| נשלח ב-1/7/2009 16:33 |
|
| |
העיתון הדתי לאומי '' מקור ראשון '' נגד החרדים
"מקור ראשון" נגד החרדים
"מקור ראשון" מפרסם טור נגד החרדים: "הגיע הזמן לתבוע מהחברה החרדתית סולידריות אמיתית". ויש גם: קריאה לתמוך בברקת
לא זו בלבד שהציונות הדתית לא ראתה לנכון להצטרף למחאת החרדים על חילולי השבת בירושלים, העיתון "מקור ראשון", בעל הדעות הימניות-ליברליות, מפרסם טור נגד החרדים לדבר ה'.
והוא גם מפנה קריאה לציונות הדתית לתמוך בראש-העיר ירושלים ניר ברקת

|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2009 17:59 |
|
| |
ציטוט מהכתבה:
"ההכרה כי כולנו יהודים וכולנו ניפגע ואף נושמד ללא לכידות חברתית איתנה..."
סוף ציטוט
בגלל שאנו יהודים אנו עלולים חלילה להיפגע או להישמד אם לא נשמור את השבת!!!
ד.א. הוא בכלל לא נשמע דתי!
תוקן על ידי המשקיף ב- 01/07/2009 18:21:45
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2009 18:36 |
|
| |
ר' יעקב
א.זו דעתו הפרשנותית של כותב המאמר ולא דעת העיתון
אחת הרעות החולות של דורנו היא הככלות
ב.במדור זה יכול חרדי להביע את דעתו ההפוכה
כך שלצאת בכותרת כזאת מיותר ולא מדיוק
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2009 18:37 |
|
| |
הוא פשוט מבלבל את המוח ולא יותר מזה ורוכב על הגב של הציונות הדתית
פתאום בירושלים נולד ''צורך אמיתי בטחוני''
תגיד לי מר אסף גולן
עד השנה לא היה צורך אמיתי בטחוני פתאום נולד בשנה אחת צורך אמיתי בטחוני
ממש מעניין השנה נולד הצורך הזה
זה פשוט מלחמה על הסטטוס קוו מר ברקת ומפקד המשטרה בעיר החליטו לשבור את הסטטוס קוו
ועכשיו הם לא יודעים איך לצאת מזה
מה הם ייכנעו לחרדים
מה יגידו החילוניים איך הם ייראו בפני הציבור שלהם
אבל תכל'ס מי אשם בזה מי
מי שהעלה את ברקת לראשות העיר
והתומכים הנלהבים שלו שרצו בכל העיר לדחוף אנשים להצביע היו לא פחות ולא יותר חסידי גור
כן הם האשמים במצב שנוצר היום
(ראית כיטוב)
וכל זה למה כי החרדים לא אכפת להם מהגאולה תכל'ס אככפתת להם מהמילגה של הכולל שתגיע בזמן
שיקנה את הכובע הכי מדובר בעיר
שאשתו תלבש פיאה מדאין קוסטם
אבל חרדים מה עם הגאולה אה גאולה כן כן בעזרת ה' שתבוא הגאולה
אבל מה אתם עושים בשביל הגאולה
(וזו שאלה שכל אחד צריך לשאול את עצמו אני רוצה גאולה אבל מה אני עושה למענה)
אתם יודעים לערוך כנסים חבל''ז מי יכול עליכם בקטע
אז יאללה מה עם איזה כנס גאולה
מה עם איזה הפצת כרוז לקרוא פרקי תהילים למען הגאולה
לא זה לא
אז יאללה קבלו מלחמות על מה שכבר יש לכם ואתם חושבים שזה מובן מאליו עכשיו גם מה שיש לכם לא יהיה מובן מאליו
נו בנימה אופטימית זו
סתאםם
הייתי אצל חבר ראיתי אצלו פירסומת לאשראי משהו
מראים שם מישהו עומד באיזה אגם או בכנרת לא שמתי לב
ורואים שהאגם ריק ממים והוא צועק
אם מי צריך לדבר כדי לסגור את המינוס פה
ככה בצעקה כאילו מכל הלב
ואהבתי את הפירסומת הזו מכיוון שאם באמת היינו צועקים מכל הלב לקב''ה
ריבונו של עולם מה עוד צריך לקרותת כדי שתבוא הגאולה
ובפירסומת כאילו שהתחיל לרדת גשם והיתמלא האגם במים
אין אין כמו צעקה לה'
שוברת גזר דין של שבעים שנה כך כתוב בגמרא
אז
'' ריבונו של עולם עולם עולם מה עוד צריך צריךריך לקרות כדי שתבוא תבוא בוא הגאולה לה לה ''
(צעקה עם הד)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2009 18:37 |
|
| |
זה לא עיתון כמו יתד נאמן או המודיע שכל כתביהם שייכים\מכירים את המגזר שלהם לחלוטין. זה עיתון ימני, שקם כדי לאזן את העיתנאות השמאלנית, שלאחר סגירת הצופה משך אליו חלק מהכתבים והקוראים של הצופה שהוא לעומת זאת בהגדרתו היה עיתון של הפועל המזרחי. לא בטוח בכלל שהכתב דתי או מכיר את הציונות הדתית בצורה טובה.
ruth77 - "חבור עצבים אפרים הנח לו" (הושע ד',י"ז) , בזה הכתב צדק. הדבר שיכול להציל אותנו ובמיוחד היום כש'האמת נעדרת', זה להידבק בערך האחדות ולמקם אותו הכי גבוה בסולם העדיפויות ולא לעזוב בכל מצב! (כמובן לא על חשבון השבת, אך כל הגורמים הקיצוניים קרי ידויי אבנים וכו', בהפגנות האלה בכל מקרה זה אנשים שבאים לשם אקשן ולא לשם שמים ולא בהם עסקינן)
המשקיף - נתחיל בזה שהרב אבינר פרסם שצריך להשתתף במחאה שקטה בנושא, גם אותי זה מרגיז שכל צד מסמן את ה"טריטוריה ההלכתית" שלו, שעל זה וזה הוא מוכן להפגין ועל השאר לא, זה סוג של פוליטיקה מאוסה של עסקנים בגרוש. (כאילו שבתורה יש אפשרויות בחירה) אני חושב שזה בעיקר נובע ממשקעים של שנים של ציבור כזה או אחר מול השני, שפשוט נשארים כתוצאה מכל מיני גורמים אפלים וטמאים שזה משרת את האינטרסים שלהם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2009 18:41 |
|
| |
ראה הודעה מעליך
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2009 19:07 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2009 19:37 |
|
| |
המשקיף - נהניתי לקרוא את ההודעה שלך, כל מילה בסלע!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2009 20:12 |
|
| |
בס"ד
הכתבה הזו נשמעת קצת כמו הרצל, לקחו את הדת ועשו אותה סמל לאומי, במקום מצוות ביהדות, רוצים סמל יהודי סימבולי בשם "האחדות", לפי הכתבה אם הרצל היה סוס היום רוצים להחליף את הסוס בפרה, ושיהודי אמיתי יאכל את התרמית?! זה אפילו לא סוג של קורח הכתבה הזו, הקטן שבעדת קורח לפחות היה לו רוח הקודש. ככה זה יצר הרע, מנסה לבנות דמיונות בלי שורשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2009 01:16 |
|
| |
אותה "האחדות" שאתה מדבר עליה היא בנשמתו של העם היהודי, היא החיבור של כל חלקיו, ורק בעזרתה העם היהודי יכול להגשים את ייעודו שהיא לתקן עולם במלכות שד-י ולהיות אור לגויים (או שגם אלו 'סמלים סימבוליים' כהגדרתך, כל עוד הם אינם כתובים דיו על גבי קלף בתורה שבכתב).
ההקטנה של היהדות בהפיכתה ל-X מצוות שאמורים לבצע בזמנים שונים ותו לא, וכל שאר הדברים (בעיקר אלו שבסוד ובמחשבה) ה'סמליים' (כהגדרתך) כמו אחדות ויישוב הארץ כדוגמה, נובעת לדעתי, מהגלות הקשה שעברנו ומבלבול סדרי העדיפויות הבסיסיים ביותר, וכתוצאה מכך שכל קיום המצוות בגלות היה בבחינת "הציבי לך ציונים" = פשוט כדי שלא נשכח..
אני רואה שאתה מעלה לינקים לפעמים לשיעור של הרב דהן, אתה גם משתתף בשיעורים?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2009 07:29 |
|
| |
עדנרן הוא יד ימינו של הרב דהאן
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2009 00:48 |
|
| |
| freedom004 כתב: |  | אותה "האחדות" שאתה מדבר עליה היא בנשמתו של העם היהודי, היא החיבור של כל חלקיו, ורק בעזרתה העם היהודי יכול להגשים את ייעודו שהיא לתקן עולם במלכות שד-י ולהיות אור לגויים (או שגם אלו 'סמלים סימבוליים' כהגדרתך, כל עוד הם אינם כתובים דיו על גבי קלף בתורה שבכתב).
ההקטנה של היהדות בהפיכתה ל-X מצוות שאמורים לבצע בזמנים שונים ותו לא, וכל שאר הדברים (בעיקר אלו שבסוד ובמחשבה) ה'סמליים' (כהגדרתך) כמו אחדות ויישוב הארץ כדוגמה, נובעת לדעתי, מהגלות הקשה שעברנו ומבלבול סדרי העדיפויות הבסיסיים ביותר, וכתוצאה מכך שכל קיום המצוות בגלות היה בבחינת "הציבי לך ציונים" = פשוט כדי שלא נשכח..
אני רואה שאתה מעלה לינקים לפעמים לשיעור של הרב דהן, אתה גם משתתף בשיעורים?
|
|
לא כ"כ הבנתי אם אתה מסכים איתי או לא...אני לא ממש מפולפל. אבל יותר בפשטות ניסיתי לומר שהאחדות הוא דבר מלכד בהחלט ונצרך יחד עם תורה ומצוות והשקפה תורנית, אבל כשבאים ומוכרים אחדות כמו שהבנתי מהכתבה פה, ללא תורה וללא מצוות האמורות בה, באנאלוגיה דומה לניסיון לשווק דגל כסממן יהודי כתחליף לתפילין וציצית במקום להתחבר לזה גם מבחינה מעשית, בגלל זה ציינתי שזה דומה להרצל. ולזה התכוונתי יהודי אמיתי לא יפול בקלישאה הזו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2009 17:12 |
|
| |
מה שניסיתי להעביר זה שהאחדות היא הבסיס להשלמת הייעוד שלנו כעם. בלי אחדות לא משנה כמה תורה ומצוות יהיו בבודדים הם עדיין בודדים, עם האחדות אותם אנשים שמחזיקים בדרך התורה יכולים להשפיע וישפיעו מכח אותה אחדות על כל השאר שברובם המוחלט אלה אנשים שלא מכירים את הדת או חושבים שמכירים.
האחדות זה מה שהופך אתנו לעם אחד - גוף אחד, "ויחן" - מכח זה זכינו לקבל את התורה. זו לא איזו סיסמת סבא נחמדה, זה בגוף התורה .
הכותב לדעתי, לא בדיוק מבין מה חשיבות השבת, אבל את חשיבות האחדות הוא מבין לחלוטין גם אם הוא לא יודע להצביע על הסיבה העמוקה לדבר (עמודה שניה שורה 5-11).
|
|
|
|
|