בית פורומים הנה ימים באים

למה משתיקים את דעת מרן המשגיח ר' יחזקאל זיע"א??

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/8/2009 15:52 לינק ישיר 
למה משתיקים את דעת מרן המשגיח ר' יחזקאל זיע"א??

מתוך החוברת כי א-ל חי בקירבכם [אולם הדברים ידועים לא רק משם]:

בהגיעי לישיבת פוניביז' אייר תשכ"ח, שנה אחרי מלחמת ששת הימים, ושמעתי את המשגיח הרב יחזקאל לוינשטיין זצ"ל שדימה נסים של מלחמת ששת הימים לנסים של יציאת מצרים, ואמר הרבה פעמים שזה מראה לנו איך הקב"ה נמצא בתוכינו ונתן לנו את הארץ הזאת והארץ היא שלנו.

באותו כיוון היה אז דעת הרה"ג ר' חיים שמולאביץ' ר"ם מיר זצ"ל (רק לא שמעתי את הביטוי שלו באופן  מדויק).

נשאלת השאלה למה משתיקים את דעת קודשו, ומי שחושב כמוהו יגידו לו אתה "מזרחניק".

למה יש שמקיימים בדקדקנות את הפסוק בתהלים "וימאסו בארץ חמדה"???

די לשינאת חינם!!!!

מדינה פלסטינית תתפוצץ לנו בפנים !! 

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2009 17:26 לינק ישיר 

ידידי היתפרצת לדלת פתוחה אני באמת חושב שיש פה משהו בהקמת המדינה יש פה ניסים אי אפשר להתעלם מהם הרצל הוא לא אדם קדוש כמו שכתבנו פה במספר אשכולות אבל הקב''ה סיבב בידו דבר שגדולי הצדיקים היו רוצים שיסתובב על ידם ושלא ברצונו ושלא בטובתו הוא חשב לרעה והקב''ה חשב לטובה

אני באמת חושב שצריך לשמוח ביום העצמאות זה לא דבר ריק רק שאני לא שלם עם אמירת הלל כי הגאולה עדין לא פה גם לא אתחלתא

משהו כן אבל לא במושג של אתחלתא

יום טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2009 21:15 לינק ישיר 

בספר קול התור - מדברי הגאון מווילנא מבואר
שה"אתחלתא דגאולה" התחיל לפני כמאתיים שנה עם עליית תלמידי הגר"א במסירות נפש לארץ הקודש.
וכן עלו בתקופה זו תלמידי הבעש"ט.
ומאז ישנה התקדמות הולכת ובאה, כמאמר חז"ל אין לך קץ מגולה מזה שנאמר ואתם ערי ישראל פריכם תתנו וכו' לעמי ישראל כי קרבו לבוא. ז"א שהתפתחות ארה"ק, הבתים השדות וכדו' זהו חלק מהגאולה.

ע"כ מקול התור.

מדינה פלסטינית תתפוצץ לנו בפנים !! 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2009 21:35 לינק ישיר 

כן זה ידוע לי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > למה משתיקים את דעת מרן המשגיח ר' יחזקאל זיע"א??
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext