בית פורומים אחרית הימים כאן ועכשיו

נבואות גאולה ומשיח - מה העבודה הזאת לכם ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/8/2009 22:46 לינק ישיר 
נבואות גאולה ומשיח - מה העבודה הזאת לכם ?

מעשה שהיה .

אחד מהניקים הקרובים והוותיקים נעלם קצת בזמן האחרון משמי הפורום
אז פניתי אליו בפרטי סתם ככה לשאול בשלומו וכן לברר את פשר ההיעלמות. . .

הנה תשובתו אליי :

הנסיעות שלי לחו"ל נהיו קצת יותר תכופות לאחרונה. זה התירוץ הרשמי .
תכל'ס? אני מתקשה להבין למה בכלל התחלתי להתעסק בסוגייתו של משיח בכלל.

רציתי לשמוע מה דעתך ,  מדוע אתה הנך רואה צורך להתעסק בסוגיה זו? מה התועלת? הרי אם תורה אנו רוצים ישנם מיליוני סוגיות בש"ס עליהם אפשר לפתוח פורום .

ובכן חברים , אני בטוח שישנם עוד כמה ששאלה זו מנקרת בליבם , אז מה אתם אומרים ?

מה הייתם עונים לו או אולי לכם ?

תוקן על ידי המיייחל ב- 30/08/2009 1:45:00

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/8/2009 23:31 לינק ישיר 

פעם נסע ר' אהרן מרדכי לרבי ממונקאטש לחג השבועות. באותה שנה החג נמשך שלושה ימים – שני ימי החג ושבת. במוצאי החג נכנס ר' אהרן מרדכי אל הרבי ממונקאטש - שהיה ידוע כאחד מגדולי הגאונים והלוחמים למען היהדות בדורו – כדי ליטול את ברכת הפרידה.

"רבי", אומר ר' אהרן מרדכי, "ברצוני לשאול משהו. במשך שלושת ימי החג הרבי דיבר רק על משיח. בכל "טיש", בכל תורה, בכל שיחה, כל כולו היה על משיח. משיח ושוב משיח. כמה אפשר לדבר על משיח?

"הייתי אצל הרבה רביים וגדולים אחרים" ממשיך ר' אהרן מרדכי, "והם מדברים על כל מיני נושאים ומסיימים את הדרשות שלהם ב'ובא לציון גואל ונאמר אמן'"...

נענה הרבי ממונקאטש, "אם כן, האם זה פלא שמשיח לא בא"?!

כך אמר גדול בישראל לפני שבעים-שמונים שנה. למה משיח לא בא? כי לציבור נמאס כבר לחכות לו. כמה אפשר לדבר על אותו נושא, חשבו יהודים.

ר' בנימין וויליגר, שבתור ילד זכה להיות אצל הרבי ממונקאטש, מצטט באזניי קטע מ"חיים ושלום" ספר של הרבי ממונקטאש, בפרשת ואתחנן. הוא אומר שם "ווארט" מופלא: הקב"ה הורה למשה רבינו "רב לך, אל תוסף דבר אלי עוד בדבר הזה". אל תתפלל יותר על הכניסה לארץ, כי אילו משה רבינו היה מתפלל על הכניסה לארץ עוד פעם אחת – 501 פעמים במקום 500 פעמים – הוא היה נענה!

יש אנשים, אומר המנחת אלעזר, הטוענים מה התועלת להתפלל ולבקש על משיח פעם ועוד פעם, לאחר שכבר מבקשים שלוש פעמים ביום בשמונה עשרה ולא נענים... אבל לומדים ממשה רבינו שלא להפסיק לבקש על משיח צדקנו, כי יתכן מאד שעוד תפילה אחת יכולה להביא את הגאולה המיוחלת. לנו לא אמרו "רב לך" ולכן אנחנו צריכים כל הזמן לבקש ולדרוש שמשיח יבוא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 00:28 לינק ישיר 

המייחל . . .באמת

בקשה כזו מציגים עם פתיחת הפורום  -לא עכשיו    

הגאולה הינו האירוע שכיוון אליו הק"בה עוד לפני בריאת העולם .מבריאת העולם, הבריאה כולה,עולמות עליונים ותחתונים ,התורה כולה ונבואותיה וכל תיקוני האנשות מכוונים ומתכווננים אל  אותה גאולה.

