| נשלח ב-24/8/2009 22:11 |
|
| |
הצד השני של הסיפור
המלצה על ספר קריאה בשם "הצד השני של הסיפור" (עברית ואנגלית)
אומנם זה לא ספר הלכות או פרושים על התורה... אך בהחלט אפשר ללמוד ממנו איך ללכת בדרך התורה!
הדברים הבאים מתומצתים מהספר:
מביא מאות סיפורים שממחישים את חשיבות המצוה לדון לכף זכות בחיים היומיומיים - מאות סיפורים, שבהם חשד של אדם אחד באדם אחר התברר כבלתי-מוצדק.
"הוא אינו מתחשב"
"היא חסרת נימוס"
"הם מתרשלים"
אתם בטוחים באופן ודאי, חד משמעי, ללא צל של ספק כי החבר/ בן זוג/ המעביד/ השכן/ הזולת - עשה מעשה שלא ייעשה.
ואתם טועים!!!
ספר שחלקו המכריע מבוסס על ספרו של מרן הרב ישראל מאיר הכהן זצוק"ל (הידוע בכינוי "החפץ חיים"), ספר אותו ערכה הרבנית יהודית סמט, אשר צירפה מאות סיפורים אמיתיים, שכל אחד מתאר התנהגות, שנדמתה ממבט ראשון כבלתי נסלחת, שלילית או אפילו מרושעת - וכיצד בסופו של דבר התברר, שאותה התנהגות היתה מוצדקת לחלוטין!
"חברתה לעבודה ענדה את העגילים שאבדו לה במשרד" - האומנם?
"אחיו לא טרח להזמינו למפגש המשפחתי השנתי" - או כך נדמה היה...
"האינסטלטור הוא גנב!!"
"המורה - לא מתאימה!"
"השמרטפית - חסרת אחריות!"
הכל חד משמעי, ברור לחלוטין! עד שלומדים שלא תמיד זה סוף פסוק.
בנוסף לסיפורים המעניינים יש גם כלי עזר ודרכים יעילות כיצד להפנים את העקרונות של לימוד הזכות וליישמם בחיינו, לצד עיונים בדברי רבותינו ז"ל המדגישים יסוד חשוב זה!
חברה השאילה לי את הספר ואני מברכת על אותו הרגע בו הספר הגיע לחיקי! הוא בהחלט מחולל שינוי! נותן הסתכלות אחרת על החיים, הבנה, לימוד לכף זכות, דבר החשוב מאוד בימים קדושים אלו! אם נלמד זכות אחד על השני, כך משמים ילמדו זכות עלינו כעם ובע"ה נגאל בקרוב!!! אמן סלה!!!
קריאה מועילה!!!

תוקן על ידי ruth77 ב- 24/08/2009 22:10:50
רות-עבור...
תוקן על ידי המשקיף ב- 24/08/2009 23:01:43
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2009 23:08 |
|
| |
יפה חזק וברוך נראה ספר מעניין אולי אם תוכלי להביא לפחות סיפור אחד עם הדרכים והעיצות זה יהיה מאוד מועיל
התמונה האחרונה עברה עריכה על ידי מכיוון שספרי קדושה אסור לשים עליהם שום דבר ובטח לא ספל זהו.מקווה שיתקבל בהבנה
תוקן על ידי עדנרן ב- 25/08/2009 12:45:49
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2009 12:52 |
|
| |
| המשקיף כתב: |  | יפה חזק וברוך נראה ספר מעניין אולי אם תוכלי להביא לפחות סיפור אחד עם הדרכים והעיצות זה יהיה מאוד מועיל
התמונה האחרונה עברה עריכה על ידי מכיוון שספרי קדושה אסור לשים עליהם שום דבר ובטח לא ספל זהו.מקווה שיתקבל בהבנה
|
|
בטוח שזה ספרי קודש?? אולי זה סתם ספרים (בתמונה)? אם כן אז מותר לשים מאות ספלים לא רק אחד חחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחח חחחחחחחח
תוקן על ידי עדנרן ב- 25/08/2009 13:40:07
תוקן על ידי עדנרן ב- 25/08/2009 23:47:04
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2009 14:19 |
|
| |
עדנרן - חס וחלילה חס ושלום!!! זה לא מדע חיצוני! רק זה היה חסר לי עכשיו בחודש אלול.... אני רוצה שיתחזקו בימים האלו וזה יוצא הפוך.... הצילו! ממש לא כוונתי!
מי שכתבה את הספר היא רבנית!!! הוא נכתב במקור באנגלית (כנראה זו שפת אם שלה...) ותורגם לעברית!
הנה המלצה של הרב חיים פנחס שיינברג המופיעה בספר:
הדגשתי שהספר רובו מבוסס על החפץ חיים ודברי חז"ל, הוא מחולק לנושאים, לדוגמה, "עד היכן להרחיק בלימוד כף הזכות" ואז יש ציטוטים מהחפץ חיים, קטע מהגמרא, על הסיפור המפורסם על אותו אדם (רבי עקיבא..?) שעבד 3 שנים וביקש את שכרו והבעלים לא יכול היה לתת לו שום שכר...והוא לימד עליו זכויות והכל היה נכון...
ואחרי הציטוטים יש דיון על הדברים, סיפורים ממנו ודיון גם עליהם.
אני יודעת שיש לי פה עסק עם תלמידי חכמים... אבל עדיין, לפעמים מסיפור פשוט אפשר להגיע להתעוררות שלימוד מאסיבי ומעמיק לא מצליח... אפשר תמיד להמליץ לשאר בני המשפחה... הנשים והטף... חחח...
להלן "פתח דבר" של המחברת, על איך התחיל כל העניין של הספר...
ולבקשת המשקיף, הנה סיפור נחמד ומעניין מהספר, כדאי לקרוא...
וואוו!!! אני מסתכלת על כל מה שהעלתי ונבהלת!!! למי תהיה סבלנות לקרוא את כל זה...!!!! לפחות את הסיפור כדאי...
אנימציה לכבוד חודש אלול, בלעדי ל"הנה ימים באים" (ולעולם האינטרנט בכלל...) מצווה להעתיק, להפיץ ולשלוח!!!
תוקן על ידי ruth77 ב- 25/08/2009 14:17:49
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2009 23:50 |
|
| |
בס"ד
רות, קבלי התנצלותי... חוזר בי מדבריי...מספיק היה לומר "אתה טועה חזור על הכתוב" הדברים תוקנו. תודה וסליחה על כל הטרחה...
|
|
|
|
|