בית פורומים עצור כאן חושבים

מזוית שונה: המאמץ הנפשי של מעשה דקארט בכל יום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/10/2009 12:08 לינק ישיר 

מיכי,
אם משמעותו של מעשה דקרט הוא ה'ריקון' [החלקי או המלא] אזי הדימיון ל'מעשה הילד' הוא אפילו לא פיקיטיבי, הילד, לא עסוק אף פעם ב'לרוקן'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2009 14:08 לינק ישיר 

זוהי מצוות תוצאה ולא מצוות פעולה. ודוק היטב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2009 14:14 לינק ישיר 

אם כך, א"ש,
הדימוי יכול להיות 'פיקיטיבי'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2009 21:04 לינק ישיר 

מיימוני,

ח"ח על הפיכת אשכול שפניו למחיקה לאשכול שדן ברום עולם המחשבה!

ולא זו בלבד אלא שגם ניסחת בטוטו"ד את טעותו המובהקת של דיקארט ואף שהיה אשכול עליה ארשה לעצמי להגיב כאן מאחר ואלך בדרך פלפול המתייחסת לאמור כאן בדבריך.

כתבת: "דקארט העמיד את כל דעותיו למבחן, סילק הכל, פרט לאני שלו. ולאחר שזיהה את האני שלו בוודאות בזכות הקוגיטו חזר ומצא את אלקים, ואחרי שהיה לו את אלקים, היה לו הכל, והוא החזיר לעצמו את האמון המלא בעולם."

בכן ידוע שהרעבע ר' מיילך היה יותר ת"ח אנליטי ואילו הרעבע ר' זישע היה יותר ת"ח אינטואיטיבי. [הדרגה הנעלה היא של "רץ ושב" המשלבת בין שתי הגישות.] בכן דיקארט סבר כר' מיילך שטען שקודם צריך להתבונן בגדלות הבורא ומתוך כך להגיע לדעת שפלות האדם ור' זישע להפך.

לכן לא שם דיקארט לב ש"אני" ללא הוויה היא מלה מעורטלת ולכן משראה ב"אני" ישות ["מאן דאמר"] כך ראה שממול ה"אני" יש א-ל נפרד כמיטב מסורתו הנוצרית עם מציאות אפלטונית שאין בה אלא מלל. לו היה ניגש כרעבע ר' זישע והיה מתבונן בשפלות האדם כלומר בערטילאות ה"אני" מלבד ההוויה, היה נמנע מטעות ה"אני" ממנה סובלת האנושות עד היום הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2009 10:09 לינק ישיר 

תודה ספרן על תשובתך שהבנתי אותה כמאמר האומר לא עליך המלאכה לגמור ואי אתה רשאי להיבטל הימנה, כלומר למרות שאתה יודע שלא תגיע לסוף הדרך, אל תחזיק במה שחשוב לנפשך בשיטת או הכל או כלום.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מזוית שונה: המאמץ הנפשי של מעשה דקארט בכל יום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.