בית פורומים פילוסופיה חרדית

דמוקרטיה ואנרכיזם - התפיסה שלי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/8/2009 01:18 לינק ישיר 

שמאלני
עליך להסביר דבריך.

מה מפריע לך ?  מתירנות ותועבות ? ערכי המשפחה ?
אלו שני דברים לא קשורים..

ובכלל האובססיביות שלך לראות בדמוקרטיה דבר שלילי, תוך הנמקת טעמים אי רציונליים, כמו לראות בשלטון הבולשביקי  שלטון חיובי.. מעוררת בי מחשבה שמא סימנת מטרה, ואתה מחפש את העיגולים להקיף אותה..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/2/2010 16:24 לינק ישיר 

מרכא_טפחא כתב:
הדיקטטורה בברית המועצות נתנה בטחון לאזרח ?
מי הקגב ? השטאזי ? לוביאנקה ? המחנות בסיביר ? 20 מיליון הנפש שסטאלין חיסל למען "הבטחון" של הקומניזם ?
ברית המועצות  של סטאלין, ואף אחריו במידה פחותה, היה משטר אימה הזכור לדיראון עולם. 

מאז ומעולם, אחרי ששיטות משטר ודרכי חיים חלפו אנשים ידעו להצביע על החסרונות של המשטרים האלו, אבל תוך כדי אף אחד לא יודע, וכולם חושבים שהמחירים האלו שאנחנו משלמים בעד השלטת החוק והסדר הוא מחיר לגיטימי.

כיום בארה"ב יש יותר מ3% מהאוכלוסיה הבוגרת שנמצאת מאחורי סורג ובריח, האם זה נראה נורמלי שבשביל הביטחון החופש שלנו אנחנו נכלא 3% מהאוכלוסיה מאחורי סורג ובריח????????

(אין לי מושג מה קורה בארץ אין על זה כל כך הרבה נתונים)

מסקנתי מכל הענין שכל תקופה ועניינה, כל עם ומטרותיו, ובהתאם למטרות של האנושות נבנה דפוס השילטון.

יש תובנות פשוטות שמשרתות את כל סוגי המשטרים, תחשוב על הקומוניזאם, מה יותר פשוט מכך שלכולם יהיה את אותו רכוש? אבל היום אנו אומרים שאין לזה סיכוי ושזה סותר את עקרון החופש, בשם כך יש אצלינו אנשים שגרים ברחוב..

טעות היא לחשוב שיש מוסר אפסלוטי, וטעות היא לחשוב שיש שיטת שילטון אפסלוטית.. הכל תלוי הקשר ומצב..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2010 08:31 לינק ישיר 

היולי

הדמוקרטיה הוכחתה "פרקטית" כדרך השלטון הטובה ביותר..

הבה נעזוב מגדלי השן המתחכמים, אין תחליף לדמוקרטיה.
הבעיה בקומניזם היתה בדיקטטורה והטוטליטריות, לא ברעיון הכלכלי והמעמדי.

להזכירך מדינת ישראל קמה כמדינה סוציאליסטית על סף הקומניסטית והאידיאל היה חיים משותפים בקיבוץ.
אך השלטון היה בדמוקטריה ייצוגית תוך שמירה על זכויות הפרט והמיעוט...

תאר לעצמך שהמערך או מפאי היו מנחילים שלטון קומניסטי אתאיסטי שאינו מקבל חינוך דתי ! לא היו חרדים בישראל כהיום !

אין תחליף לדמוקרטיה - פרקטית..
אני גם אומר שמוסרית זה הדרך הנכונה ביותר, ואני מתכוון לצורת שלטון הומאנית עם זכויות מידע פרט ומיעוט.
הקומנזים הוא גם שיטה כלכלית, שתיאורתית אפשר לשלבה בדמוקרטיה. אך לא בדמוקרטיה אמריקאית קפיסליטית חופשית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > פילוסופיה חרדית > דמוקרטיה ואנרכיזם - התפיסה שלי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.