-הישיבה באלון מורה לימדני בישיבה שציונות זאת התורה, גם מהרב ומאביו הרה"ג הראשון-לציון (הכוונה לרב מרדכי אליהו. ע"י) אני מבין שציונות זאת תורה".
בתשובתו, המתפרסמת בשו"ת מוריה, כתב הרב שמואל אליהו: "ראיתי את החתימות של הרבנים שקוראים לא לסרב פקודה ובאמת רובן המכריע הם אנשים שלא מוכרים כלל לי ובוודאי לא לציבור, השאר שהם מוכרים לציבור - הם לא ידועים כרבנים. אם אני זוכר, ראיתי שם שתי דמויות רציניות - הרב ליכטנשטיין והרב עמיטל. כיוון שדעותיו... של הרב עמיטל ידועות לציבור, הייתי מבקש לשמוע מה דעת הרב עמיטל על פקודה לפנות ישוב של ערבים? לדעת מפלגות השמאל זו פקודה בלתי חוקית בעליל!!". האם במקרה כזה תשתנה דעת ההלכה?
"שאר הרבנים שהזכרת במכתבך - עם כל הכבוד - אינם בערך כל שהוא לחלוק על הרב שפירא. הם זכורים לכולנו בעת שהלכו שבי אחרי האשליה של אוסלו וקראו לנו לפנות ישובים, כי העולם מתקדם לקראת אוסלו. הרבנים הגדולים באמת קראו טוב יותר את המפה הרוחנית של העולם. בכאב גדול התברר, כי אלו שביססו את השקפת עולמם על עיתונים וסקרי דעת-קהל, נכשלו בגדול. אני זוכר איזה רב שאמר כי לדעתו שמעון פרס ייבחר לראשות הממשלה כי "כך בחרו מן השמיים". ולצערי, הדעות שהם משמיעים מבוססות על המחשבות שעוברות להם בראש אחרי שהם קראו עיתון 'הארץ' וראו 'מבט לחדשות'.
"הזכרת גם את הרב שרלו. אני מקווה שהוא לא מבסס את דעתו על "משב-הרוח הפופוליסטי", אבל אני לא חושב שיש לו "כתפיים" להכריע בענייני ציבור כל כך עמוסים. העובדה שהוא מביע את דעתו מלמדת שהוא חושב שיש לו כתפיים מספיק רחבות לחלוק על גדולי הרבנים שמותניו יותר צרים מאצבעם הקטנה, וזה קצת יותר מ'חוצפה'. שמעתי אותו פעם מתבטא ב'קול-ישראל' ואומר שעבר זמנם של הרבנים אליהו ושפירא שליט"א, וצריך הנהגה יותר אמיצה ותורנית וכו' - ולא יכולתי להימלט מהמחשבה שהוא מתכוון לעצמו. מעשיו מוכיחים שהוא באמת כזה, וחבל.
"אם כבר הזכרנו אותו, אומר לך שלדעתי אין להתחשב כלל בדעותיו, כיוון שהוא נכשל ומכשיל את הציבור בכמה וכמה עניינים שהוא לא רואה את אחריתם, גם בענייני צניעות וגם בענייני ארץ ישראל. כל מי שמכיר קצת את המקורות הפנימיים (ספרות הסוד הקבלית. ע"י) יודע, כי הכישלון בשני הנושאים הללו קשור בקשר הדוק".
בסיום תשובתו מעיר הרב אליהו, כי הוא אינו כותב את דבריו על-מנת לנגח את הרב שרלו, ונדרש לעניין רק כיוון שנשאל מה לעשות עם "פסק ההלכה" שלו. "לדעתי אין ללכת אחריו", כותב הרב אליהו, ואף ממליץ שלא להתעמק במקורותיו ההלכתיים "כיוון שהמעיין בפסקים שהוא מפרסם מדי פעם יראה שאין לו מקורות שעליהם הוא מתבסס בחידושיו המהפכניים - רק סברות כ"דורש מפי הגבורה (כינוי לאלוהים. ע"י)". אנחנו פוסקים על-פי המסורת שקיבלנו מדורי דורות מאבותינו ומאבות אבותינו, שהם קיבלו תורה מריבונו של עולם ודבריהם הם דברי אלוקים חיים, ו"סברות" של פלוני או אלמוני לא עומדות כלל מולם".
בתשובה שנחתמה בפסוק: "והוא רחום יכפר עוון", מרגיע הרב אליהו את השואל: "אל תדאג. הרבה רבנים מסוג זה קמו לעם ישראל, צברו פופולאריות אצל "קהל שטחי" ולבסוף נידחו. אם הוא ימשיך באותה הדרך - זה יהיה סופו, וחבל".
לגולש אחר בשו"ת מוריה שתהה האם אין בתשובת הרב אליהו איסור הלכתי של לשון-הרע, השיב הרב: "על מה נאמר "אל תהי צדיק הרבה"? משאלתך ניכר שאתה רוצה להטיף מוסר לרבנים ולומר להם שהם צריכים לשתוק ולא להגיב. אינני יודע מי אתה, כיוון שלא כתבת את שמך. אבל זו לא חכמה גדולה להטיף מוסר אנונימי כאילו להיות "יפה-נפש" נקי וזך וטהור. זה לא הולך ככה. אנחנו מחויבים לומר את האמת לציבור!!! חובתנו למחות היא בדיוק על מקרה כזה שאדם אחד מפרסם דברים שהם לא נכונים. מטעים את הציבור. גורמים נזק גדול מאוד. דע לך!! אין לו רשות לפסוק הלכות כאלה בלי שום מקור, בלי שום ביסוס - הוא פוסק על מקור אחד והוא הלב שלו. אנחנו מורשים לשתוק?".
הרב יובל שרלו מסר כי אין לו עניין להגיב על הדברים, אך הוסיף כי כאשר נשאל על כך באתר מורשת השיב כי הוא מסכים למשפט שחתם את תשובת הרב אליהו "והוא רחום יכפר עוון".
אני חושב שאסתפק בזה
|
תוקן על ידי המשקיף ב- 01/06/2009 18:40:54
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2009 19:06 |
|
| |
ברוח סיכום הנושא של ההודעות האחרונות..
כמו שאמרתי כבר בהודעה הראשונה שלי בנושא, איני מסכים עם גישתו של הרב שרלו, ועם זאת אני מכבד את האומץ שלו להתמודד עם נושאים קשים. עד עכשיו אף אחד לא הביא הדרכות אחרות מלבד הרבנים שרלו ואבינר להתייחסות לנושא וגם אלו שציטטו את הרב אבינר בנושא הזה, לא מקבלים אותו כרב כתוצאה מדברים אחרים.
איזה דור אנחנו אה? עם כל הבלאגן שבדור הזה.. "דור הצ'אנס האחרון"
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2009 19:54 |
|
| |
דבר אחד כולם מסכימים עליו, אין הדרכה נכונה לאותם האנשים שסובלים מהנטיות האלו, ורוצים לתקן אותן ולא יודעים איך לעשות זאת, על פי התורה.
ולדעתי פה הבעיה המרכזית שאפילו הרב שרלו לא יודע איך לכוון אותם בדבר זה.
תוקן על ידי nipnap ב- 01/06/2009 19:51:05
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2009 20:50 |
|
| |
מסכים איתך לחלוטין nipnap.
זה ידוע שרמת ההנהגה ומידת ההשפעה הרוחנית עליה נקבעת לפי רמת הדור, ומכיון שהדור לא במצב הכי מזהיר שיש - זה מה שיש.
הלוואי שהיה לנו מנהיג רבני כזה עם כח הלכתי ואומץ בפסיקתו, כדי להתמודד עם הנושאים הקשים מאוד שעומדים על הפרק, ושלא יתעסק באם כן או לא לעשות קווים נפרדים לפני שמתעסק בבעיות הרציניות כמו: נטיות הפוכות, גיור וכו' (זה משול לנקיון הבית מלכלוך, בשעה שחלק אחר בו מתחיל להשרף..)
מישהו שיהיה ברמת רבי יהודה הנשיא בשעתו שכתב את התורה שבע"פ, או כמו הרמב"ם שסיכם, אם ניתן לומר, את ההלכה למעשה מהגמרא. שניהם עשו משהו שהיה רחוק מאוד מהקונצנזוס באותה תקופה ושניהם צדקו מאוד במבחן ההסטוריה בניגוד לדעת הרוב המוחלט שהיתה מביאה להרס שסופו מי ישורנו.
ואולי בעצם לאותו אחד יקראו המשיח.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2009 22:41 |
|
| |
הדור ירוד מאוד, והאמת נעדרת, ואיש הישר בעיניו יעשה, אין מלך בישראל.......
|
|
|
|
|