בית פורומים עצור כאן חושבים

מכונת כביסה ליהדות הגלותית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/1/2010 23:16 לינק ישיר 
מכונת כביסה ליהדות הגלותית

אני, שמעון לוי, מתכבד בזאת למסור בקשה פשוטה, שכל יהודי , למיטב היכרותי, יסכים איתה:

אני מבקש מכל חכמי התורה לנקות את היהדות מכל הספחת והצרעת אשר נספחה ליהדות הקדומה במרוצת אלפיים ויותר שנות הגלות.

אני רוצה לראות יהדות המבוססת אך ורק על דברי חכמינו ואף אם הם , לדעת כמה חוקרים, נגועים בהשפעות זרות.
אני רוצה לראות יהדות שאין בה הלכי מחשבה פילוסופיים, נוצריים, ואיסלמיים, בקביעת עיקריה.
רוצה לראות יהדות אשר עליה יכון לאמר " ובגויים לא יתחשב".

ולא אכפת לי אם ילגלגו על הבת הזאת כל עמי עולם וחכמיהם
ולא אכפת לי אם יבוזו לה כל הליצנים.
אני רוצה את אותה הבת, גם ואף במלוא כיעורה לדעת הגויים
כי אז היא במלוא יופיה לדעתי. בתי התמה.

רוצה את יהדותי מורמת ונשאת מעם
גבוהה יותר מכל נס בעולם
לא מתרשמת ולא נחפזת
טהורה וברה
ואף אם גם ללא הלכה ברורה.

רוצה תורת נביאים, תורת החכמים, תורה תמימה, כאילו היתה של ילדים עיורים.
אלו שלא רואים את פולחני העמים, ויכוחיהם, חכמתם להרע, ודמיונות שכליהם.

האם ניתן הדבר לנקות את היהדות מכל השפעה?

ואין אני מדבר על מאות השנים האחרונות. שהרי הדבר קל להיווכח בהשפעת הגויים בארצות אירופה בפרט, אלא אף בעידנים קדומים, בהשפעת הפילוסופיה והדוגמתיות הדתית העתיקה. הן כולם כאחד השפעה זרה לרוח הנביאים ותלמידיהם החכמים.

הבה ננקה את היהדות מכל סיג , סעיף אחר סעיף בשולחן ערוך.
הבה נחדש ימינו כקדם ושנותינו כקדמוניות.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2010 23:52 לינק ישיר 

על איזה "כקדם" אתה מדבר, היו תקופות בהם היהודים היו כחרשים ועיורים ולא נתנו לתרבות העולמית להפרות את השיח העיוני? התורה שבכתב עצמה ספוגה ורוויה תרבויות. יהדות ללא שום שיח עם תרבויות אינה "נקיה" אלא ערטילאית מופשטת מכל זיק של אנושיות. השיח הזה לא קשור דוקא לגלות.
הרב קוק יגיד לך שהטוב יונק ממה שקלטנו מתרבויות זרות, והרבנים מן הצד השני יגידו שמעיקרא נפלו דברים קדושים לתוך האומות ואנו צריכים ללקט אותם. קרא לזה איך שאתה רוצה. אבל גם אתה יונק מהתרבות המערבית כשאתה בא "לנקות" את הש"ע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2010 23:55 לינק ישיר 

אני לא מקבל את התיזה שלך שהיא עצמה מושפעת מדברים של אקדמיה חילונית ולא מוכחת ולפחות לא מוכרחת ושורשיה בחקר הדתות בגרמניה.

הן עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב.

יותר אני נוטה לומר כי אפלטון גנב מאת היהודים מאשר הם גנבו ממנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 00:09 לינק ישיר 

שמעון_לוי כתב:
אני לא מקבל את התיזה שלך שהיא עצמה מושפעת מדברים של אקדמיה חילונית ולא מוכחת ולפחות לא מוכרחת ושורשיה בחקר הדתות בגרמניה.

הן עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב.

יותר אני נוטה לומר כי אפלטון גנב מאת היהודים מאשר הם גנבו ממנו.

דומני כי בכך נפתרו כל הבעיות.

כל ההשפעות הזרות מהן אתה חושש - כגון אלו של אפלטון - למעשה אינן השפעות זרות, אלא שקיעים מתורת ישראל המקורית אותה שאלו מאתנו הגויים - כפי שעשה אפלטון.

