עוד משיחי שקר
אורן זריף חווה התגלות – ירון לונדון הוא המשיח – ומתכנן להשקיע 4.9 מיליון שקל בקמפיין לקידומה
שרלי שטרית | 19.03.09 | 18:18
המיסטיקן קיבל הצעת מחיר מקיפה מחברת מדיה של אחת מקבוצות הפרסום הגדולות, לאחר שראה בחלומו את "לונדון שליט"א רוכב על חמור לבן ותוקע בשופר"; ביקש מלונדון פגישה אישית "בשעות הלילה המאוחרות" על מנת "לאמת את המסרים שקיבלתי בטרם נפעל להפצת הידיעה שהינך המשיח"; ירון לונדון: "אני יכול לעצור אותו?! שיעשה מה שהוא רוצה"
חמישה חודשים לאחר שהוביל קמפיין לנוריות 'סילבניה', הולך ומתרגש על עמישראל עוד קמפיין בכיכובו של המיסטיקן אורן זריף, כך נודע לאייס, כשהפעם – לא פחות – בכוונתו לשווק את ירון לונדון כמשיח צדקינו.
אם נדמה שיש כאן עוד רעיון הזוי מבית מדרשו של זריף, הרי שלידי אייס הגיע מכתב שהוגש לנ"ל על ידי חברת מדיה של אחת מקבוצות הפרסום הגדולות בארץ, ובו הצעת מחיר לקמפיין ששמו 'ירון לונדון – משיח' ואשר היקפו כ-4.9 מיליון שקל – על חשבונו של זריף.
לפי ההצעה, יארך הקמפיין שישה שבועות ויכלול מודעות עמוד בשלושת העיתונים הגדולים כמו-גם בגלובס, ישראל היום וג'רוזלם פוסט, תשדירי שקופיות בערוצים 2 ו-10, ג'ינגלים בתחנות הרדיו האזורי, מאות שלטי חוצות ושלטים על גבי אלפי אוטובוסים.
ההשראה לקמפיין, כך לפי מכתב שזריף טוען כי שלח ללונדון ושאותו פירסם בבלוג שלו באתר תפוז, באה לו "במסרים שקיבלתי ממדריך רוחני, בהם נודע לי כי המשיח כבר עימנו והוא עומד להתגלות בקרוב והוא לא אחר מירון לונדון שליט"א".
במסגרת אותם 'מסרים', כך זריף, הוא חלם במשך שלושה לילות "חלום בו נראה המשיח לונדון רוכב על חמור לבן ותוקע בשופר", אף שציין כי גם בעיניו "החלום נראה מאוד מוזר מאחר שידוע כי לונדון אדם מאוד רציונאלי ושכלתני שאינו מתחבר כלל לתחום רוחני".
זריף מתכוון להודיע על ההתגלות לאנשי חב"ד בארץ ובעולם, המקדמים מזה שנים את הרבי מלובביץ' כמשיח, אך קודם ביקש מלונדון לפוגשו אישית "בשעות הלילה המאוחרות" על מנת "לוודא ולאמת את המסרים שקיבלתי בטרם נפעל להפצת הידיעה שהינך המשיח".
אז פגישה עם לונדון לא התקיימה, לדברי לונדון הוא לא קיבל את המכתב, אך לפי זריף הקמפיין אמור לצאת לדרך כבר ביום רביעי הקרוב. מנכ"ל חברת המדיה מצידו (ביקש להישאר בעילום שם) מעריך כי השקת הקמפיין אפשרית רק במהלך הפסח או לאחריו.
בין השניים מתקיימים יחסי חיזור (מצד זריף) והתעלמות (מצד לונדון) מאז אוגוסט 2008 לאחר ראיון שנערך בתוכנית 'לונדון את קירשנבאום', בה כינה לונדון את זריף 'נוכל'. לונדון, שכבר באותו ערב קיבל שיחת טלפון בה הושמעו איומים כלפיו. התלונן על כך יומיים אח"כ במשטרה.
"האיש הציג את עצמו כבן למשפחת פשע", סיפר לונדון על הדובר ב'שישי עם רביב דרוקר ועופר שלח' מאוקטובר האחרון, "וטען שהמשפחה השקיעה הרבה כסף בזריף ואין בדעתה להפסיד את הכסף הזה" - מה שלא מנע מזריף, שבוע לאחר אותו ראיון, להציע ללונדון לשמש כמנכ"ל חברתו ('תת מודע') וכשותף בה לאחר שחש כי הלה "ניחן בכוחות על-טבעיים שקשה להסבירם באופן רציונלי".
לשאלת אייס באשר להיתכנות הקמפיין, אמר מנכ"ל חברת המדיה כי זריף נוהג לפרסם מודעות עצמאיות רבות "ותמיד הוא משלם, כך שאם הוא רוצה הוא יכול לצאת גם עם הקמפיין הזה". זריף עצמו אומר כי בשנה האחרונה השקיע למעלה מ-17 מיליון דולר על פרסום.
בנוגע לשימוש בשמו ובדמותו של לונדון, אמר המנכ"ל כי "כל מהלכיו הפרסומיים של זריף עוברים אישור על ידי יועץ משפטי". לונדון עצמו אמר לאייס כי "איש לא ביקש ממני אישור ואינני יודע מה אומר החוק. מה, אני יכול לעצור אותו?! שיעשה מה שהוא רוצה".
אורן זריף: "תמיד יש את אלה שצוחקים כי הם לא מבינים, ושמעתי שמי שנפל אתמול מהרגליים והתגלגל מצחוק היה מוטי קירשנבאום, שאמר שהוא לא מאמין שהוא ישב תקופה ארוכה ליד המשיח. הוא לא ידע איך לאכול את זה.
"אבל אני עושה את מה שאני מאמין בו, דברים שהם מעבר לנורמליזציה שבני תמותה רגילים לא מסוגלים להבין. לפעמים זה נראה תמוה אך העובדות מדברות בעד עצמן. היות שאני מאמין שלונדון הוא אכן המשיח, אני רואה בזה את טובת הכלל ואני הולך להפיץ את זה".
http://www.ice.co.il/article.asp?catId=1&pgId=130059
 |
|
|