זה הנושא עם האירועים המרתקים ביותר בהם באים לסיום ולמיצוי מעשי אדם ובריאה כולה.
ארועי משפט פרטי וכללי של בני-אדם ואומות עולם וגילוי שכינה שהעולם לא ידע עד כה.
אם ביציאת מצרים היתה התגלות או תצוגה חלקית של מלכותו יתברך ,הרי אומרים חז"ל שיהיו ניסיי מצרים טפלים לניסיי אחרית הימים כמו שאורו  של נר טפל לאור השמש

תאר לך מישהו שראה עיני עינאק את ים-סוף נגזר ל-12 גזרים וכל מצרים שועטים פנימה אל תוך גיזרי ים-סוף עם רוב הזהב של העולם ואחר כך הק"בה מערבבב אותם עם הזהב ועם המרכבות ועם הסוסים כמו במכונת כביסה            ואותו אחד מספר את כל הפרטים והקולות והצבעים ממשה רבינו ואהרון הכהן הגדול עד קטן העוברים בבטן אימו שהצביע אל הק"בה ואמר זה "קלי וענוהו ,אלוקי אבי וארוממהו"

ויבוא אחד מאיתנו (שישרוד את כל גוג ומגוג . ..    )  ויגיד לאותו אחד מקריעת ים סוף:" אחי עזוב אותך,זה טפל , טפל. . . .אחי.בוא תראה את האותות והמופתים שאנחנו עברנו" 

זה פשוט בלתי נתפס

מתוך ניסיוני ומתוך מה שאני רואה בכנסים בהרצאות ובמדיה המקוונת והמוקלטת,עבור הרוב הגדול של בעלי התשובה בשנים האחרונות ,נושא אחרית הימים הינו נושא מרכזי בתהליך התקרבות למקורות וזה כמובן לא יכול להאפיל ו/או לדוחק  נושאים אחרים בתשובה שכן כל נושא גאולת ישראל בנוי ומושתת על תשובה אמיתית ויודע כל אחד את תשובת המשקל שלו.

ויתרה מזאת נושא הגאולה הוא בהחלט נושא מאוד מדרבן באופן חיובי בו עולם התשובה והתורה אינו עוד דרך חיים או זרם תרבותי בנוף המקומי ואפילו העולמי אלא מאמץ משותף של כל עם ישראל בין איש לעצמו, בין איש לבני ביתו בין אדם לחבירו ובין אדם למקום בו תיקון המידות, תלמוד תורה וגמילות חסדים הם אותן יסודות ואבני דרך של מסד גאולת ישראל והעולם כולו- לנצח נצחים

עוד פעם אחזור : "לנצח נצחים !!!"

זה פשוט בלתי נתפס

על הנושאים כמו הכרת הבורא, אהבת מלך מלכי המלכים-הקב"ה, שמחה שבלב, שפיות ואיכות חיים לא הספקתי להתמקד  ולשזור כחלקים בגאולת ישראל הנצחית

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/8/2009 09:38 לינק ישיר 

תודה לשניכם על התשובות , בהחלט יפות ומחכימות .

גם לי ( מן הסתם )  יש תשובה , אפילו 'טיפה' ארוכה יותר אך כעת אסתפק
בכמה מילים בלבד .

ראשית כל אדגיש ואומר שאני בהחלט מסכים עם השואל שאל לו לעסוק בנושאי הפורום ,
משום שלא לכל אדם מתאים העיסוק בענייני גאולה ומשיח .
ניסיון חיי לימדני שלאו כל מוחא סביל דא ולא כל אדם יודע לקחת את הדברים
בצורה בריאה ללא עיוותים כאלה או אחרים המשפיעים על שיגרת היומיום .

ולכן כבר אמרתי כאן לא פעם שאפילו ביומיום אני כמעט ולא מדבר עם אנשים בעניינים האלה
ולא בגלל שהם לא שואלים אלא כי פשוט נוכחתי לראות שלא לכל אחד זה בריא ! ממש כך .

אנשים פשוט לא מצליחים לשלב את המידע הזה עם חיי הימיום באופן כזה שלא יתנגש עם שום דבר
משטף החיים הרגיל ולא יבוא על חשבון שום דבר חיוני אחר .

כל זה אמור לגבי העיסוק התורני נטו בענייני משיח וגאולה בלי קשר למידע הייחודי שאני מעביר
לכם פה , מאה ק"ו על המידע המטורף שאין לו אח וריע בעולם כולו שאני מזרים לכם פה .

ברגע שאדם העלה תהיות כאלה סימן שאין הוא שייך לכיתה הזאת ועליו לעזוב את העיסוק הזה , חד וחלק .

זו תשובתי הישירה והכנה לאותו ניק מסויים .

תשובה ארוכה מפורטת וכללית יותר פעם אחרת אי"ה .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/8/2009 13:14 לינק ישיר 

יסוד האמונה בביאת המשיח וחיוב הצפיה לבואו 
(ריכוז מאמרים מדוע צריכים לחכות ולדבר מענייני  משיח)

http://www.aharit.com/A-01.html

תוקן על ידי - isratal - 30/08/2009 13:10:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2009 09:29 לינק ישיר 

תגובתו של אותו ניק כפי ששלח לי בפרטי .

בלי להישמע כמי שסתם "מתחנף" אני חייב לומר שמכל התשובות שעלו רק את שלך אני מקבל והוא באמת עונה לעניין.

תסלח לי על הבוטות שעומדת להגיע אבל אם לא מחמת שאינני מעוניין לחשוף את עצמי הייתי עונה באשכול עצמו. התשובות האחרות בכלל לא לעניין והם ממש "התפרצו לדלת פתוחה לרווחה"...וכי רמזתי שאינני מאמין ח"ו בביאת המשיח??? שאינני מצפה לו כל יום בכיליון עיניים??? אני פשוט קטונתי מלהבין איך ידיעה כזו או אחרת בזוהר לגבי המאורעות עצמם אמורה לקרב אותי להקב"ה (ואני חושב שלזה התכוונת שלא לכל אחד זה מתאים)???
מה הקשר בכלל בין כיסופין לימות המשיח שאז ה' אחד ושמו אחד להתעסקות בזה שאמריקה תישרף בצורה זו או אחרת???

טוב אני חושב שהבהרתי את הנקודה.

אני כבר יודע מה תהיה תשובתך אבל אני עדיין "חולק" עליך לגבי הרמב"ם המפורסם שהתעסקות בענייני הגאולה עצמה לא מביא לא יראה ולא אהבה...לגביי אישית הדברים נכונים

אז אינני בוש לומר הפורום פשוט "גדול עלי". אבל תמשיך בעבודת הקודש כי כפי שנראה ישנם יהודים רבים שמתחזקים מהדברים.

כמובן אין כאן שום סתירה לשמור על קשר

זה היה לפני כמה ימים עניתי מה שעניתי , לא זוכר כרגע מה זה היה .

אפ'חד לא התיימר לטעון שעיסוק בעניינים האלה מביא יראת שמיים , ממש לא .
ולכן הנושא הזה לא מעסיק אותי יותר מדי וכמות האנרגיכה שאני מקדיש לו
קטנה מאוד , בערך כזית . וזו אחת הסיבות שאני לא ממש מעוניין להיות פה , אם הייתם משחררים
אותי בכיף הייתי מצדיע לכם ועושה אחורה פנה קדימה צעד .

אני לא צריך להתאמץ כדי להבין בסוגיות האלה , בטח לא הרבה , אני פשוט יודע את הדברים .
איך ?
לא יודע , את השאלה יש להפנות לבורא עולם שהתקין בנשמתי את התוכנה המאפשרת לצפות
בוידאו הזה של אח"ה .

ונפשי יודעת מאוד .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/9/2009 15:17 לינק ישיר 

טוב שיש אדם שיודע ומרגיש דברים ומוכן להתחלק עם אחרים. היות והגאולה קרובה אי"ה חשוב שיהי כמה שיותר ידע, כדי שנוכל להתכונן רוחנית וגם נפשית לתרחישים אפשריים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > אחרית הימים כאן ועכשיו > נבואות גאולה ומשיח - מה העבודה הזאת לכם ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext