בית פורומים הנה ימים באים

בין אור לחושך

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/8/2009 14:58 לינק ישיר 

נאה דרשת ניפנאפ!
סיכום ראוי לדיון חשוב ומעניין זה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2009 23:00 לינק ישיר 

אני לא מתכוין להגיב לטענות אחת אחת ולו מהסיבה שרוב הדברים תלויים בזוית ההסתכלות וכדי לשנות זוית הסתכלות
צריך הרבה יותר מהודעה אחת והרבה יותר מזה, רצון חזק לאמת מהצד השני, בנוסף ויותר חשוב, זה מחטיא את המטרה 
מבחינתי, של להתחזק בדברי תורה ולהתאחד, והולך לכיוון התנצחות וגאווה באיצטלה של 'דרישת האמת'
.

ברמה הכללית..
מדהים לראות איך הבדלים בשורש, יוצרים כאלה הבדלים  בהמשך הדרך..
כל אחד מאיתנו יודע שכנראה לא נשנה האחד את דרכו של השני מכמה מלים על גבי פורום ובמיוחד בגישות בסיסיות שנבנו מידע חינוך וחברה במשך שנים רבות.

גם כשמביאים דברים ברורים יותר או פחות, שמציגים צד אחד באור חיובי על פני צד אחר (ואני בכוונה לא מביא מקורות לבסס את הדברים שאני אומר, מכיוון שמה שכל אחד פה אומר, אפשר לחזק או לפרוך מעשרות כיוונים שונים והכל כדעת המשיב) ולהפך מחטיאים את המטרה שהיא אחדות ושלום ביננו.

אני אישית נזהר לא להביא דברים שבמחלוקת מכיון שזה לא הזמן לכך, הזמן עכשיו זה לשמוע ולהכיר אחד את השני להתאחד ולחזק אחד את השני, הרי לכל אחד יש מעלות וחסרונות אז למה לא להשתפר ולהתקדם מלימוד משותף?
ומי יודע אולי בזכות זה נמתיק במשהו את מה שעוד נכון לנו..

שנאת החינם שעליה נחרב בית שני היתה ברובה בדיוק על השקפות שונות, השקפת הסיקריים, פרושים (מחנה ריב"ז מחנה רבי עקיבא וכו'), בר כוכבא ועוד. כולם רצו להגיע לאותה מטרה. ולבסוף כולם הפסידו.
אם לא נלמד מהטעויות שלהם, איך נתקן?! 
זה דומה לנהיגה ברכב כשכל אחד מהנוסעים רוצה להגיע לאותו מקום, כשכל אחד מושך את ההגה לכיוון שלו, כנראה שהרכב לא יגיע ליעדו בשלום..

למשקיף - שילמדו ממך עוד הרבה ללמוד אחד מהשני כמו מה שאתה כל הזמן אומר.

נ.ב. אם הייתם מכירים אותי הייתם יודעים שאני רחוק כמטחווי קשת מה'אמא תרזה' שאני מצטייר כאן,
 אבל מה לעשות, השעה דוחקת ואין זמן למשחקים.. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 00:29 לינק ישיר 

פרידום היקר, תרשה לי להיות הראשון שמקיים את דבריך, ומתחיל עידן חדש
של אהבת חינם במקום שנאת חינם התנצחויות וגאווה.

אני מאד אוהב אותך, ואת ניפאפ ואפילו את המשקיף שדעותיו
הם הפך הגמור מדעותיי
, אני אוהב גם את מרדכי מנבואות ואקטואליה 
והמייחל ואת אמנון, וגם את שי בוארון ואת צמא לידע ואת חובב חידות,
ואת אלעאידלע ואת דורש טוב היקר, וגם את אקדמיוס מהפורום הדינוזאור והנביא,
ועוד רבים וטובים מהפורומים השונים ובכלל...אני אוהב את כולם!

KissesKissI love youCupidBlow kiss

מי מוכן להסיר את הכפפות כמוני ולחשוף את אהבתו לכולם...?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 00:37 לינק ישיר 

כן אין כמו אהבת חינם מוריד כפפות כמו שאומר כיטוב ויאללה אהבת חינם
אני אוהב את כולם!

KissesKissI love youCupidBlow kiss

מי מוכן להסיר את הכפפות כמוני ולחשוף את אהבתו לכולם...?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 01:30 לינק ישיר 

יאללה מסיבה!!
 איפה nipnap ? הוא אחראי על הכיבודים שלא יבריז..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 01:45 לינק ישיר 

כמובן שאני משתתף בעניין זה ובכל בוקר אני אומר "הרני אוהב כל אחד מישראל, כנפשי ומאודי, והרני מזמן פה שלי להתפלל לפני מלך מלכי המלכים הקב"ה".
אבל כמו שאהבת חינם היא ערך עליון, גם גילוי האמת הוא ערך עליון, וכל מה שאני אמרתי וכל מה שפתחתי אשכול זה, הוא לבירור האמת ולהאיר עיניים עיוורות. אבל זה אינו גורע ממני לאהוב כל אחד מישראל, ועדיף לא להשתמש בזה כנשק להשתיק אנשים שחושבים אחרת רק בשם אהבת החינם ולהגיד אתם גורמים לשינאה. צריך להפסיק להשתמש בקלישאה הזאת, זה חשוב וגם האמת חשובה לא פחות, עד כדי כך שהרמח"ל אומר שהגאולה תלויה בגילוי האמת בעולם...
ואם כבר פרידום אז לפי שיטתך, שהרבי עמד על כך שדברים אלו יפורסמו בספר, האם גם הוא גרם לשינאת חינם...