אם הכל נגנב מאת היהודים, הרי שמי שגונב מהגויים רעיון, אינו מכניס סיגים בתורתנו אלא מחזיר אבדה לבעליה, ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 00:41 לינק ישיר 

אשליה נחמדה אך נאיבית

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/1/2010 01:00 לינק ישיר 

מואדיב

אל תהיה לי גם כן חכם בלילה.

רק מה אשר כבר נמצא ביהדות תדע לבטח שהוא מאיתנו, ומה שלא נמצא , אל תיגע אל תקרב.את עבודת הבירור בין עיקר ותפל כבר עשו חכמים. אז ממילא אין טעם להתערבב עם אמונות הגויים. ( הנדסה מתמטיקה כימיה וביולוגיה רפואה וכו' תלמד מהם ככל העולה על רצונך, אך לא אמונות רוחניות. ) הרי בשביל זה בדיוק קמו חכמים ונביאים, כדי לדעת מה כשר ומה טמא. ולא אתה עם כל חכמתך הכבירה תדע מה באמת תואם לאמונת ישראל ומה לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 01:02 לינק ישיר 

מרכא_טפחא כתב:
אשליה נחמדה אך נאיבית

מה אשליה בזה?

בוא נעקוב סעיף סעיף בשו"ע ונראה מה מקורו מוכרח בחז"ל ומה לא.מה מקורי ומה נספח עם הגלות.
לפחות את השו"ע נעמיד בפרופורציה הראויה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 01:08 לינק ישיר 

מה אלוקים רצה מדור המבול ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 08:53 לינק ישיר 

שמעון, כתבת:
"בוא נעקוב סעיף סעיף בשו"ע ונראה מה מקורו מוכרח בחז"ל ומה לא".
מה אומר לך "מוכרח בחז"ל", הלא דברי חז"ל מלאים ברעיונות שרווחו בעולם ההלניסטי והבבלי??????
מי אמר שיש דבר רע ברעיונות של חכמים שאין להם את האף היהודי?
מה זה "אמונות רוחניות"? יש הבדל בין פילוסופיה כזו לאחרת?
האם כשניתנה תורה בסיני, הותנה תנאי, שלא יקלטו שום דברי חכמה או רעיונות תרבותיים? אולי בדיוק להיפך, התורה באה לפתח ולעודד את החכמה מכל סוג. האם אתה מתכוין שהחכמה שבידינו כיום יותר טובה מחכמת העולם ההלינסטי? אזי אל תדבר על ניקוי, ועל תורה בטהרתה, אלא רק על החלפת חכמה בחכמה, תרבות בתרבות, עדכונים. לא בטוח שזה רעיון כל כך טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 09:18 לינק ישיר 

שמעון_לוי כתב:
מואדיב

אל תהיה לי גם כן חכם בלילה.

רק מה אשר כבר נמצא ביהדות תדע לבטח שהוא מאיתנו, ומה שלא נמצא , אל תיגע אל תקרב.את עבודת הבירור בין עיקר ותפל כבר עשו חכמים. אז ממילא אין טעם להתערבב עם אמונות הגויים. ( הנדסה מתמטיקה כימיה וביולוגיה רפואה וכו' תלמד מהם ככל העולה על רצונך, אך לא אמונות רוחניות. ) הרי בשביל זה בדיוק קמו חכמים ונביאים, כדי לדעת מה כשר ומה טמא. ולא אתה עם כל חכמתך הכבירה תדע מה באמת תואם לאמונת ישראל ומה לא.

המממ
http://www.merriam-webster.com/dictionary/irony

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 11:45 לינק ישיר 

שמעון
ממש מענין בפרשת השבוע יש ציווי לקרא לחודשים לפי מספרים ולא בשמות, זו מצוות עשה,

והנה ההשפעה האלילית פשה בעם ישראל ואנו קוראים את החודשים לפי שמות ע"ז תמוז- כסלו  וכ' יש להפסיק עם זה?
המילה סנהדרין היא מילה יוונית, יש למוחקה

שמעון ולוי אחים כלי חמס  וגו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2010 14:24 לינק ישיר 

על מה אני מדב ר
ועל מה אתה עונה לי..

אין כח לשטויות.

תלמד הבנת הנקרא ותחזור אליי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מכונת כביסה ליהדות הגלותית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר