בית פורומים עצור כאן חושבים

כיצד לא נוצרה תנועת "הסרגה"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/10/2009 10:01 לינק ישיר 
יש תנועות הסרגה.

הם קוראים לעצם ארגון האורות, ששם לו למטרה להפיץ את תורת הרב קוק בקרב אחינו התינוקות שנשבו בשנאה לחסדי ה' וגאולתו.

אכן כמו שכבר הגדירו יפה בשירשור אין פלא שהארגון הזה קם דווקא בישיבת ההסדר ברמת-גן.

ולגבי הנושא הצדדי של השירשור, האם יש חזבתי"ם שאינם חרדים. ובכן יש! וישנם רבים רבים שכאלו. הערכה שלי שמשהו בין 10 ל20 אחוז מהציבור הדתי לאומי (אני כורך ביחד איתו גם את המודרן-אורתודוקס בארה"ב) הינם אנשים שנולדו לבתים שאינם שומרי תורה ומצוות (לצורך הגדרת קו תפר נגדיר כלא שומר תורה ומצוות מישהו שנוסע בשבת).
בפקולטה בה למדתי היו סביבי חזבתים בדירה אותה שכרתי במשך לימודי האקדמים היו חזבתי"ם. בכל מקום סביבי.
כמודמני שמוסד החזרה בתושבה הגדול ביותר בעולם הוא לא ערכים ולא שופר אלא "הלל האוס" בקמפוסים בארה"ב. כשהתחלתי לכתת רגלי לקמופוסים שונים ומשונים, נפעמתי מהכמות העצומה של החזבתי"ם שנתקלתי בהם.

שתי סיבות גורמות למחשבה שאין תנועת החזרה בתשובה, אחת היא כי אכן אין תנועה שכזו שמשלמת לאנשים כסף כדי שיחזירו אנשים בתשובה זה קורה מאליו. ושנית החוזרים בתשובה נטמעים בחברה הדתית עד כי לא נודע כי באו אל קרבנה, לעומת החברה החרדית, בה רק דור רביעי ישובו הנה, וגם זה רק לפי שיטת רבי יוסי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2009 10:45 לינק ישיר 

וכבר אמר מי אמר ואני מתנצל אם אני מצטט את עצמי, שתנועת התשובה הגדולה בארץ היא בני עקיבא.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כיצד לא נוצרה תנועת "הסרגה"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.