בית פורומים עצור כאן חושבים

כך מחדיר משרד החינוך דברי כפירה בילדי ישראל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/12/2009 20:26 לינק ישיר 

א"ג
בתור עו"ד:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%A0%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%99_%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%91

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2009 21:30 לינק ישיר 

אידך_גיסא כתב:

קולמוגורוב (איזה מין ניק זה?)
א) גם אצל הדתיים יש דברי טמטום, אבל טמטום אחד איננו מכשיר טמטום אחר.
ב) בדברי הטמטום של הדתיים יש מספיק כאלה שעוסקים, גם בפורום דידן. בדברי הטמטום של החילונים - קצת פחות.
ג) הטמטום הדתי הוא טמטום בעיקר בעיניים "חיצוניות" (חילוניות), ואילו הטמטום החילוני דנן אמור להיות טמטום גם  בעיניים "פנימיות" (חילוניות), במידה שיש בהן קצת עקביות ויושר אינטלקטואלי. היושר האינטלקטואלי אמור לבוא לידי ביטוי בראש ובראשונה בעבקביות ובהתעלות מעל למוסר כפול. כיצד?

אם הכותל הוא מבנה פגאני שרק מלבה דעות שליליות - כך גם מסגד אל אקצא. אם את הכותל צריך היה להרוס - כך גם את מסגד אל-אקצא. אבל נראה את משרד החינוך מעלה לדיון טענה שכזו!

הטענה שלך,במילים עדינות-מוזרה.

אולי לא שמת לב אבל  הנושא המדובר הוא :אבל וזיכרון-(עשרה בטבת -יום הקדיש הכללי.)

מה שייך הרס מסגד אל אקצא לכאן? הרי הריסת מסגד כן או לא הוא נושא פוליטי מובהק ואין לו כל קשר לנושא של זיכרון.

לעומת זאת הציטוט שהובא מעיתון "זמן תל אביב" על הכותל שייך בהחלט לנושא של זיכרון ואבל.הוא מובא כחומר למחשבה לילדים חילוניים.

(דרך אגב הרעיון להרוס את מסגד אל אקצא דומה בטימטומו לרעיון של בנית בית המקדש עכשו בהר הבית)

אם השואה היא הוכחה לאי-מציאותו של אלוקים, הרי שעליית הנאצים לשלטון היא הוכחה לכשלונם של ההומניזם המערבי החילוני ושל הדמוקרטיה. אבל נראה את משרד החינוך מדפיס טקסט הטוען כך!

ושוב האם אתה סבור שהנושא של אכזריות הנאצים קשור באיזה שהוא אופן לרעיון האבל והזיכרון?

אכזריות הנאצים כסמל כישלון התרבות המערבית הוא נושא שדנים בו רבות בבתי הספר החילוניים שכן הוא מופיע ביצירות ספרות שנלמדות במסגרת תכנית הלימודים  אבל מה פתאום בקשר לעשרה בטבת ?

אם משרד החינוך סבור שכדי לחנך נוער חושב ופתוח - גם כלפי רעיונות מתריסים ובלתי-מקובלים - עליו להעלות לדיון גם עמדות אנטי-דתיות שכאלה - נראה אותו הולך עם אותו קו עצמו ומעלה לדיון באזני הנוער גם עמדות אנטי-חילוניות ואנטי-הומניסטיות ואנטי-דמוקרטיות  כגון אלה שהצגתי!
ואם משרד החינוך באמת רוצה לעורר בנוער העברי מחשבה פתוחה ורצינית - נראה אותו מעלה לדיון את הנושא באופן מעמיק ורציני - ולא בזריקת טקסטים פובליציסטיים רדודים ודמגוגיים!

טענה זו זקוקה להוכחה.
בעיני המגוון של הטקסטים הוא מעולה גם התוכן מתאים לגיל התלמידים...תוכיח לי איזה טקסט  כאן רדוד או דמגוגי?

אבל הכל הולך בכיוון אחד, והכל מוסר כפול, והכל ברמה רדודה, לכן הכל חסר יושר אינטלקטואלי והכל מטומטם.

ממש לא כיוון אחד אלא כיוון פלורליסטי .

ובאשר  ליושר אינטלקטואלי: הלוואי עלינו אפשרות ליושר אינטלקטואלי כזה. {אדגיש  שמסיבות ברורות אני מסכימה ש לא יכול להיות אצלינו יושר כזה ובעיני זה היתרון היחיד של החילוניות.}

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2009 22:06 לינק ישיר 

המסגרות הלבנות הללו הן בעצם שאלות שנזרקות לחלל. האם המסורת היהודית רואה בעין שלילית שאילת שאלות נוקבות ככל שיהיו? 
אמנם הסגנון של הכותבים הוא איום ונורא, אבל זה הסגנון של הכותבים ולא של הקוראים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2009 22:07 לינק ישיר 

המסגרות הלבנות הללו הן בעצם שאלות שנזרקות לחלל. האם המסורת היהודית רואה בעין שלילית שאילת שאלות נוקבות ככל שיהיו? 
אמנם הסגנון של הכותבים הוא איום ונורא, אבל זה הסגנון של הכותבים ולא של הקוראים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2009 22:17 לינק ישיר 

ירוחם

תראה, בעיני תגובתך חסרת הסבלנות דומה להפליא לתגובתם של הרבנים שנואי נפשך כשהם משתיקים שאלות שלא מוצאות חן בעיניהם.גם הרבנים הנ"ל חושבים שכל מי שמוח לו בקדקדו רואה את יד ההשגחה העליונה הניבטת לנו מכל עשב  ביקום ולכן צריך להתנפל בחימה שפוכה על כל מי שמעז להשמיע  ציוץ  של אי הליכה בתלם.

