בית פורומים הנה ימים באים

יציאת מצרים עכשיו !

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/2/2010 17:00 לינק ישיר 

בס"ד

לידידי  רונן

הבאתי  מתוך  ילקוט נחמני הסבר  על  הגדות  ואגדות  מהן  תשכיל

כל המאמרים הנשגבים האלו בשבח מעלת האגדה שבפי גדולי ומאורי היהדות שבכל הדורות שהם בפירושיהם חתרו להגיע עד תכלית כוונת חז״ל התנאים והאמוראים מראים עד כמה מקצוע האגדה קדוש ונשגב, נערץ ומכובד.

אבל גם חז״ל בעצמם התנאים והאמוראים הרבו בשיבחה של האגדה.

במאמרים המפוזרים על פני ים התלמודים והמדרשים.

ולדוגמא נביא כאן שורה שלימה של מאמרי חז״ל המדברים בשבח האגדה ומעלתה:

דורשי רשומות אומרים רצונך שתכיר את מי שאמר והי׳ העולם למוד אגדה, שמתוך כך אתה מכיר את הקב״ה ומדבק בדרכיו ואם עשיתם מה שעליכם אף אני אעשה מה שעלי (ספרי עקב פ-שקא מ״ס)

ר׳ יצחק בן פנחס אומר כל מי שיש בידו מדרש ואין בידו הלכות, לא טעם טעם של חכמה׳

כל מי שיש בידו הלכות ואין בידו מדרש לא טעם טעם של יראת חטא.

הוא היה אומר כל שיש בידו מדרש ואין בידו הלכות זה גבור ואינו מזוין,

כל שיש בידו הלכות ואי! בידו מדרש, חלש וזיין בידו, יש בידו זה וזה גכור ומזוין. (שם 0׳ כיט—מיז)

כאהלי קדר וכו, כך ת״ח אע״פ שנראין כעורים ושחורין בעוה״ז אבל בפנים יש בהם תורד.

מקרא ומשנה מדרשות הלכות תלמוד תוספתות ואגרות. (שהשיר א—ה שמו־ר כ״ג—י) סמכוני 'באשישות 

אלו ההלכות ''המאוששות

רפדוני בתפוחים אלו  האגדות שריחן וטעמן יפה כתפוחים (שי.השיר )

רפדוני בתפוחים (שיה-ש ב—ה) אלו אגדות שריחן כתפוחים,

כי חולת אהבה אני :

הפרוטה מצויה אדם מתאוה דבר משנה, דבר הלכה ותלמוד, ועכשיו שאין הפרוטה מצויה וביותר שאנו חולים מן הגלוית, אדם מתאוה לשמע דבר מקרא דבר אגדה. (׳לקיט שיה-ש)

ותענוגות בני האדם(שם קהלת ב—ח) אלו האגדות.

ראשו כתם פז (שיה״ש ה - י ) זה ראש המדרש שכל טעם וטעם שקול ככתם פז״;

קווצתיו תלתלים (שם) — על כל קוץ וקוץ תלי תלים של הלכות.

שחורות כעורב  שכל הלכה והלכה טוענת חן בעיני עצמה (אותיות דר׳ עקיבא די)

ובקצה תבל(תה״ם יט-ה). אלו ההגדות שמקדמים שמו של הקב״ה בהן(•לקיט^חהלים״סייייב}

ואומר זכרו תורת משה עבדי -  תורת משה "אלו תורה נביאים וכתובים"

על כל ישראל אלו המצות -

חוקים  אלו המדרשות.

והמשפטים אלן שמועות והגדות שנאמר  ...

והמשכילים  יזהירו...

כן  יהי רצון ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2010 17:28 לינק ישיר 

בס"ד

לתגובתך  ידידי רונן  היקר ...

והנה קיים עולם של אנשים שונה ממך אך בדרכו גם בא להיטיב עימך והללו שורים יותר בצד של החומר ויכולים אנו להושיעם במשב רוחנו האם גם מהללו נמנע חיפוש ומציאת האמת בדרכם? האם עלינו להחריש בראותנו את בלבולם כי רב ולהמתין כדברייך

"את השאר נשאיר לקב"ה להילחם למען שמו המנואץ ולהושיעינו ולהצילינו מן הגויים להודות לשם קודשיך ולהישתבח בתהילתיך"

תגובתי ...

כפי  שתיארת  קודם  יש  את  אלה  שבונים  את  עולם  החומר  ... (שהם תינוקות שנישבו בידי  אוייב  אכזר)

והעניין  של  ידיעת  התורה  תלויה  בהם  למען  יבחרו  בטוב  ובחיים  ולהיות  דבקים  בדרכי  הבורא בכדי  להמשיך  ולזכות  לחיי  העולם  הבא  ולא  בנו  מלמדי  התורה  לשמה (מחשש  שלא  נטבע  איתם חס  ושלום אם  הם לא  מגלים  כבוד  לתורה  שלשמה ולא  מתכוונים  לקיימה  בין  באונס  ובין  בזדון)

אבל  שכחת  לציין  שיש  את  אלה  שבונים  את  צד  הרוח -  כאשר  יש  בצד  של  בוני  הרוח  מצד  הטומאה  ומצד  הקדושה

ולכן  פה  הנקודה  שאתה  לא  הבנת  אותי  כיאות  שצריך  לבוני  הרוח  בצד  הקדושה (הפרד"ס) להיזהר מאוד   לא  ליפול  בצד  בוני  הבלי  הרוח  מצד  הטומאה (אפיקורסות וחכמה יוונית וכו'...)

כי  לצד  הקדושה  אין  אפשרות  להמשיך לבנות   ולהיבנות  כאשר חס ושלום הם יונקים  מצד  הטומאה או  חיים  בתוכם בלי  לעשות  הפרדה כשצריך (התבודדות) 

מה  שמצד  הטומאה  תמיד  הם  זקוקים  לצד  הקדושה  בכדי  להיבנות (כלומר  מחידושי  התורה  לשמה)  כי  אחרת  איון  להם  קיום ...

ולכן  עד  היום לצערינו הרב  השכינה  היתה  בעפר ... רחמנא  ליצלן...

ולידיעתך  אני  תמים  עם  הקב"ה  יתברך ...

שנאמר:  תמים  תהיה  עם  ה'  אלוקיך ...

ולא  כל  כך  תמים  כפי  שתיארת  לבריותיו  ...  וכו'...

אלא  זהיר  יותר ...

שא  ברכה  ידידי ...

מקווה  שיש  עכשיו  יותר  הבנה  בינינו ...

והמשכילים  יזהירו ...

כן  יהי  רצון .....

קוה  אל  ה'  חזק  ויאמץ  ליבך וקוה  אל  ה'...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2010 15:23 לינק ישיר 

שבת שלום ומבורך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2010 16:40 לינק ישיר 

בס"ד

שבת  שלום  ומבורך  לנו  ולכלל  עמו  ישראל  בכל  אשר  הם ...

חיזקו  ויאמץ  לבבכם  כל  המייחלים  ל -   ה'

ואתם  הדבקים  ב -   ה'  חיים  כולכם  היום ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2010 20:49 לינק ישיר 

אני מבקש שבואו נפסיק שנייה אחת אני חושב שהויכוח חסר תכלית

אני לא רוצה לנעול את האשכול הזה אבל אם לא תשאירו לי ברירה אז אצטרך לעשות כן

רונן תענה לי על שאלה אחת

האם התורה אמת והאם אתה מתנהג לפי התורה

תשובה פשוטה כן ולא

ומשם נתקדם

יבי עצור ותן לרונן להגיב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2010 10:38 לינק ישיר 

