רבקה נבחנה במידת החסד, וכמו שהחסד הוא עמוד עליו נשען העולם (עולם חסד יבנה)כך גם ביתו של אדם נשען על מידה זו.
אנשי סדום מנעו עצמם מעשות חסד ולכן נהפכו והיו כלא היו.
לחסד צורות הרבה יש חסד הנעשה ע"י דיבור טוב, יש חסד במעשה, ויש בנתינת עצה, ויש בתפילה על הזולת, וכן בסיוע כל שהוא וכוו'.
החסד נעשה לטובים ולרעים, לעשירים ולעניים, כולם צריכים למידה זו ואף עשיר שבעשירים זקוק לחסדם של הבריות.
פעמים אדם יושב בביתו ואיננו יודע למי ואיך לעשות חסד,אדם כזה ילמד מאברהם אבינו שכאשר ראה אברהם שאין לו אורחים ישב בפתח האוהל "כחום היום" בשעה שהשמש בערה כתנור והיה חם ומחניק ישב בפתח ומצפה לעשות חסד עם הבריות וכשראה הקב"ה שהוא מצטער זימן לו שלשה מלאכים.
----------------------------------------------------------------------------------------
מעשה חסד מרגש שעליו אמר הגר"ח קנייבסקי מעשה כזה יכול להגן על הדור
בדור פרוץ כזה אנו צריכים לאנשים שיגנו עלינו בזכיויותיהם המרובות, הגאון רבי חיים קנייבסקי שליט''א סיפר להרב המרא דאתרא משעה מופלא שלפי דברי המספר יש בו כדי להגן על הדור מפני מרעין בישין.
מעשה שהיה סיפר הגר''ח, ביהודי שבא ללוות כסף מגמ''ח, ובעליו של הגמ''ח ביקשו המלצות על יושרו ואמינותו. תלמיד חכם פלוני, המכיר את האיש מקרוב, המליץ עליו בכל פה והעיד על מידת יושרו, וההלואה ניתנה.
כשהגיע זמן הפרעון, והלווה לא הגיע לגמ''ח כדי להחזיר את הסכום, שיגרה לו ההנהלה מכתב. משלא התקבלה תגובה, נשלח עוד מכתב, ועוד אחד, ולמרות הכל החוב לא נפרע.
ויהי היום, סיפר הגר''ח, פוגש בעל הגמ''ח את התלמיד חכם הערב ומביע לפניו תרעומת מדוע המליץ על יושרו של הלווה, בעוד שהנה עברו כבר כמה חודשים והאיש לא הגיע לפרוע את החוב.
בשמעו את הדברים, נחרד התלמיד חכם מאוד, ואמר למלוה, ''אוי, אני מבקש שתסלח לי. באמת תסלח לי. שכחתי לגמרי מכל העניין. הלווה הגיע אלי ביום הפרעון עם כל הסכום, ואמר לי שהוא ממהר מאוד למקום כלשהוא, וביקש שאחזיר במקומו את החוב, ומרוב טרדותיי האשיות שכחתי לקיים את בקשתו''.
לא חלפו כמה דקות והת''ח הגיע לגמ''ח ושילשל את כל הכסף לידו של המלווה.
עוברים עוד שבוע שבועיים והלווה מתדפק על דלת בעל הגמ''ח ומבקש סליחה רבתי על ה.. איחור עצום בפרעון חובו.
''בשל מחלה שפקדה אותי נאלצתי להתאשפז בבית חולים, ורק עכשיו משחזרתי אני ממהר לפרוע את החוב'', אמר. המלווה נחרד מאוד, והבין שהערב החזיר מכיסו את כל החוב, ורץ כל עוד נפשו בו לביתו של התלמיד חכם, כדי לבקש סליחה על הצער והתרעומת שנגרמה לו.
''מעשה כזה, אמר הגר''ח קנייבסקי, בכוחו להגן על הדור''.
-%D7%94%D7%A8%D7%91%20%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D%20%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%91%D7%A1%D7%A7%D7%99.jpg)