|
|
| נשלח ב-12/2/2013 15:41 |
|
| |
אסביר -התאוריות שלך על ממשל מדינה וכלכלה. בשפה עדינה- מופרכות מיסודם, ואין להם כל קשר עם מציאות נורמטיבית. אין מדינה בעולם ולא היתה שנהגה כרעיונותך
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2013 15:49 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אסביר -התאוריות שלך על ממשל מדינה וכלכלה. בשפה עדינה- מופרכות מיסודם, ואין להם כל קשר עם מציאות נורמטיבית. אין מדינה בעולם ולא היתה שנהגה כרעיונותך |
|
ולכן בלעם אמר עלינו היהודים,
במדבר פרק כג
(ט) כִּי מֵרֹאשׁ צֻרִים אֶרְאֶנּוּ וּמִגְּבָעוֹת אֲשׁוּרֶנּוּ הֶן עָם לְבָדָד יִשְׁכֹּן וּבַגּוֹיִם לֹא יִתְחַשָּׁב:
כל הפחות היה לו שכל להשתוקק ולומר
(י) מִי מָנָה עֲפַר יַעֲקֹב וּמִסְפָּר אֶת רֹבַע יִשְׂרָאֵל תָּמֹת נַפְשִׁי מוֹת יְשָׁרִים וּתְהִי אַחֲרִיתִי כָּמֹהוּ:
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2013 15:53 |
|
| |
נכון נכון בלעם ביקש הרי לקלל את העם. וזו אחת הקללות הגדולות. ואחריתו באמת היתה כמוהו -כמו שלנו- הרגו אותו בחרב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2013 17:18 |
|
| |
תשמע ירוחם הצדיק, (לא בצחוק אני מאמין שאתה באמת מכוון לטובה)
באשכול סמוך אסברת בטוב טעם מה יתרו הציע למשה ולמה משה לא היה מוכן לקבל,
והנה דברך משם,
יתרו הגוי שנותן עצה למשה אומר כל הדבר הקטן ישפטו הם ואת הדבר הגדול תשפוט אתה.
משה רבנו לא כך נהג, אצלו לא היה גדול וקטן,
ע"כ דברך שם,
יתרו בא להציע את הנורמה של הגויים, לא גדול וקטן מבחינת אני גדול ממך או קטן ממך,
פשוט הציע היררכיה חברתית,
משה לא קיבל זאת פשוט כי אמר הלוואי כלונו נביאים\חכמים,
היררכיה חברתית יכול לתת כוח בידי אדם וינצל זאת לטובתו על חשבון הזולת,
בני אנוש במשך השנים למדו להבין זאת ובטלו את המלכים והמלכות, ואמרו נקים מדינה = דמיון = אין על מי לכעוס,
אי אפשר ירוחם היקר לומר "מדינה" בלי שתאמר מיזה,
הרי מאחורי כל סמל יש מישהו,
אם הוא נפטר המישהו ? אז מה איכפת לי ממנו ?
אם הוא חיי ? אז תן לי לדבר איתו,
אותו דבר על המושג כסף:
באתי מרחם אימי ואומרים לי אתה רוצה לאכול ? תשלם כסף ! אתה רוצה לדרוך על האדמה ? שלם כסף !!
קודם כל אני שואל מה פתאום כסף, האדמה שלי והאוכל והמים שלי,
ואחר כך אני שואל אייך משיגים כסף,
אז מסבירים לי רק אייך משיגים כסף,
תעבוד יהיה לך כסף,
אני שואל אם כך אייך יש לההוא מיליונים הרי שעת עבודה שווה X כסף וההוא אפי' שיחיה אלף שנה לא יספיק לעבוד בשביל X כסף שיש לו,
אותו דבר על המושג חוק:
אומרים לי יש חוק,
איפה הוא האיש ששמו חוק ?
הא לא זה לא איש זה חוק שאיש חקק,
ומה זה נוגע לי מה חקק שמקק,
אז מסבירים לי (ליבה) שהחוק בא לשרת אותי
אז אייך זה אין לי מים ואדמה ואוכל ?
לא, על זה אמרנו לך שאתה צריך לעבוד,
אם אני עובד ומסתדר לבד מה אני צריך חוק ?
בקיצור לא נגמור לעולם את הדיון,
בתכלס אנו רואים יש עשירים יש רעבים ללחם ויש עבדים,
והכל מי עשה זאת ? החוק המדינה האלוקים ? הרי הכל סמלים, והכל מעשי ידי אדם, אז מיהם ואיפה הם ?
אני רוצה להכיר אותם אני רוצה לזעוק עליהם אפי' להרוג אותם אם צריך,
אתה יודע ירוחם הצדיק מי אצלי גדול הדור אצל החילונים ?
ד"ר יובל הררי מחבר ספר "קיצור תלדות האנושות"
כן ההומו הזה הוא אצלי גדול הדור,
חסר לו רק את המסקנות היוצא מחשיבתו, (אחרת אייך הוא הומו ?)
