|
|
| נשלח ב-26/12/2013 16:00 |
|
| |
מואדיב הבין את הגמרא נכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2013 16:26 |
|
| |
מ מואדיב באמת הבין את הגמרא נכון-אבל הגמרא לא מובנת ולא עומדת במבחן השכל הישר וההגיון הנורמטיבי.. איך הגמרא אומרת בחולין- דברו חכמים לשון הואי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2013 17:44 |
|
| |
[והנה עוד פירוש לסיפור -
קמח מלא האם גדולת הצאצאים באה להם בהכרח מאימם? האם הצלחתם של מי שגדלו במשפחה מעורערת היא בגדר מסר חיובי, משום שהיא מציגה התגברות על קושי או דווקא מסר שלילי, משום שהיא מבוססת על מודל לקוי? הסיפור המוזר והמעניין של קמחית http://musaf.bac.org.il/article/kmh-mla]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2013 22:29 |
|
| |
מה לא הגיוני במלך שמורה לזמן אליו את הכה״ג בערב יום כיפור כדי לפתור בעיה פוליטית חמורה התלויה במקדש? אני מדמיין את הורדוס קורא לר״י בן פאבי כדי לודא שלא יעניק מקום במזרח ליריבו הפוליטי. ירוחם היקר, לא צריך לחפש זיופים במקום שאינם נמצאים. וכדבריך, שנאה מקלקלת את השורה. בפשטות בני קמחית נטמאו אולם אם מתו יש לפרש שנגזר עליהם למות בקטנותם בשל סיבה אחרת (אולי פאבי נדר ולא קיים) ובשל צניעות קמחית זכו להיות כהנים גדולים קודם מותם
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2013 12:27 |
|
| |
אריאל
לא היה כדבר הזה ולא יעלה על הדעת דבר כזה שמלך יזמין אליו לביתו ערב יום הכיפורים כ"ג לשיחה, כשהכ"ג מופרש כבר 12 יום, לא הגיוני בעייני- בעייניך כן ? אשרייך.
בערב יום הכיפורים הכ"ג לא משמש, רק בעצם היום. כך אני יודע- אתה יודע אחרת? אשרייך
כ"ג לא כיבד כיבודים ביום הכיפורים, לא היה כותל מזרח או מפטיר יונה. אתה יודע אחרת?-אשרייך
הגמרא עוסקת בריבוי הכהנים הגדולים שהיו בבית שני, וקובעת כי כמעט כולם לא הוציאו את שנתם, ומונה את היוצא מהכלל, וממשיכה הגמרא ומספרת על שבעת בניה של הקמחית, בלי ציון כמה זמן הם שמשו. מכלל שהם היו בתוך אלו שלא הוציאו את שנתם, ומספרת כי שניים מבניה שמשו באותה שנה.
מה שאמרתי ואני אומר שוב- סיפורים מותר לבקר ולשלול כשהם לא הגיונים, והסיפור הזה בעייני לא הגיוני בעליל.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 27/12/2013 12:29:08
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2013 23:04 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אריאל
לא היה כדבר הזה ולא יעלה על הדעת דבר כזה שמלך יזמין אליו לביתו ערב יום הכיפורים כ"ג לשיחה, כשהכ"ג מופרש כבר 12 יום, לא הגיוני בעייני- בעייניך כן ?
אשרייך.
לא כל המלכים נהגו כיהושפט שנאמר בו 'ואת יראי ה׳ יכבד' למען האמת, רובם לא נודעו בצייתנותם להלכה.
בערב יום הכיפורים הכ"ג לא משמש, רק בעצם היום. כך אני יודע- אתה יודע אחרת? אשרייך
איפה כתבתי אחרת?
כ"ג לא כיבד כיבודים ביום הכיפורים, לא היה כותל מזרח או
מפטיר יונה. אתה יודע אחרת?-אשרייך
היו כיבודים, משנה יומא סט. חזן הכנסת נוטל ס״ת ונותנו לראש הכנסת והוא נותנו לסגן והסגן נותנו לכה״ג וכה״ג עומד ומקבל. ועוד בגמרא שם ע״ב שמע מיננה חולקים כבוד לתלמיד במקום הרב וכו׳ ע״ש.
הגמרא עוסקת בריבוי הכהנים הגדולים שהיו בבית שני, וקובעת כי כמעט כולם לא הוציאו את שנתם, ומונה את היוצא מהכלל, וממשיכה הגמרא ומספרת על שבעת בניה של הקמחית, בלי ציון כמה זמן הם שמשו. מכלל שהם היו בתוך אלו שלא הוציאו את שנתם, ומספרת כי שניים מבניה שמשו באותה שנה.
מה שאמרתי ואני אומר שוב- סיפורים מותר לבקר ולשלול כשהם לא הגיונים, והסיפור הזה בעייני לא הגיוני בעליל.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 27/12/2013 12:29:08 |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2013 23:07 |
|
| |
מצטער שלא סימנתי את הקטעים שלי פשוט אין לי אפשרות לסמן וגם לא לעשות אנטר.
|
|
|
|
|