בס"ד

משקיף יקר
אני נדהם משאלתך
האם לאור דבריי מישהו מסוגל לחשוב אחרת?
רצוני שתורת האמת תתברר ברבים
ואני מניח בפני הקוראים רעיונות חדשניים לקידום אמיתותה
בעניין עד כמה דתי אני?
אינני דתי כנטורי קרטא ולא דתי כפי חסידות בעל"ז
בדתיותי אתחרה בגאון עם כל יהודי באשר הוא בכלל גדול בתורה
"ואהבת לרעך כמוך"
שבת קודש,תפילין,שמירת ברית,כשרות....כמובן כמובן אבן מנחה בדרכיי.

אפרסם מאמר ברשותך הנוגע לשאלת הדתיות
"דתיים לדת - צבא למדינה"
בטוחני שיעורר אי אילו תהיות ודיונים.

שבוע טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2010 21:03 לינק ישיר 

כמו שחשבתי ואכן יבי אתה חייב לנו הסבר על מה יצא כל הקצף הבן אדם דתי מה אתה רוצה ממנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2010 22:54 לינק ישיר 

בס"ד

למשקיף  ידידינו  היקר ...

אתה  כנראה  לא  הספקת  לעקוב  אחר  כל  הדיאלוג  ביני  לבין  ידידינו היקר  רונן ...

ואפרט  את סיכום הדיאלוג בהמשך ...

אני  חששתי בתחילה  מתגובתו ולכן אמרתי:

תגובתי
" אז בבקשה ממך ידידי היקר אל תוליכני שולל אחריך "...

על  תגובת  רונן  שאמר:

תגובתו...

"לצערנו הרב לא כל העולם מתנהל בדיונים בין פסוקי התורה",

אבל  ידידי רונן  ואני  השבנו בדברי פיוס  למת האחווה  והרעות והשלום בינינו  בהמשך  הדיאלוג  את שאיפותיו  והשקפותיו של כל אחד  מאיתנו כ"א כפי  מדרגתו  והבנתו ...

ולסיום  דברינו למען  הכרת  הטוב  ואחוות השלום בינינו ובכבוד  ויראה גדולה  אמר  ידידי רונן ..

תגובתו...

ברור וידוע וגלוי לי שהבורא מנהג את כל העולם
. ומכיוון שתורתו היא מתנתו לנו הרי שפסוקיה קודש ובהם "נהגה יומם ולילה" ואין לך צורך בתשובת הפורום לתשובתי

חתמתי  בברכת  שלום  עלינו  כן יהי  רצון  לסיכום  דברינו כאמור:

תגובתי...

לידידי רונן היקר ...

אם כל הויכוח שהתנהל יוצא כפי שאמרת ואני מצטט

יבי היקר אם מכל דבריי שהעלתי על הכתב בחרת דווקא בציטוט זה על זה נאמר...

"להוציא דברים מהקשרם" ברור וידוע וגלוי לי שהבורא מנהג את כל העולם. ומכיוון שתורתו היא מתנתו לנו הרי שפסוקיה קודש ובהם "נהגה יומם ולילה" ואין לך צורך בתשובת הפורום לתשובתי

די לי שראיתי זאת ממך ... (-: }

ולסיכום הייתי מעדיף   למען  האמת מידידי רונן היקר ( ומתוך יראה וכבוד  גדול מכבודו) שדבריו  יהיו  מחוזקים  בדברי  תורה (בלי נדר) ולא רק  בדברי  פילוסופיה  כפי  שידידי  היקר  רגיל 
(שלפעמים  ניתנים להבנה  לשני פניםכלומר לצד הטומאה(הישמעאלים או הקדושה (ישראל)וכו'...)

למען  טיהור  הנפש  והנשמה  בפורום בע"ה  יתברך ...

שנאמר בפרשת משפטים השבוע  ע"י  רש"י ע"ה  שאומר:

ספר שמות  פרק  כ"א   פסוק  א' ..

שנאמר:
לפניהם (ללמד לפני עם ישראל) - ולא לפני גויים,

ואפילו ידעת בדין אחד שהם דנין אותו כדיני ישראל,

אל תביאהו בערכאות שלהם, !!!

שהמביא דיני ישראל לפני גויים

מחלל את השם ... רחמנא ליצלן...

ומיקר שם עבודה זרה להחשיבה,...חס ושלום

שנאמר (דברים לב לא) כי לא כצורנו צורם ואויבינו פלילים,

כשאויבינו פלילים ...

זהו עדות לעלוי יראתם:

ונאמר:  למען שניטהר  ונתקדש  בדברי  התורה ב"ה יתברך

" הוי כל  צמא  לכו  אל  המים "  = למען הטהרה

ולמען  הקדושה  נאמר:

הלא  דברי כאש  נאום   ה' ...

שאו  ברכה ...

והמשכילים  יזהירו ...

כן יהי רצון ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2010 19:56 לינק ישיר 

בס"ד

רונן  היקר ...

עד  עכשיו  היה  לי  קשה  לראות  את  דבריך  ולא  להגיב  בצורה  חריפה  לצערי ...

להזכירך ...

התורה  לא  באה  לשבח  את  שונאי  ישראל  עוד  מימי  ישמאעל שר"י 

ובטח  שאתה  לא  תדבר  בשם  התורה  ותחלוק  על  דברי  חז"ל  שאומרים  בפירוש 

שכל  מקום  שמדברים  על  שונאי  ישראל  וביניהם  ישמעאל שר"י  אז  מזכירים  אותם  מעט בכדי  להזכיר  את  רשעותם ןפשעיהם  כמו  סדום  ועמורה  ודור  המבול וכו'...  ואתן  פסוקים  ופירושים  לדברים  אלו  בהמשך ...

וכתיבתם בתורתינו בכדי להזכיר את המרד  שלהם בקב"ה ובתורתו ובעמו ישראל יתברך  בכדי  להיפרע  מהם ...

כמו  שכתוב: 

בראשית  כ"א ...

ט וַתֵּרֶא שָׂרָה אֶת-בֶּן-הָגָר הַמִּצְרִית אֲשֶׁר-יָלְדָה לְאַבְרָהָם מְצַחֵק

ופירשו חז"ל ..

(ט) מצחק - לשון עבודה זרה, כמו שנאמר (שמות לב ו) ויקומו לצחק. דבר אחר: לשון גילוי עריות, כמה דתימא (להלן לט יז) לצחק בי. דבר אחר: לשון רציחה, כמו (ש"ב ב יד) יקומו נא הנערים וישחקו לפנינו וגו': (י) עם בני וגו' - מתשובת שרה כי לא יירש בן האמה הזאת עם בני אתה למד שהיה מריב עם יצחק על הירושה ואומר אני בכור ונוטל פי שנים, ויוצאים בשדה ונוטל קשתו ויורה בו חצים, כדאת אמר (משלי כו יח - יט) כמתלהלה היורה זקים וגו' ואמר הלא משחק אני: עם בני עם יצחק - מכיוון שהוא בני אפילו אם אינו הגון כיצחק, או הגון כיצחק אפילו אם אינו בני, אין זה כדאי לירש עמו, קל וחומר עם בני עם יצחק ששתיהן בו: (יא) על אודות בנו - ששמע שיצא לתרבות רעה. ופשוטו על שאמרה לו לשלחו: (יב) שמע בקולה - למדנו שהיה אברהם טפל לשרה בנביאות:

ולהבדיל  בכל  מקום  שמוזכרים  עם  ישראל יתברך  מאריכים  בתורה  לשבח  אותם  למרות  קילקולם למען  ייטב  להם  באחריתם

ועוד  נאמר:  בספר  דברים  י'

טו רַק בַּאֲבֹתֶיךָ חָשַׁק יְהוָה לְאַהֲבָה אוֹתָם וַיִּבְחַר בְּזַרְעָם אַחֲרֵיהֶם .... בָּכֶם מִכָּל-הָעַמִּים כַּיּוֹם הַזֶּה. =  ולא  ישמעאלים  ולא גוי  אחר שר"י ...

טז וּמַלְתֶּם אֵת עָרְלַת לְבַבְכֶם וְעָרְפְּכֶם לֹא תַקְשׁוּ עוֹד.=  כלומר  לא  לשבח  ולהתחנף  לאף  גוי ביניהם הישמעאלים שר"י  וגרוע  מכך לא  לדבר  סרה  ולבזות  את  עם  ישראל  יתברך כדי  לשבח  את  הגויים  הרשעים שר"י  רחמנא  ליצלן  שזה  חילולו  שמים  גדול  כפי  שנשמע  מדבריך  המתחנפים לישמעאלים  ולמענם  אתה  משמיעה  קיטרוג  על  עמו   רחמנא ליצלן (בטענה  שאיזה  ממצא  במדבר  של  גלגל  פרעה  שר"י  כאילו  ישכנע  אותם  שתורתינו  אמת )   שזה  חילול  שמים גדול  (ואתן  חיזוק  לדברים  אלה  בהמשך  מתוך  פרשת  השבוע ..."משפטים"  שמות כ"א פסוק  א') מתוך  פירוש  רש"י   שאומר  שאסור  להשתמש  בתורתינו  כדי  להצדיק  את  הגויים  ולא  להשתמש  בדבריהם  ודין  משפטם  נגדינו  כדי  חס  ושלום  לשבח  אותם ובכך  חס  ושלום  להשפיל  את  עם  ישראל רחמנא  ליצלן ... 

להזכירך ...

את  התורה  אין  צורך  להוכיח,  וזאת  למה ???

כי   התורה  הקדושה  היא   שמוכיחה  אותנו
  ולא  להיפך ... בין  אם  לטובה  וחס  ושלום  בין  אם  לרעה  בין  אם  את עם  ישראל  יתברך  ובין  אם  הם שאר  הגויים (אומות  העולם) ושאר  תומכיהם ושונאי  ישראל  שר"י  ובין  אם  הם מעם  ישראל  הכופרים  בדת  משה  ובתורתו  והמורדים  בקב"ה  ובתורתו   רחמנא  ליצלן ...

ולדעתי  הדלה ולאחר  עיון  רב  בתורתינו  הקדושה  לאחר  שקראתי  את  דבריך  למדתי  שדבריך  הם  כפירה בתורתינו  הקדושה   =  וזאת  אני  אומר  על  פי  דעת  תורה  ואת  דין  התורה  כפי  שצריך  נשאיר  לבורא  עולם  לשפוט  בין  אם  זה  יהיה  בדין  לשונאי  ישראל  בע"ה  ובין  אם  זה  יהיה  ברחמים  על  עם  ישראל  יתברך  במהרה  בימינו  ...

כן  יהי  רצון ...

יז כִּי יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם הוּא אֱלֹהֵי הָאֱלֹהִים וַאֲדֹנֵי הָאֲדֹנִים הָאֵל הַגָּדֹל הַגִּבֹּר וְהַנּוֹרָא אֲשֶׁר לֹא-יִשָּׂא פָנִים וְלֹא יִקַּח שֹׁחַד.