אני לא חושב שהמכתב הנ"ל מהווה טקסט רציני או שהדעה המובעת בו היא סבירה במידה כלשהי , אבל כששואלים שאלה , הדרך לעשות זאת היא להעלות אותה בצורה בוטה ופשטנית , כך זה בכל תחום. תשובה צריכה להיות מנומקת ופרי מחשבה , לא כך שאלה . השאלה כשאלה היא לגיטימית בפרט לשיטתך שאתה חושב שלגיטימי לשאול שאלות בענייני אמונה. לא שהדעה שלך היא לא נכונה , אבל כל הדברים האלה של היסטוריה ושל קשר לעבר הם לא מובנים מאליהם  וצריך להיות מוכן לגשת לשאלה בצורה סבלנית ללא זריקת האשמות. אתה ממרומי גילך כבר עיצבת לך דעה ואינך רואה מקום לדוש  בעניין אבל לבן ה-16 החושב זה בהחלט לא מובן מאליו.

א"ג

ממש לא בא לי להיכנס למשבצת של מי שמגונן על משרד החינוך , אבל יש בדבריך יותר מקורטוב של דמגוגיה וכבר השיבך צענערע בטוטו"ד. אוסיף רק כמה תרגילי בית.
האם יש לך הגדרה עקבית לאתה עקביות שאתה דורש מיריביך האידאולוגיים?
האם  אתה בטוח שאתה עקבי בדרישתך לעקביות?
האם רק לתרבות המערבית יש בעיה עם קונסיסטנטיות בעוד כל האחרים קונסיסטנטיים?
האם לשיטתך הרעיון הדמוקרטי/ליברלי מופרך מתוכו בגלל שהוא לא  קונסיסטנטי ולכן יש לזנוח אותו?
אם כך, לאיזה דת אמורים להמיר עצמם החילוניים ישרי הדרך והאינטלקט שישתכנעו מדבריך אודות חוסר עקביותםשל הרעיונות הנ"ל ?

ההשקפה החילונית/ליברלית מדגישה רעיונות כמו פלורליזם וחשיבה עצמאית . מאד קל לקחת רעיונות כאלה ולדחוף אותו עד לאבסורד אבל זה טריק שמאד קל להפעיל על כל דבר. כשמעוניינים להבין ולא רק להעלות ביקורת סרק , קל למצוא תשובה.

תוקן על ידי Kolmogorov ב- 27/12/2009 22:25:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2009 22:17 לינק ישיר 

תוקן על ידי Kolmogorov ב- 27/12/2009 22:20:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2009 23:01 לינק ישיר 

קומו

או שאני לא הבנתי את תגובתך הראשונה- או שאתה לא הבנת את זו שלי השניה, חוסר הסבלנות שלי כדבריך- לא היה -אם היה -מכוון כלפי השאלה של משרד החינוך-, אלא כלפיך, כשעשית השואה בין - השאלות האמוניות על השואה- שאותן אני מעודד - לבין  הדיון על הכותל המערבי, - שאותו אני שולל, ואם תעין בתגובתך שנית תראה מי כאן לא היה סובלני וקצר רוח,, הגדלת לעשות וכינית אותי ציוני-ר"ל כינוי  חמור ביותר מפי חרדי זה הרי יותר גרוע מאפיקורס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2009 00:05 לינק ישיר 

אתה יודע מה? בוא ניפרד כידידים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2009 09:08 לינק ישיר 

"חנוך לנער לפי דרכו כי גם אם יזקין לא יסור ממנה" - משלי כ"ב, ו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2009 10:24 לינק ישיר 

קולמו 

תענית דף ד. - ואמר רבא: האי צורבא מרבנן דרתח - אורייתא הוא דקא מרתחא ליה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2009 09:54 לינק ישיר 

לאיקבכר,

ייש"כ, בדבריך ייצגת גם אותי.

לאפשרי, עיין וקרא שוב, ונסה להבין מה עובר במוחו של תלמיד למקרא העלון הנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2009 11:08 לינק ישיר 

ליושל

לדעתי אכן החומר בעלון הנ"ל לא מתאים לתלמידי הממ"ד.

ואם מורה  הביא את החומר הזה לפנימיה הדתית או ,מה שיותר גרוע ,לימד את החומר הזה בכיתתו כחומר לימודי לעשרה בטבת -לדעתי זו אכן טעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2010 13:24 לינק ישיר 

לצענערענע
לצערי לא אוכל להסכים עמך שזה רק  "לא ראוי "  או "לדעתי זו אכן טעות "

לדעתי יש כאן כוונת מכוון [- אולי אפילו זדונית]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2010 13:53 לינק ישיר 

ליושל

אנא פרש דבריך.

האם כוונתך שמשרד החינוך החילוני הביא את העלונים לפנימיה הדתית במטרה להחזיר בשאלה את ילדי ישראל

כמו שאנשי "דעת אמת" הפיצו חומר בישיבות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2010 16:28 לינק ישיר 

אינני טוען שכל אנשי משרד החינוך עומדים מאחורי העלון, אבל לפי צורת העריכה אני יכול לקבוע בוודאות שהיתה מחשבה תחילה מצד העורך להטיל רפש [= או לפחות להטיל ספק] בפני אלו הנוהגים ללכת להתפלל בכותל.

המקסימום שאני יכול להבין להסכים הוא שהיתה כאן במקרה הטוב שגגת עריכה העולה זדון

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כך מחדיר משרד החינוך דברי כפירה בילדי ישראל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.