ראש הדסק לענייני ערבים בערוץ 10 התראיין לאתר אינטרנט של חסידי ברסלב וסיפר בגילוי לב על התקרבותו לדת
יצחק טסלר | 11/10/2009 14:09
בראיון כן ומפתיע מספר צבי יחזקאלי, ראש הדסק לענייני ערבים בערוץ 10, על התקרבותו לדת בכלל, ולחסידות ברסלב בפרט. את יחזקאלי ראיין הוא הרב ארז משה דורון, בעצמו חוזר בתשובה וחסיד ברסלב, אשר קירב את יחזקאלי לתורתו של רבי נחמן מאומן.
צבי יחזקאלי ואשתו מיטל בייגל
יצוין כי יחזקאלי התוודה בעבר באתר nrg על הקשר שלו לברסלב ולרב דורון, אולם מאחר והראיון שאורכו כשעה נערך עבור אתר "לב הדברים" של חסידי ברסלב, ומול קהל אוהד, יחזקאלי הרשה לעצמו גלוי לב. כאשר שנשאל מה גרם לו להתקרב אל היהדות, הוא ציטט את הפתגם בערבית "אתה רוצה את האמת או את האח שלו" והוסיף: "אני אומר את זה כי הערבים בדרך כלל מעדיפים את האח שלו".
בהמשך סיפר יחזקאלי: "כשהתחלתי להיכנס לתקשורת ראיתי איך המערכות עובדות. עד כמה עניין האגו קשור לאינדיבידואל. האינדיבידואל נקשר באגו - אני עצמי מול כולם, למרפק, ולהגיע הכי יפה לצמרת. ולאו דווקא ברע - זה שם המשחק. אמרתי לעצמי אני מתמודד עם הכלים האלו, הצלחתי במערכת הזו, אבל אני לא רוצה שהילדים שלי יהיו במגרש הזה".
יחזקאלי גם סיפר כי הפעם הראשונה שהוא חווה חוויה יהודית היתה בהודו, במסגרת קבלת שבת וזאת אחרי שהוא כבר למד לעומק קוראן וכן חלק מהתורות המזרחיות. יחזקאלי סיפר בראיון לרב דורון: "כשראיתי את קבלת השבת אמרתי - את זה אני רוצה לחיים שלי. היה שם שלום. ראיתי שם שמחה של אמונה".
מקור: http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/951/859.html