בית פורומים הנה ימים באים

השר נהרי: ''להשוות בין עולי תימן לעולי רוסיה ואתיופיה''

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/7/2009 16:48 לינק ישיר 
השר נהרי: ''להשוות בין עולי תימן לעולי רוסיה ואתיופיה''

השר משולם נהרי מציע לועדת הקליטה של הכנסת, לאשר מתן הטבות לעולים החדשים מתימן, בדיור ובהלוואות. הוא ביקר השבוע במרכז הקליט, ונדהם. "עולי תימן המומים מהמתירנות בישראל", אמר.

אריה מנדל14/07/09 | 11:12

השר משולם נהרי מש"ס לוקח את עולי תימן כפרויקט אישי: לאחר שהחל במרתון פגישות רחב עם העולים החדשים, הוא מעלה היום (ג') הצעה בוועדת הקליטה של הכנסת, לפיה יושוו תנאיהם של עולי תימן לתנאים להם זכו עולי אתיופיה ורוסיה.

בתקופה האחרונה עלו ארצה, בדרך לא דרך, עולים רבים מתימן וביניהם אף בני משפחתו של הנרצח משה-יעיש נהרי הי"ד. השר נהרי, תימני במוצאו, התבקש על ידי מנהיג ש"ס הרב עובדיה יוסף לעזור ולסייע לעולים בכל תחום אפשרי. כך למשל, הוא נפגש השבוע עם קבוצת עולים בבאר שבע.

"העולים מתימן היו המומים מהמתירנות שיש בישראל", אומר השר משולם נהרי בשיחה עם "חרדים". "התימנים הם אנשים עם מסורת חזקה, וחשובה להם מאד הסביבה הרוחנית. במרכז הקליטה שלהם כיום, בבאר שבע, אין להם את הסביבה הרוחנית המתאימה, וזה כואב להם מאד".

"מה שאני מבקש זה לבנות להם סל תקציב כמו שיש לעולי אתיופיה. דהיינו, שהמדינה תיתן להם הלוואות לדיור, שיוכלו פשוט לרכוש דירה", הוא מוסיף. "אני לא הולך לוותר בנושא הזה. שוחחתי כבר עם שר החוץ, שר האוצר ויו"ר ועדת הקליטה והעלייה. הם תומכים בהצעתי. אנחנו ננסה להעביר זאת כהחלטת ממשלה".

נהרי סבור, כי אם ההצעה תעבור בועדה, היא תביא לגל עלייה חדש מתימון. "מלבד העובדה שזה יקל על העולים, זה אף יאותת לאלו שעדיין בתימן, כ-250 נפשות, לעלות ארצה", הוא אומר.

מקור: http://www.haredim.co.il/ViewArticle.aspx?catID=2&itmID=732

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2009 17:16 לינק ישיר 

בס"ד!
אני הייתי משיב לשר נהרי שאדרבא-זה יכול לחזק את באר שבע מבחינה רוחנית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > השר נהרי: ''להשוות בין עולי תימן לעולי רוסיה ואתיופיה''
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext