| נשלח ב-1/7/2009 20:23 |
|
| |
נמצא ותועד הכותל המערבי האמיתי של בית המקדש
למאמר המלא ולצפיה בוודיאו כנסו כאן
http://lamikdash.blogspot.com/2009/06/blog-post_4966.html
הכותל המערבי האמיתי של בית המקדש שעליו נאמר "מעולם לא זזה שכינה מהכותל המערבי" נמצא ותועד בהר הבית
על הר הבית אפשר כיום לראות את הכותל המערבי של בית המקדש שתואם בדיוק מפליא למידות המקדש כפי שמופיע ברדב"ז (שו"ת רדב"ז חלק ב' סימן תרצ"א) שהאבן שנמצאת במסגד עומר היא "אבן השתיה שהיתה בקודש הקודשים"
.
וכשבודקים לפי המידות שמופיע במסכת מידות וברמב"ם בספר "עבודה" רואים ששם זה המיקום המדוייק של הכותל המערבי של בית המקדש, ולכן הכותל המערבי שנמצא מחוץ להר הבית אין בו שום קדושה, הוא בסך הכל כותל של הר הבית שנבנה כשהגדילו את שטח הר הבית, הר הבית כיום הוא פי שלוש מהמידות המופיעים במסכת מידות, ובצד המערבי יש תוספת הר הבית שאין בו קדושה כלל.
בתמונה אפשר לראות את ראש הכותל המערבי של בית המקדש (הכותל בשלימותו נמצא בתוך האדמה) שתואם במדיוק למידות המופיעות בשו"ת הרדב"ז וברמב"ם
תוקן על ידי המשקיף ב- 01/07/2009 22:15:52
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2009 22:23 |
|
| |
פשייי ואוו ואוווו איזה חידוש פשייי ואוו
יעני מה כל הרבנים אהבלים אהה..
כל מה שעם ישראל החזיק שזה הכותל המערבי זה היה קש
יעני מה הכותל שמליוני איש התפללו בו והחזקנו אותו לקדוש
הוא חארטה
ואתה רוצה שנתייחס אליך ברצינות
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2009 00:21 |
|
| |
אז מה התשובות שלך להאשמות שלי
וחוץ מפייגלין מי עוד תומך ב... דבר הזה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2009 00:38 |
|
| |
אני לא מבין מה שאלתך
אולי תבאר
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2009 00:43 |
|
| |
מה כל הרבנים אהבלים אהה..
כל מה שעם ישראל החזיק שזה הכותל המערבי זה היה קש
יעני מה הכותל שמליוני איש התפללו בו והחזקנו אותו לקדוש
הוא חארטה
וחוץ מפייגלין מי עוד תומך ב... דבר הזה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2009 21:00 |
|
| |
אתה מסכים שמאלפיים שנות גלות משהו יכול להשתנות.
בכל אופן אני מסכים עם זה, מה גם שאין מקור בספרים שהכותל שאתה הולך לשם הוא הכותל המערבי
2. אני יכול להוכיח לך בארבע דרכים: עובדתית, מציאותית, תורנית, וארכיאולגית, שהכותל שאתה הולך אליו אין לו שום קשר עם בית המקדש
3. לפני זה קודם תאמר אם יש מצב שאני משפשף את גרוני ואתה בסוף משתכנע
בכלא אופן אני מסכים שאם תוכיח לי בארבע דרכים הנ"ל הפוך, אני משתכנע ומוריד את הכובע לפניך
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2009 22:50 |
|
| |
| מנחםם כתב: |  | |
אתה מסכים שמאלפיים שנות גלות משהו יכול להשתנות.
בכל אופן אני מסכים עם זה, מה גם שאין מקור בספרים שהכותל שאתה הולך לשם הוא הכותל המערבי
2. אני יכול להוכיח לך בארבע דרכים: עובדתית, מציאותית, תורנית, וארכיאולגית, שהכותל שאתה הולך אליו אין לו שום קשר עם בית המקדש
3. לפני זה קודם תאמר אם יש מצב שאני משפשף את גרוני ואתה בסוף משתכנע
בכל אופן אני מסכים שאם תוכיח לי בארבע דרכים הנ"ל הפוך, אני משתכנע ומוריד את הכובע לפניך
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2009 23:19 |
|
| |
בכבוד עובדתית הכותל זה מה שאנו מכירים בכמה מאות השנים האחרונות כל הרבנים ללא יוצא מהכלל סמכו ידיהם שזה הכותל ולא אחר וכך ידוע לנו מרבותינו שהלכו דוקא לכותל הזה ולא לשום כותל אחר
אז מה הם לא ידעו על מה שאתה מדבר? הם טעו?
בכבוד בוא תוכיח לי עובדתית
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2009 23:36 |
|
| |
1. בהיסטוריה של השנים האחרונות מופיע המילה כותל המערבי, אבל לא מופיע איה כותל המדובר
2. לפני שאנחנו מתחילים, אנו צריכים להגיע להסכמה מהי "הוכחה עובדתית" האם זה שאלפי ישראל הולכים היום לכותל זה נקרא "עובדה", או שהמידות המופיעות בספרים של גדולי ישראל לדורותם הם נקראים "עובדה" כיון שעברו כבר אלפיים שנה מאז יצאנו לגלות, ויתכן מאד כיון שהיו שנים שלא נתנו לנו להתקרב לאיזור הר הבית והכותל, וכיון שמופיע מכמה ספרים שאם תרצה אני ינמק אותם במקומם המדויק, שכותבים שהיו זמנים שהכותל המערבי נאבד, ולא היה ידוע היכן הוא, א"כ אפשר שהיום כיון שעדיין לא קם שום אדם שבדק את הנושא מקרוב אבן אבן בכל איזור הר הבית, - כיון שאין אינטרס הלכתי למצוא את הכותל (אין שום מצווה שתלויה בזה) לכן יתכן שאנחנו לא נמצאים בכותל המערבי שכתוב עליו בגמרא "מעולם לא זזה שכינה מכותל המערבי"
3. עדיין לא התחלתי להוכיח
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2009 23:45 |
|
| |
אין לך את היכולת להוכיח
אני לעומת זו לא צריך להוכיח כלום
עובדה תשאל כל ילד איפה הכותל הוא יראה לך
לגבי המדידות
יש בזה הרבה ספיקות ולא נתקבלו אצל גדולי ישראל דבר ברור
אלא אם כן
אתה מגדולי ישראל ואצלך יש החלטה ברורה
תגיד לי אתה באמת מאמין במה שאתה כותב
או שאתה רק מנסה להעלות לא משנה מה העיקר שעניין הר הבית עולה לדיון
אני ממש מעריך אותך דביקות במטרה חבל על הזמן גם כאשר זה נגד כל הסיכויים
פשששש.... אהבתי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2009 20:38 |
|
| |
סחבתי כי רציתי לראות אם תתן לי לדבר עד הסוף, ב"ה ראיתי שאתה אדם טוב ורציני אשריך
הנה יש לך כאן:
רמב"ם הלכות בית הבחירה פרק ה'
הלכה א'
"הר הבית והוא הר המוריה היה חמש מאות אמה על חמש מאות אמה והיה מוקף חומה. וכיפין על גבי כיפין היו בנויות מתחתיו. מפני אהל הטומאה. וכולו היה מקורה סטיו לפנים מסטיו"
הלכה י"ב
"אורך העזרה מן המזרח למערב קפ"ז וזהו חשבונן. מכותל מערבי של עזרה עד כותל ההיכל אחת עשרה אמה. ואורך ההיכל כולו מאה אמה. בין האולם ולמזבח שתים ועשרים. המזבח שתים ושלשים. מקום דריסת רגלי הכהנים והוא הנקרא עזרת כהנים אחת עשרה אמה. מקום דריסת רגלי ישראל והוא הנקרא עזרת ישראל אחת עשרה אמה"
הלכה י"ג
"ורוחב העזרה מן הצפון לדרום מאה ושלשים וחמש וזהו חשבונן. מכותל צפוני עד בית המטבחים שמונה אמות. בית המטבחים י"ב אמות ומחצה. ושם תולין ומפשיטין את הקדשים בצדו"
סיכום:
א. קל"ה אמה היה רוחב המקדש
הכותל המערבי של היום, הוא באיזור הכפול שתיים, באיזור הר"ע אמה, כך שאין אפשרות בעולם שהוא כותל המערבי של בית המקדש (רק לאלו שעוצמים עייניהם מלראות וטומנים ראשם בקיר / בכותל..)
ב. כותל של הר הבית המקודש הוא גם כן לא יכול להיות, הרמב"ם כותב הבאתיו בתחילה שהר הבית היה "500 אמה על 500 אמה" בזמן שהכותל הנ"ל הוא רק ר"ע אמה,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2009 23:16 |
|
| |
כולם יודעים שהכותל המערבי זה החומה שבנה הורדוס סביב הר הבית שהרחיב.
לא הבנתי מה חידוש בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2009 01:28 |
|
| |
השומעות אוזניך מה שפיך מדבר (לא שאני חולק על דבריך - אני סכים עם כל מילה שלך)
אם הכותל הוא אכן הכותל שבנה הורדוס שהיא בעצם תוספת שהורדוס הוסיף על הר הבית כדי להגדיל את ההר שיהיה יותר מקום ליהודים להיכנס שם בזמן המקדש,
א"כ מה העניין לבקר שם היום, איזה תוספת קדושה יש שם יותר מסתם כותל מערבי של הבית הכנסת באיזור מגוריך
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2009 12:58 |
|
| |
מקדש הורדוס
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
*-- start content *
מחצבה שנתגלתה ב-2007 בצפון ירושלים, שכנראה שימשה את הורדוס לחציבת אבנים למקדש
מקדש הורדוס הוא כינוי לבית המקדש השני אחרי שהמלך הורדוס הרחיב את הר הבית ובנה עליו מחדש את המקדש ברוב פאר הדר, במאה הראשונה לפני הספירה, עליו אמרו חז"ל: "מי שלא ראה בנין הורדוס לא ראה בנין נאה מימיו" (בבא בתרא ד' א', סוכה נ"א ב'). למרות שמדובר במקדש חדש לגמרי, לא מקובל לקרוא לו בית המקדש השלישי משום שעבודת הקורבנות המשיכה ברצף, גם תוך כדי הבנייה.
עכשיו תגיד מנחם , מקדש שהקריבו בו קורבנות, שעבדו בו את השם, ולא שהוא ממוקם במקום חדש אלא שרק הגדילו אותו, ושחז"ל תנאים קדושים קראו לו בית המקדש ללא הסתיגויות, אתה מעז להשוות כותל שלו לכותל בית כנסת ?
הרי לפי שיטה שלך, צריך בכלל לחזור ליריעות של אוהל מועד, ובית המקדש עצמו אין בו כלום.
אם הבנתי נכון, אז כל המהלך המפותל שלך , נועד לתרץ את ההשתוקקות שלך לכרת בגין כניסה להר הבית. אבל גם מבלי להתיחס לנקודה זו,
אם צריך לבחור בין הגירסה שלך ובין הגירסה של התנאים, אני מעדיף תמיד את זו של התנאים.
|
|
| נשלח ב-7/7/2009 23:33 |
|
| |
בויקפדיה כתוב שהוא הרחיב את הר הבית, אבל את בית המקדש הוא לא הרחיב, כמו שרואים אפילו בתמונה שבית המקדש ממוקם רק על חלק קטן מהר הבית
וגם שברמב"ם בהלכות בית הבחירה כותב שכדי להרחיב את העזרה של המקדש צריך שיהיה ע"פ נביא ואורים ותומים וע"פ מלך וסנהדרין,
והורדוס ספק אם הוא היה מלך, כפי שכתוב בגמרא בבא בתרא דף ד' שהוא היה עבד שמרד
והחשוב מכל זה שלא היה לו נביא ולא אורים ותומים וגם לא סנהדרין (כפי שמופיע בגמרא שם שהוא הרג את כל גדולי ישראל והשאיר רק את בבא בן בוטא)
וחייב להיות שהוא רק הגדיל את שטח הר הבית אבל המקדש נשאר במקומו וכגודלו
רמב"ם הלכות בית הבחירה פרק ו' הלכה יא
"אין מוסיפין על העיר או על העזרות אלא על פי המלך וע"פ נביא ובאורים ותומים ועל פי סנהדרין של שבעים ואחד זקנים שנאמר ככל אשר אני מראה אותך וכן תעשו לדורות. ומשה רבינו מלך היה"
הלכה י"ב
"וכיצד מוסיפין על העיר עושין בית דין שתי תודות ולוקחין לחם חמץ שבהם והולכים בית דין אחר שתי התודות ושתי התודות זו אחר זו ועומדין בכנורות ובנבלים ובצלצל על כל פנה ופנה ועל כל אבן (ואבן) שבירושלים ואומר ארוממך י"י כי דליתני וגו'. עד שמגיעין לסוף המקום שמקדשין אותו ועומדין שם. ואוכלים שם לחם תודה אחת משתי התודות והשנייה נשרפת וע"פ הנביא שורפין את זו ואוכלין את זו"
כוונת הרמב"ם היא שכדי להוסיף על ירושלים ושהקדושה תתפוס בתוספת (לעניין מעשר שני שנאכל רק בירושלים) צריך מלך וכו' וכן על הרחבת העזרה ושהקדושה תיתפס בהרחבה צריך להנ"ל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2009 09:52 |
|
| |
מנחם היקר,
לדעתי אתה מנסה לדחוף אג'נדה מסויימת. אף על פי שאני בקצת מזדהה עם זה, אני לא חושב שזה נכון. כרגע, הכותל זה הדבר היחיד שנשאר לנו, הכי קרוב שאפשר להגיע (לדעת המחמירים). אין קדושה ספציפית באבני הכותל. כשאנו מתפללים בכותל (ולא מתפללים לכותל) , אנחנו מכוונים את לבנו למה שיש מעבר השני, שם ה' השרה שכינתו. והעיקר שנכוון לבנו לאבינו שבשמיים.
בע"ה ייבנה בית המקדש בקרוב בימינו אמן.
|
|
|
|
|