תקרא את ספרו לעומק,
שאני קראתי אותו הרגשתי אייך אברהם אבינו מתווכח עם נימרוד, אייך אברהם מבטל כל סמל = ע"ז,
נימרוד זועק נורמה וסמלים, אברהם זועק חופש הפרט וחירותו ושרידותו האישית לנצח,,
תוקן על ידי maxmen ב- 12/02/2013 17:24:10
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2013 21:03 |
|
| |
מקס
קצת הגזמנו
אולי כדאי שתסביר להררי את ספרו כדי להצילו מחטאיו הי"ו
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2013 21:28 |
|
| |
מקס מתי איפה מתי התווכח אברהם עם נמרוד- איני יודע. דמיונות והמצאות בני אדם הם בסדר גמור כל זמן שהם נשארים בדמיון אבל כשאתה הופך דמיונות ואוטופיות למציאות, שם מתחילה הסכנה.
בתורה מסופר דבר אחר על אברהם- כשהוא רצה חלקת קבר לאשתו הוא פנה לרשויות ושילם כסף רב בשביל חלקת הקבר, למרות שאלוקים בכבודו ובעצמו הבטיח לו כי הארץ שלו. המלך דוד כשרצה להקים את בית המקדש, בציווי הקאל. שילם כסף בשביל המגרש,- ליבוסי- למרות שהארץ הובטחה לו, ויכל לקיים את מצוות הכחדת שבעת העמים אם היה הורג את היבוסי ולוקח את המגרש חינם. אתה יכול לדמיין לך כחפצך אבל תבין אלו דמיונות- אלוקים לא בנה את עולמו כך, צריכים לעבוד ולעבוד להרויח כסף ולקנות בכסף את מה שאתה חולם,
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2013 21:40 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקס
מתי איפה מתי התווכח אברהם עם נמרוד- איני יודע. דמיונות והמצאות בני אדם הם בסדר גמור כל זמן שהם נשארים בדמיון
אבל כשאתה הופך דמיונות ואוטופיות למציאות, שם מתחילה הסכנה.
יש מספיק חז"לים בעניין, ברור שכתבתי זאת באופן מטאפורי, ראה באשכול זה מה ההבדל בין "ילד" לבין "יצא" (עומק הפשט בחטא דור הפלגה) אני מביא כמה חז"לים בכיוון,
בכל אופן, אני לא צריך את האמת ההיסטורי, אני מחפש את האמת שלי, וזה האמת מה לעשות,
בתורה מסופר דבר אחר על אברהם- כשהוא רצה חלקת קבר לאשתו הוא פנה לרשויות ושילם כסף רב בשביל חלקת הקבר,
למרות שאלוקים בכבודו ובעצמו הבטיח לו כי הארץ שלו.
המלך דוד כשרצה להקים את בית המקדש, בציווי הקאל. שילם כסף בשביל המגרש,- ליבוסי- למרות שהארץ הובטחה לו, ויכל לקיים את מצוות הכחדת שבעת העמים אם היה הורג את היבוסי ולוקח את המגרש חינם.
אתה יכול לדמיין לך כחפצך אבל תבין אלו דמיונות- אלוקים לא בנה את עולמו כך, צריכים לעבוד ולעבוד להרויח כסף ולקנות בכסף את מה שאתה חולם,
בדיוק מכאן אני לוקח את יסודי חשיבת התורה, למה באמת אברהם קנה בזמן שזה שלו ? למה דוד קנה בזמן שזה שלו ?
אבל שוב, בלי התורה ואפי' אם לא נולדתי יהודי, והייתי אומר את אותו דבר,
אני לא צריך את סמל התורה ולא את סמל האלוקים ולא שום דבר,
יש אמת אחת ויחידה, אם תרצה לדעת זאת אז תלמד את ספרו של יובל ההרי, |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2013 21:43 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | מקס
קצת הגזמנו
אולי כדאי שתסביר להררי את ספרו כדי להצילו מחטאיו הי"ו |
|
אני לא מגזים, כל כופר טוב וצדיק. בעיני הוא בצעד קטן לפני להיות גדול הדור,
בוודאי שכופר מופקר או מאמין עיוור מסוכנים לאנושות,
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2013 23:20 |
|
| |
מקסמן צודק.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2013 04:49 |
|
| |
מקס, כתבת
"תקרא את ספרו לעומק,
שאני קראתי אותו הרגשתי אייך אברהם אבינו מתווכח עם נימרוד, אייך אברהם מבטל כל סמל = ע"ז, נימרוד זועק נורמה וסמלים, אברהם זועק חופש הפרט וחירותו ושרידותו האישית לנצח,,"
אבל המילית "ש" -- אין הוראתה "כאשר". עליך לכתוב "כש" כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2013 10:09 |
|
| |
תחבורה ציבורית
יש ניסוי חדש שבוחן את הרגלי הנסיעה של אנשים יכול להיות שבגלל זה יש עומס באוטובוסים... זה שייך לנעים לירוק- ניסוי בשינוי הרגלי נסיעה |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2013 10:09 |
|
| |
יש ניסוי חדש שבוחן את הרגלי הנסיעה של אנשים יכול להיות שבגלל זה יש עומס באוטובוסים... זה שייך לנעים לירוק- ניסוי בשינוי הרגלי נסיעה |
|
|
|
|
|