בית פורומים עצור כאן חושבים

מינוף "האינטליגנציה התורנית" למקור תעסוקתי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/5/2009 20:20 לינק ישיר 

למנהגי החתונה המוזרים אף אחד לא מתייחס באותה חרדת קודש ובלי ערעור. ללהיפך, תשאלי את רבני 'צהר' עד כמה זה כפוי על המתחתן/ת המצוי. הם גם הרבה פחות פגאניים באופיים. לגבי הברית זה אכן יותר נכון, וכנראה יש סימטריה בין כניסת הנשמה לעולם לבין יציאתה ממנו.
המסקנה היחידה שעולה מהטיעון הזה היא שלפי אינש ניתן להתפרנס גם ממילה ולא רק מקבורה.
ולגבי טאבו, לא נתווכח על סמנטיקה (על אף שאני לא מסכים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 21:52 לינק ישיר 

אינשבראינש כתב:
מואדיב ומיכי

אני מדבר על משהו ארוך טווח שכולל הרבה הכוונה מגיל צעיר, הכשרה והשלמת לימודים. הטענה העיקרית שלי היא שהאינטליגנציה התורנית כאשר היא תהיה מרוכזת אצל 20 אחוז מהציבור החרדי, יכולה לשמש לכלל הציבור החרדי, (בהנחה שהמגמה ליציאה להכשרה מקצועית תתפוס תאוצה), להרבה מאד מהציבור הדתי והמסורתי בארץ ובעולם. 

גם היום זורם הרבה כספים לכיון הדת, אבל בהעדר אינטליגנציה תורנית ראויה, ובהעדר שיווק נכון, הכסף זורם בסכומים גדולים למיסטיקה זולה - מקובלים... ולחאפרים בשם הדת. 

אבן סינא, אני מסכים אתך. 

לא הצלחתי להבהיר את עצמי:

כדי שהמודל שאתה מציג יהיה ריאלי, לא מספיק שתדאג לחינוכו של הציבור הדתי. אתה צריך לדאוג לחנך את הציבור המשלם - הציבור שאינו חרדי - לא לשלם למיסטיקנים נבובים אלא לאליטה חרדית אמיתית.

וזו השאלה שאני שב ושואל: איך תעשה זאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2009 07:30 לינק ישיר 

מואדיב

יש כיום איזה הסכם לא כתוב, שלא להשמיץ אחד את השני בפני "הגבירים", כאשר ראש ישיבה נכנס אצל "גביר" ומתברר שהוא תומך נלהב של איזה באבא, הוא לא יאמר לו שההוא נוכל... אלא הוא יחשוב איך הוא מתחבר לההוא באבא, כדי להשפיע דרכו על הגביר שיתרום גם לו.

כאשר האינטלגנציה החתורנית תהיה רחבה ומפותחת, קל יהיה יותר לשווק אותו החוצה, ויהיה לנו גם יותר בטחון עצמי להציב דברים על השולחן בצורה ברורה, מיסטיקה זולה, מול ערכים....

אולי יחוס אולי ירחם. בכל מקרה, כאשר יש לך מוצר טוב, אפשר בקלות יותר לשווק אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2009 08:46 לינק ישיר 

האם נכון לזלזל באינטליגנציה החילונית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2009 10:48 לינק ישיר 

אינשבראינש כתב:
מואדיב

...

כאשר האינטלגנציה החתורנית תהיה רחבה ומפותחת, קל יהיה יותר לשווק אותו החוצה, ויהיה לנו גם יותר בטחון עצמי להציב דברים על השולחן בצורה ברורה, מיסטיקה זולה, מול ערכים....

אולי יחוס אולי ירחם. בכל מקרה, כאשר יש לך מוצר טוב, אפשר בקלות יותר לשווק אותו.

אם עברנו לדבר במינוחים של שיווק, הרי שיש לך טעות בסיסית בקהל היעד ובמוצר המתבקש על ידי קהל היעד הזה. קהל היעד של המוצר אותו מוכרים הבאבות והמיסטיקנים, אינו מעוניין בתרי"ג וגם לא בפתרונות מבית מדרשו של "הנבחר באמונות ובדעות" של רס"ג. הם מעוניינים בדיוק במוצר אותו הם קונים. אם תציע להם מוצר אחר, רציונאלי ולא-מחבק - הם יפנו אליך גב, ירימו את שולי גלימתם וירוצו חיש קל אל האובות ואל הידעונים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מינוף "האינטליגנציה התורנית" למקור תעסוקתי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.