בית פורומים עצור כאן חושבים

בין חקירה לתורת החסידות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/11/2013 23:56 לינק ישיר 

ההבדל בין החקירה לחסידות  ,כאן במונח בקופסה וכאן מחוצה לה ,
החסידות בכל זאת מועילה לחוקר על ידי כללי יסודותיו של החסידות [כגון ,הרגשה מלתא היא ונקודה הפנימית יסוד ישראל והבחירה]
מי שעשה זאת הם הרמבם ,הכוזרי ,שער הייחוד והרבה קדמונים,בימינו רב חיים פרידלנדר ורבו,[לפחות באופן חלקי],

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2013 09:02 לינק ישיר 

סתם שאלה
כמה מחב"ד יצאו בשאלה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2013 09:35 לינק ישיר 

עודד, אני יוצא מנקודת מוצא שהתורת החסידות וכל תיאולוגיה אחרת מיסטית או רציונליסטית או פסוודו היסטוריציסטית או כל "יזם" ו"איציה" שתרצה היא לא עובדתית. כלומר אינה מתארת מציאות בכלים הניתנים לביקורת מדעית. זה לא אומר שתורות כאלה לא ניתנות לביקורות אחרות כגון מוסריות או רציונליות (למי שיש פעטיש מיוחד להיקשים). האדמוה"ז הציע שיטה של התבוננות המולידה טרנספורמציה אישיותית. בוודאי שיש שיטות אחרות ואולי יעילות יותר. אבל זו השיטה שהוא הנחיל לחסידיו. ביקורת מעניינת היא דווקא בעניין היעילות של השיטה – עד כמה היא מייצרת אנשים בעלי אופי טוב יותר, בעלי שליטה עצמית טובה יותר על נטיותיהם הרעות או מה לא? אני לא חושב שחסידי חב"ד נתפסים (חוץ מעל ידי עצמם) כמוצלחים שבבריות וזה בהחלט בסיס לביקורת. לגופו של ציטוט שהביא ספרן, אני מסכים שהדברים נאמרים במגננה ומתוך פחד מהשלכותיה של המודרנה ושיטותיה. מאז התקופה שהקדמה המדעית האדירה יצרה את האשליה ששיטות החקירה שלה יביאו לפתרון כל שאלותינו החכמנו מעט ואולי אנחנו פחות דוגמטיים לגבי האפשרויות השונות. אם כי חוששני שהמוניטין הרב של המדע עדיין מזין דעות המבקשות להשתמש בכלי חקירה חיצוניים בתוך חלל האמונה וזה נראה לי פגם אינטלקטואלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2013 09:55 לינק ישיר 

ירובעל, כמדומני שרוב אנשי חב"ד בזמן הזה כמעט שאינם מנצלים את המכשיר לחינוך עצמי שהורישו להם מייסדי השיטה. כלומר שה"עובדים" בדרך ההתבוננות הם מעטים, וגם ה"משכילים" הרציניים, הראויים לתואר, אינם הרוב, ומכאן התוצאות שהזכרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2013 10:05 לינק ישיר 

ומותר כאן לרמוז לביטוי "פראסטע פרומקייט"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2013 10:45 לינק ישיר 

בע"ב, כמדומני שהביטוי המקורי החב"די הוא "גראבע רוחניות",  אבל נראה שאם כבר,  הרי זו בעיה כלל חרדית ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2013 11:25 לינק ישיר 

הרב קוק כידוע השתמש בביטוי הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2013 11:46 לינק ישיר 

"אני רואה שעיקר מניעת ההצלחה, בכל מה שעושים לחזק את היהדות ומעמדם של ישראל בכל, הוא מפני שנזנח האור האלוקי, נזנח לגמרי מן הלב והמח. הכל פונים עכשיו רק לתקן את ה"פראסטע פרומקייט" ("חרדיות פשוטה"), כאילו היה אפשר להחיות את העולם בגוף בלא נשמה. הנני מוכרח לומר לכב' שאפילו החסידות, שכל יסוד הוייתה היה להאיר את האור האלוקי בעשירות ובזריחה מבהקת בכל לב וכל מח, שינתה את טעמה. והיא הולכת עכשיו רק בדרך של החרדות הפשוטה, עד שאין בינה ובין המתנגדות מאומה. על כן סר אור החסד מתוך הלב, וכל הפנים הנם נזעמים ומלאים דינין תקיפים, קשים ועצובים. על כן הכל נופל" ("אגרות הראי"ה", ח"א עמ' קס-קסא).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2013 12:16 לינק ישיר 

המעיינות הופצו החוצה. רחוק מאד החוצה. עתה יש להחזירם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2013 12:26 לינק ישיר 

הראי"ה קוק, מתוך "אורות הקודש":

כשמרגיל האדם את עצמו לשמע קול ד׳ מכל דבר. בא הענין עד התוכן היותר עליון שברוח האדם, שהוא השכל, שהוא דוקא הוא מכסה יותר מכל את הענין האלהי, מפני שיעלה במחשבה, שיש כאן כח שכלי מיוחד שעושה את הציורים השכליים. אבל על ידי ההרגל הטוב, של הקשבת קול ד׳ בכל דבר, מתגלה אליו קול ד' גם בשכל, ואז דוקא בשכל ימצא את ההתגלות האלהית האמתית. וכל מה שיוסיף חקירה והתפלספות יוסיף קדושת אמונה ודבקות, והערת רוח הקודש.

תוקן על ידי מם80 ב- 04/11/2013 12:27:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2017 10:16 לינק ישיר 

רציתי לתייג מישהו, אבל אני חושש....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2017 11:16 לינק ישיר 

חושש ממי? חושש ממה? זה גורם לי חששות כבדים מכך שאתה חושש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2017 11:38 לינק ישיר 

השערה: את בעמ"ח 'מה שאלוהים לא יכול' ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2017 12:00 לינק ישיר 

ספרן
אל דאגה, הוא יגיע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2017 21:37 לינק ישיר 

רובין, בנוגע לעיקר דברי הרש"ב, שנמנע הנמנעות סובל שני הפכים בדבר אחד, וכל המציאות היא יש ובטל כאחד - אם איני טועה (ויתכן שאני כן) כבר קידמו בזה המלומד המוסלמי הדגול אבן ערבי, בתורת "אחדות המציאות" שלו.

נ.ב. קשה שלא לשים לב להבדל התהומי בין עצת הרס"ג לעצה שלך. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בין חקירה לתורת החסידות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.