כל טוב אחי ורעי וגאולה נעימה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/8/2009 04:06 לינק ישיר 

nipnap בחור רציני ומחזיר אותנו לענינים.. :)

אתה יודע כמה אפשר לדבר ולגנות כל מגזר ומגזר ביהדות? על חב"ד וברסלב? ובכלל חסידים, מתנגדים, חרדים, דת"ל? ספרדים, אשכנזים, מתנחלים, נטורי קרתא, מאה שערים?
בלי סוף. אפשר לפתוח אשכול לכל פלח ועדה ביהדות ולמלא אותו בשלל פרטים ובעיות חמורות יותר ופחות דאורייתא ודרבנן.
יתירה מזאת, אתה בעצמך, ברגע של כנות, יכול לפתוח אשכול עם בעיות במגזר שאליו אתה חש הכי קרוב ולמלא אותו בשלל בעיות גם מהותיות ושורשיות. מהסיבה הפשוטה ביותר כולנו בני אדם ולא מלאכים ובאנו לכאן כדי להשתפר ולצמוח- וכל מגזר הוא סך האנשים שנמצאים בו..

מה לעשות בעוונותינו ביהמ"ק חרב, הסנהדרין בטל ואנחנו כמו עלה נידף נאחזים בשברירי רוחניות שנשלחים לנו ברחמים עצומים משמים להחיות אותנו בגלות הקשה והאפילה הזו ע"י רבני אמת בודדים בכל דור.

זה שכל רב בא להאיר נקודה אחרת במציאות, לתקן ולברור ניצוצות מסויימים ממקומות שונים מתוך פסיפס שלם שאמור להתגלות ברבות הימים, לא אמור לגרום לנו לפסול האחד את דעתו של השני ולהשליכה לפח (כל עוד שומרים על כללים בסיסיים ר"ע רפורמים), אלא להדיין בינינו ולראות את הצדדים החיוביים והשליליים שבכל דרך ולהשתלם יותר בעבודת ה' שלנו מתוך ראייה רחבה ומקיפה שבהכרח נכונה ואמיתית יותר.

אם נלך לנושא האשכול הזה, אז שנינו יודעים שרוב הרבנים לא מסכימים עם דעתו של הרב וולפא בשם הרבי (בהנחה ש..).

ומי אמר שמה שהרמח"ל התכוין בגילוי האמת הוא לדברים בסדר גודל כזה? אולי הוא התכוין לדבר בסיסי הרבה יותר, של גילוי דרך האמת והחזרה בתשובה וההתחזקות שיתפשטו בעם סמוך לזמן הגאולה? (גם מסתדר יותר עם דברי הגמרא בתשובה נגאלין).

ולגבי אהבת חינם - אם התורה הנביאים הכתובים המשנה והתלמוד הראשונים והאחרונים נסתר ונגלה - ציינו את אהבת החינם והאחדות ככלי הכי חזק לחזרה בתשובה וגאולה שלימה, אז למה לא להשתמש בו יותר? למה לפתוח אשכולות שמחזקים ומבדילים בין זרמים שונים בתוך הקהל המאמין? וכי יש לנו את הלוקסוס שלפני 100 ו-50 שנה ללבן מה היא הדרך הישרה והנכונה ביותר ללכת ואיפה נקבל ציון גבוה יותר 96 או 98, כשיש יהודים שלא מודעים שהם כאן במבחן מתמיד, ושזאת שנת הלימודים האחרונה בתקופת המבחנים האחרונה??? אנחנו עדיין לא מפנימים את גודל מצב החירום הרוחני שאנחנו נתונים בו..

זה הזמן לשלב ידיים בינינו לבין עצמינו (לחזק את השווה ולא את השונה!), הציבור המאמין האורתודוכסי לכל גווניו, ובקריאת מי לה' אלי, להתנפל על הציבור המסורתי בארץ מכל כיוון וזווית, ולהשקיע את כל הכוחות והמאמצים נגד אותו אחוז קטן בעם שמי בשוגג ומי במזיד מסית את העם נגד כל דבר שבקדושה.

לילה טוב!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 09:21 לינק ישיר 

פרידום חזק וברוך מילים כדורבנות כל מילה בסלע אהבתי אהבתי אהבתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 15:50 לינק ישיר 

לפרידום כל מה שאתה אומר הכל טוב ויפה, אבל כל פעם שאתה עונה אתה לא נוגע בנקודה העיקרית של האשכול, ומסית לכיוון של התחזקות, אהבת חינם, להשפיע ועוד מילים מאוד יפות ומרשימות, שגם אני מסכים איתך לאורך כל הדרך, אבל לגופו של עניין אתה מתחמק כמו שכל הציבור הדתי לאומי "מעביר אותה", מה שנקרא בימינו, העיקר בו נהנה שתי העולמות עם דגל ברכב, וזיקוקים וכל מה שדיברנו...
ח"זל אומרים תן לחכם ויכם עוד, אם לא אל תוכח את מי שלא מוכן לקבל...
אבל שכולם ידעו אמת יש רק אחת, ואל תסבן ותיפה את זה, ולך תלמד רמח"ל ואחרי זה תבוא להיות פרשן שלו. תראה עד היכן הדברים מגיעים, לפי איך שאתה מדבר, אתה לא מכיר את תורת הרמח"ל ולא מבין מהו המושג של "גילוי האמת" שכל תורת הרמח"ל עומדת עליו, אבל מה זה משנה נגין שהוא התכוון כך וכך, העיקר שיסתדר עם הדרך שלנו, אחרת מה נעשה נשנה את הדעה שלנו...לא, נפרש את הרב בצורה הנוחה לנו. שוב אמת יש רק אחת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/8/2009 16:02 לינק ישיר 

וכל אחד חושב שהיא אצלו
והאמת תהיה נעדרת זו עובדה עד שיבוא שילו
ומי אומר שהאמת היא אצלך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 16:29 לינק ישיר 

מי שמחפש באמת את האמת ימצא אותה, כי יש רק אחת, כמו שמי אמר שהיהדות היא אמת ולא הנצרות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/8/2009 16:35 לינק ישיר 

המשקיף הוצאת לי את המלים מהפה. 
NIPNAP תקרא עוד פעם את ההודעה שלך ותראה כמה אתה צריך לקשוט עצמך לפני אחרים, ומי אמר שהפירוש שלך לדברי הרמח"ל הוא האמיתי ביותר?
וכי הרמח"ל עצמו כתב על הקמת המדינה והרצל ובן גוריון וכו', ? לא, פשוט זה מה שאתה רואה לנגד עיניך כשאתה קורא אותו וכבר נאמר אדם קרוב אצל עצמו.

תמיד תשאיר ספק קל בליבך שמא אתה לא רואה את כל האמת לנגד עיניך אובייקטיבית או סובייקטיבית, שהרי גדולים ורמים בדורות קודמים טעו. וכי מי ערב לך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 16:51 לינק ישיר 

בואו תנסו להגיד בפורום כל אחד לאיזה מגזר הוא משתייך ומהי הביקורת
שלו על מגזרו שלו...ומאידך מהו הטוב במגזר האחר...

לדוגמא:
אם אתה דת"ל האם יש לך ביקורת על הכמעט "ניאו רפורמה" בציבור הנ"ל?..
האם יש לך ביקורת על ההתנהלות הפוליטית של ראשי מגזרך?..

אם אתה חרדי, האם אתה חושב שמגזרך צריך לשנות גישה ולעבור לדרך של
תורה דארץ ישראל תורה+עבודה?...לחנך לאהבת הארץ להפסיק עם המחלוקות
בכל מיני דקדוקי עניות שלא שייך לדון בהם כאשר ר"ל העיירה בוערת...?

אני רוצה לשמוע אתכם מפרגנים אחד לשני בדברים שהצד השני עושה יותר טוב,
ומאידך מבקרים את הצדדים הלא טובים שקיימים בכם...

צאו לדרך!

ניפנאפ ופרידום היזהרו מפסים אישיים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2009 20:32 לינק ישיר 

חזק ובורך כיטוב יפה הלוואי ונזכה לזה

ניפ נאפ ידוע יחיד ורבים הלכה כרבים הרבי מליובאוויטש הוא דעת יחיד כמעט כל גדולי הדור חולקים עליו בדבר הזה בואו נתחיל

הבאבא סאלי ציווה להצביע לג' אמר להצביע משמע הוא לא חושב כהרבי בדבר הזה
הרב מרדכי אליהו
הרב שח
הרב עובדיה יוסף
הרב שטיינמן
רבי דוד אביחצירא יש מכתב שלו מפורש בשנת תשס''ג לא את זה שזייפו בתשס''ט אז הוא גם סובר שצריך להצביע
כל גדולי החסידות אין בכוחי למנותם
האדמו''ר מויזניץ
ועוד אדמורי''ם
ועוד גדולים שאני יכול למנותם לפניך וזה ברור הרבי בדבר הזה הוא בדעת מיעוט ביחד עם האדמו''ר מסאטמר
אז אתה רוצה שנאמר שהאמת עם הרבי בדבר הזה ונלך בדרכו
למה כאשר כל גדולי הדור אומרים להצביע נשמע לגדול אחד כנגד כולם
גדול או הכי גדול שיהיה יחיד ורבים
הלכה כרבים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > בין אור לחושך
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.