תגידו את האמת!
!
אם הייתם באים הביתה ורואים בתיבת המכתבים שיש מעטפה ירוקה, עם הלוגו של בית המשפט, וממש לא משנה איזה בית משפט, אם זה בית משפט לתעבורה או לענייני משפחה או לעניינים פליליים.
נכון, מיד היה קופץ לכם משהו בלב, לא הייתם יכולים לחכות להגיע לבית, כבר בחדר מדרגות אתם פותחים ומסתכלים מהו תוכן המכתב.
אתם מסתכלים, ורואים שזה "הזמנה לדיון". אוהו... עכשיו אתם ממש כבר בלחץ, בפרט אם אתם יודעים שאינכם 100% בעניין, כמו שאומרים "אינכם כבשה תמימה".
הארוחת צהריים נשארת יתומה, ואתם רצים לשכור עורך דין כזה שיוכל לייצג אתכם כמו שצריך, ולהוציא אתכם זכאים.
רגע... רק תגידו לי איזה ימים ואיזה לילות עוברים עליכם עד הדיון ובמשך ימי הדיונים.
אז עכשיו כולנו, אבל ממש כ-ו-ל-ם, קיבלנו הזמנה לדיון בבית דין של מעלה, תאריך הדיון יחול ביום שבת א' תשרי תשע, ויש זמן עד יום כיפור לשנות את הדין לחיוב , אנו נדרש ליתן דין וחשבון על מעשינו בכל השנה שעברה, וביום זה יקבע כל מה שיקרה עמנו בשנה הבאה.
אז למה באמת אנחנו לא מתכוננים, אין פרפרים בבטן, לא רק אתם גם אני לא מרגיש כל כך שאני לפני דיון, למה??
כי זה רק בידיעה שלנו, אבל אנחנו לא חיים וחשים את יום הדין, וזה לצערנו חוסר באמונה.
עלינו להשריש את האמונה בלבנו, כך שנרגיש את יום הדין כדבר מוחשי.
ועכשיו הלכה למעשה, יאלה, בא נתכונן, "נקח לנו עורך דין".
-מה יש עורך דין בשמים?
-כן, המשנה באבות אומרת "כל העושה מצוה אחת קנה לו פרקליט אחד", נרבה במצוות ומעשים טובים.
והעיקר....
אנחנו –כולל אני הקטן- לא 100% עם הקדוש ברוך הוא, יש דברים אנחנו חזקים יותר ויש פחות, וישנם גם דברים שזלזלנו השנה, אז עלינו להשתנות, לקבל איזה דבר בו נחזור בתשובה.
"חזרה בתשובה" זה לא רק לחילונים, אלא זה גם לחרדים ורבנים, כל אחד צריך לתקן את הדברים שהוא לא בסדר בהם.
בואו נקבל על עצמנו משהו לכבוד ראש השנה. אפשר לקבל על עצמנו צניעות, שמירת העיניים, שמירת שבת, כשרות, טהרת המשפחה, והרשימה ארוכה ארוכה.
לפעמים יוצא שאני לעצמי שאני שקרן מה הכוונה? הכוונה היא שגם שנה קודמת הבטחתי
לעשות תשובה ואיך אני לא מתבייש לחזור ולשקר, ההבדל הוא שאני שם שנכון שאני חוזר ומתחנן לפני בוראי אך אני שם לב שאני יותר בולם את פי פחות מדבר לשון הרע
בכל זאת יש התקדמות משנה לשנה.
נסיים במשל יפה.
פעם היו אנשים שהבריחו את הגבול, היו מעבירים הרבה מוצרים יקרי ערך מבלי לשלם מכס.
איך עשו את זה? הם שמו כל המוצרים בארון מתים, ביימו לוויה, כך לא בדקו את תוכן הארון בעמדת המכס.
באחד הימים, נפל חשד אצל המוכס. מדוע? כי הוא ראה שאנשים אלו לא בוכים, ואם זו לוויה היכן הדמעות?!
"פיתחו את הארון" פקד המוכס.
פתחו את הארון, נתגלתה רמאותם, והתחילו לבכות.
אמר להם המוכס "טיפשים! עכשיו אתם בוכים, הייתם צריכים לבכות לפני כן, אז לא הייתם בוכים עכשיו..."
כדי שלא נבכה חס ושלום בשנה הבאה, אז עכשיו עלינו לבכות על מעשינו הרעים, ולחזור בתשובה.
כמובן, שכל זה אמור גם לי ולכל אחד מבני ישראל.
 |
|
|