מואדיב:
3. טענתי היא, שברגע שיש שפע של הנאות חומריות, אין הבדל בסיסי בין האופי הפרימיטיבי למערבי. שניהם עסוקים אך ורק בסיפוק יצרים, ללא כל התחשבות בערכים.
המספר שנקבתי מבוסס על איזה שהיא כתבה שאיני זוכר מקורה. כרגע מצאתי ש 37% מילדי ארה"ב גדלים ללא משפחה יציבה. מספר מזעזע על פי כל קנה מידה.
http://www.kidscount.org/datacenter/compare_results.jsp?i=722
4. איני טוען שרבוי גורם אלימות. אני טוען שרבוי גורם בקלות להתמכרות. והתמכרות גובה מחיר עצום מהחברה, אם זה בחוסר יציבות חברתית, אלימות, שלילת מוסר וכדומה. את הטענה הזאת הוכחתי לדעתי על ידי שהצבעתי שהחברה המערבית של ימינו משופעת בכל טוב, אבל עדיין סובלת מהבעיות הנ"ל. ילד עשיר אינו אלים יותר מילד עני, כיון שאין לו צורך בכך. לעומת זאת, בחברה המערבית של ימינו, ילד עני יכול להיות נהנתן בדיוק כמו חבירו העשיר.
5. איני חושב שההמצאות החשובות ביותר באו כתוצאה מסיפוק יצר הנהנתנות. קופרניקוס, גליליאו, ניוטון, מקסוול, קורי ועוד לא היו נהנתנים. (איינשטיין לעומת זאת, כן היה.) ההמצאות המדעיות מקורן בחלקן הגדול, בשאיפה האין סופית של אנשים מיוחדים להבין את היקום בו הם נמצאים.
בעלבעמיו:
כל חברה וכל תקופה מגדירה את הצרכים הבסיסיים לפי הכללים שלה. אשכול זה עוסק אך ורק בהנאות שהאדם הממוצע אינו זקוק להם בכדי לנהל חיים תקינים.
אמבר25:
חברה עשירה אכן יש לה יותר עניין לשמור על החוק. אין לי שום בעיה עם עושר. וורן בופט בשבילי הוא דמות חיובית. אני מדבר פה על הנטייה של הרבה אנשים שחיים בתוך חברה עשירה, לשחרר כל מעצור ולהתעסק כל חייהם בסיפוק יצרים.
יכול להיות שאדם דתי מפריש צדקה בגלל פחד או רצון לשכר. זה לא משנה את השורה התחתונה, אדם שמרן או דתי נדיב בהרבה מאדם ליברלי ונהנתן.
 |
|
|