בית פורומים הנה ימים באים

המתפלל על חברו נענה תחילה-סיפור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/11/2009 07:34 לינק ישיר 
המתפלל על חברו נענה תחילה-סיפור

חז"ל הקדושים לימדונו כלל גדול:
המתפלל על חברו נענה תחילה.
מה פירוש?
תפילה של יהודי שמתפלל על הזולת..יהודי שמתפלל על חברו בכוונה גדולה, מכל הלב...תפילה כזאת בוקעת רקיעים והיא אחת מהתפילות הראשונות שיענו...

עוד פירוש
דוד ושלמה מחפשים זיווג..
דוד רואה את הצער של שלמה, הוא מתפלל עליו, מוריד דמעות.. מבקש מתחנן אנא ממך ריבונו של עולם, תראה את שלמה הבן שלך..תראה כמה שהוא בצער.. בבקשה תשלח לו זיווג ותשמח אותו..
בזכות התפילה הקדושה של דוד הוא(דוד) יקבל את הזיווג שלו..
אומר לו הקב"ה: אתה לא שכחת את הבן שלי.. אני לא אשכח אותך!

מעשה אמיתי שהיה.. (לא ממש זוכר זמנים ופרטים מדוייקים מחילה)

עוד לפני שהומצאו כל אמצעי הטכנולוגיה,כשהחיים היו קצת יותר מסובכים, הגיע יהודי לעיירה מסויימת בארה"ב בערב שבת קודש...הדרכים היו מושלגות וכל הכבישים חסומים..הוא נאלץ לנטוש את הרכב ולחפש מלון להשתכן בו בשבת, שהרי בקרוב מאוד שבת קודש נכנסת.. הוא חיפש וחיפש עד שמצא בית מלון, כשנכנס למלון מיד דחו אותו בטענה שהמלון מלא עד אפס מקום ואין חדר פנוי..
השבת כבר תיכנס בעוד דקות ספורות וליהודי שלנו עדיין אין מקום ללון בו.. לפתע הוא רואה בית אבות יהודי והחליט לנסות את מזלו.
נכנס אותו יהודי לבעל המקום,הסביר לו את המצב וביקש להתארח שם בשבת, בעל המקום דחה אותו ואמר שהבניין מלא עד אפס מקום.. היהודי לא ויתר וניסה להציע כסף,ושוב נדחה..
ואז התחיל אותו בחור ממש להתחנן והסביר שהוא יהודי שומר תורה ומצוות והוא חייב מקום ללון בו בשבת קודש.
בעל המקום ריחם עליו ואמר לו:תשמע, לתת לך חדר אני לא יכול, יש לי חדרון קטן המשמש כמחסן, אני אוכל לתת לך כסא שעליו תישן..זה הדבר היחיד שבו אוכל לעזור.. קפץ הבחור על המציאה ומיד שמח שמחה עצומה והודה לבעל המקום..
כך העביר את כל השבת בשירה ובשמחה שהרי אנחנו היהודים לא זקוקים לחומר כדי לשמוח..

בצאת השבת הקדושה היהודי הודה לבעל המקום ופנה לצאת החוצה לדרכו.. כאשר הוא יצא מהדלת בעל המקום קרא אליו וביקש ממנו לחזור.
אמר לו בעל המקום: אתה נראה לי אדם טוב, במהלך השבת ניפטר לנו פה יהודי.. אין לו משפחה,אין בנים,אין אישה ואין כלום..אין מי שיטפל בסידורי הקבורה שלו. אם תרצה לזכות במצווה תוכל לקחת אותו לקבורה יהודית, ואם לא אז אין מי שיעשה את זה והוא יקבר בבית קברות נוצרי...
שמח אותו יהודי על המצווה שנפלה בחלקו ומיד לקח את הגופה ברכבו לעבר העיירה הסמוכה לבית הקברות היהודי..
כשהגיע לשם הסביר למנהלי המקום את המצב וביקש מהם לדאוג לו להלוויה ראויה..
הוא הוציא כסף לשלם להם..ומיד דחו אותו ואמרו שאין צורך..
אמר להם כסף זו לא בעיה בשבילי..בשביל מצווה כזאת אני מוכן לשלם כמה שצריך..

אמרו לו אותם יהודים בעבר היה פה יהודי מבוגר ללא משפחה בשם שלמה לוין והסביר שלאחר שהוא ימות אין לו מי שיטפל בסידורי הקבורה שלו ולכן הוא מבקש לקנות בכל כספו חלקות קבורה עבור יהודים שאין להם את האפשרות לקנות...
עדיין נשארו כמה חלקות קבורה שקנה אותו יהודי, ולכן אין צורך שתשלם...

כאשר בדקו במסמכיו של אותו ניפטר לראות את שמו..
ושמו...ניחשתם נכון

את הסיפור יצא לי לשמוע לא מזמן מסופר על 3 יהודים מחב"ד שיצאו לחתונה של חבר בארה"ב מקום החתונה היה רחוק
מהיכן שיצאו ,
שחזרו מהחתונה הם לא שמו לב שהם בלי דלק ונתקעו באיזה עיירה נידחת ביום חמישי בלילה ליד מוטל ישן
באותה לילה הייתה סופה עזה ואם היו נשארים באוטו לא היו נשארים בחיים
הבחורים ניסו לשכנע את השומר שיתן להם לישון בחדר אחד ,
השומר לא רצה משום שאין חדר פנוי
לאחר זמן מסוים השומר אמר להם שיש חדר שנמצא בו אדם שמחר הולך להיקבר ואתם יכולים לישון בו
הבחורים הסכימו הלכו לישון והציצו על הנפטר והבינו שהוא יהודי
בבוקר הם דיברו עם השומר והוא אמר שהולכים לקבור את הנפטר בכנסייה הבחורים הלכו לדבר עם הכומר
לשכנע אותו לקבור בקבר יהודי הכומר לא הסכים החסידים הפעילו קשרים והצליחו לקחת את הנפטר עימם
הם נסעו במהירות חזרה זה היה ביום שישי הגיעו עם הפקקים לעיירה בשם ניו ארק עם אני לא טועה
וביקשו מחברת קדישה שם לקבור את היהודי הרב סירב אמר שאין מקום פנוי
הם התחננו ובכו הרב חשב ואמר לפני 20 שנה עבר פה יהודי ושילם כסף על קבר עבור יהודי שאין לו אפשרות לקנות חלקה
והוא איתר את החלקה ובמהלך ההתעסקות עם הנפטר הרב היה המום הם קברו את אותו יהודי שרכש את הקבר .

תוקן על ידי noamzaig ב- 02/11/2009 7:48:03

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > המתפלל על חברו נענה תחילה-סיפור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext