|
|
| נשלח ב-8/3/2009 00:06 |
|
| |
לא אצלי בפורום חביבי תשכח פה זה לא כמו הפורומים שאתה מכיר
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2009 00:37 |
|
| |
אני אשמח אם מישהו יסביר לי את פשר התמיהה על הדברים שהבאתי שהם
משנת תשס"ז
אני ממש תמה? ולא מצליח להבין את הקושיה שעלתה ואשמח לקבל פרוש רשי או פרוש המשקיף או פרוש קיטוב קוביטוב
לומר על דברי תורה שהם ישנים?
אני המום
ושואל את עצמי האם אני במקום הנכון
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2009 06:53 |
|
| |
עוזי לא צריך להתבהל קובי הוא חילוני בינתיים והוא לא כל כך מבין בעניינים לכן הוא חושב שזה משנת תשס"ז זה כמו ידיעה בעיתון
אז בוא נסביר לו דברי תורה קובי הם אמיתיים לנצח נצחים ולא משנה באיזה שנה הבאנו אותם.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2009 07:13 |
|
| |
הנחת את דעתי אחי הנחת את דעתי
לרגע נבהלתי
תוה
צום קל
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2009 09:57 |
|
| |
האם המשיח יתקל בפיקפוקים!!!
שמעתי שיחלקו עליו
אבל כל מי שיראה אותו וישמע אותו
יוקסם וכל הרע שלו יתבטל
וימשך אחריו
וכך יהיה לו עוד ועוד אנשים
ואפילו גויים
מלכים ורוזנים ירצו להמיתו
וכשיראו אותו
יתבטל כל הרע שלהם
וימשכו אחר דבריו
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2009 16:04 |
|
| |
עוזי מזרחי אכן אתה צודק אני חילוני
אבל חילוני מאמין :קורא כל יום פרקי תהילים
קריאת שמע ישראל בבוקר , בצאת הכוכבים ולפני השינה
ומרכך אשר יצר אחרי כל יציאה מהשירותים .
מה יש לך להגיד על זה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2009 19:49 |
|
| |
בס''ד
תמיד שדווחו לרבי מליובאוויטש על פעולות טובות, הוא תמיד שיבח את הפעולה, אבל לא טפח על השכם, תמיד אמר: "תהא פעולה נמשכת"
אסור להסתפק במה שעושים, צריך תמיד להתקדם! (עם כל המעלה של מה שעשינו!)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2009 21:41 |
|
| |
נקוט כלל זה בידך!
| rachamim1 כתב: |  | האם המשיח יתקל בפיקפוקים!!!
שמעתי שיחלקו עליו
אבל כל מי שיראה אותו וישמע אותו
יוקסם וכל הרע שלו יתבטל
וימשך אחריו
וכך יהיה לו עוד ועוד אנשים
ואפילו גויים
מלכים ורוזנים ירצו להמיתו
וכשיראו אותו
יתבטל כל הרע שלהם
וימשכו אחר דבריו |
|
באם ישאלו אותך שאלה הלכתית מסובכת או קושיה על הגאולה תענה ברוב חוכמתך:"מחלוקת".
ובאם לאחר שיפלו מהכיסא מרוב תדהמה על בקיאותך ימשיכו להקשות העקשנים וישאלו בין מי למי? תשיב: "את זאת טרם זכיתי ללמוד לעומק ולרוחב".
כי בכל סוגיה יש מחלוקת וגם על דבריי אלו יש חולקים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2010 15:33 |
|
| |
כאשר ראיתי היום שכמה מחברי הפורום קצת סקפטיים לגבי מה שעתיד לקרות כאשר תבוא הגאולה
אמרתי לעצמי שהאשכול הזה יכול להבהיר שגם על משיח יהיו פקפוקים לא רק על אירועי הגאולה
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2010 15:58 |
|
| |
המשקיף ידידנו היקר.אתה יודע איך מסירים את הסקפטיות לחלוטין? לומדים תורה ופירושים של רבותינו.אם היו מביאים לי פירושים של רבינו בחיי או רבינו סעדיה גאון וכו' וכותבים שם שחור על גבי לבן שחייב להיות רעידת אדמה או שחייב לקבל פצצת אטום כחלק מהגאולה.הייתי מקבל זאת בשימחה. הרמב"ם אומר.לא נדע איך יהיה עד שיהיה.אם אני לא טועה ולכן אשתדל לחשוב טוב ויהיה טוב. חזק וברוך
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2010 15:58 |
|
| |
לא חושבת שחברי הפורום סקפטיים, פשוט הדברים לא ברורים מספיק, גם אם קוראים את כל הנבואות, קשה לפרש אותם לגמרי אחד על אחד, אז כולם מקווים שלא יקרה הכי גרוע. זה הטבע האנושי כלנו מחכים כבר לגאולה השלמה שתגיע במהרה, וכלנו יודעים שיהיו ארועים קשים לפני כן, אבל מקווים שלא יותר מדי קשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2010 21:36 |
|
| |
אנשים מצפים לצערי לגאולה שמתאימה ל"רצון לקבל" שבהם...ולא לכך שה' ימשול בעולם דרך משיחו... כלומר, הם רוצים גאולה בשביל להרגיש יותר טוב ממה שהם כבר מרגישים... וזאת בדיוק הבעיה...עבודת ה' בחינת שפחה, ותחת שלוש רגזה הארץ וכו' כידוע...
אנשים חיים באשליה של "אם נהיה מספיק דתיים יהיה בסדר" לכן אני סבור שהמשיח יהיה בדרגה רוחנית נמוכה (יחסית) בהתאם לדור שבו זנות וטומאה הם עניין של שגרה! ומשום כך הוא גם יהיה דמות מפתיעה ומן הסתם הדתיים לא יקבלו אותו כי לא יראה להם כראוי...כלומר מתאים לרצון לקבל שבהם...גדול דור או משו כזה... והנה יקום ויצוץ לו איזה "יבחוש בן שלולית", והקב"ה יגיד: זה האיש! זה האיש שאני בחרתי, לא אתם, והוא מתאים לרצוני ולא לרצונכם...
בב"א.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2010 21:56 |
|
| |
לבפי
אם תלך בשיטתו של הרמב''ם אז חבל על הפורום אפשר לסגור אותו
מרתיקה צודקת צריך לקוות שלא יהיה יותר מדיי קשה כי בתוך עמי אני יושבת אבל מכאן ועד לפסילת אפשרויות בצורה גורפת זה חוסר אמונה נקודה
כיטוב הרמח''ל אומר בפירוש את מה שכתבת הוא טוען שמשמיח יבוא מתוך הקליפה
עיין שם
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2010 13:13 |
|
| |
הערה לגבי מה שכתב הרמב"ם ז"ל:
"לא נדע איך יהיה עד שיהיה וכו'..."
לענ"ד:
זה כבר נהיה! זה כבר קורה!
ולכן אפשר לדעת אם באמת רוצים...וד"ל.
שבת שלום.
תוקן על ידי kiitoob ב- 07/05/2010 13:15:00
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 21:12 |
|
| |
ואני החמור רק דבר אחד אוכל לחדש לכם
"עני רכוב על חמור"...משמעו "עני רכוב על חומר"
והחומר הינו היהלום! שזכה מבין 12 אבני החושן לשאת בתוכו את כל אותיות אלוקים ואף כי בני האדם כולם מיחסים את היהלום לעולם החומר יבוא יום ובעזרתו נפיץ את אור (רוח) האלוקים בעולם ולא מצא בורא עולם דרך נעלה יותר להפיץ אור בעולם מלגנוזה ביהלום שהיה האדם מלטשו משחר בריאתו...פחמן שחור "יש מאין" לבן להפכו
אוריהלום אורלוהים
ואם לפקפק בחרתם....הרי אך קיימתם את הכתוב מראש ואם לחמור תקראוני....רוממתני מן ה"נחש" היו מצפים לאליהו.....לבוא להקדים בשורות טובות ששמו כשם היהלום גם הוא טבוע בשם האלוקים
אליהו ם אלוהי ם
ואם חפצתם לחקור אותי החמור.... "בשורות טובות" בוא יבואו
www.pronen.co.il
|
|
|
|
|