יח עֹשֶׂה מִשְׁפַּט יָתוֹם וְאַלְמָנָה וְאֹהֵב גֵּר לָתֶת לוֹ לֶחֶם וְשִׂמְלָה. =  אחרי  כל  הזוועות  שפעלו  נגדינו  שונאינו  בכל  תקופת  הגלות הארוכה  והמתארכת  שעברנו   וביניהם   בגלל הישמעאלים שר"י  ( ותקרא  את  מגילת  איכה  עם  הפירושים  בכדי  להכיר  מקרוב  מי  הם  הישמעאלים  הרשעים  שר"י  ואיזה  אכזרים  היו  לעם  ישראל ועדיין לא  השתנו ביחסם  לעם  ישראל   הי"ד )  למרות  שבפיהם  היה ועדיין  מדי  פעם  נשמע  שהם  אוהבים  את  עם  ישראל  מעשיהם  ורציחתם  האכזרית  הוכיחה  את  שנאתם  ואכזריותם  כלפינו ...וכו' ועל  זה  ה'  ב"ה  יפרע  מהם  בקרוב  גם  אם  תהיה  אתה  ועוד  רבים בצידם  וגם  אם  לא  את  המלחמות  בהם ובשאר  שונאי  ישראל   יעשה  הקב"ה  בלבדו  ולא  כפי  שאתה מתאר שאנו  נשתמש  בכוחי  ועוצם  ידי  נגדם (וזה  נסיון  האמונה  והביטחון  בקב"ה  יתברך ויתעלה  שמו  לעד  ולעולמי  עולמים) ומאוד  צר  לי שאתה מנסה  להרפות ולקרר  את  אמונתם  של  עם  ישראל  כעיצת  עמלק  הרשע  שר"י  וגרוע  מכך להאשים  את  עם  ישראל  בכל  מיני  דברי  כפירה  היוצאים  מפיך  רחמנא  ליצלן ...

ולי  נותר  לומר  לך בידידות  את  הדרך  שלך  תבחר  ותעשה בין  אם  לטוב  ובין  אם  לרע   ואל  תוסיף  חטא  על  פשע  להחטיא  את  הרבים  ועל  הכל  כולנו  קרבים  ליום  הדין  הגדול  בע"ה  להישפט  לשכר  או  לעונש  אלה  שישפטו  לדיראון  עולם  ואלה  שיישפטו  לחיי  עולם   בע"ה  במהרה  בימינו ....

יט וַאֲהַבְתֶּם אֶת-הַגֵּר כִּי-גֵרִים הֱיִיתֶם בְּאֶרֶץ מִצְרָיִם. =  ונאמר  ואהבתם  את  הגר  תחת  שלטון  ישראל  ולא שהגר  חס  ושלום  יהיה  שליט  על  ישראל 

( וישמעאל  הוא  גר לפחות  כך  היה  צריך  להיות ע"פ  דין  תורה  )  שזה  אחד  מדברי  חז"ל  ע"ה שנמסרו  לנו וששנואים  על  הקב"ה
מאוד  (שנאמר: עבד  כי  ימלוך ???  ושיפחה (ישמעאל שר"י) כי תירש גבירתה ???)

כ אֶת-יְהוָה אֱלֹהֶיךָ תִּירָא אֹתוֹ תַעֲבֹד וּבוֹ תִדְבָּק וּבִשְׁמוֹ תִּשָּׁבֵעַ. כא הוּא תְהִלָּתְךָ וְהוּא אֱלֹהֶיךָ אֲשֶׁר-עָשָׂה אִתְּךָ אֶת-הַגְּדֹלֹת וְאֶת-הַנּוֹרָאֹת הָאֵלֶּה אֲשֶׁר רָאוּ עֵינֶיךָ.

כב בְּשִׁבְעִים נֶפֶשׁ יָרְדוּ אֲבֹתֶיךָ מִצְרָיְמָה וְעַתָּה שָׂמְךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ כְּכוֹכְבֵי הַשָּׁמַיִם לָרֹב. = (בע"ה מזמן  הגאולה השלימה)

והנה  הפסוק  מתוך  פרשת  השבוע  משפטים  שאומר  לא   להצדיק  את  טענות  שונאינו  נגדינו  בהם  הישמעאלים  שר"י 

שנאמר על  ישמעאל :  וייפול  על  פני  אחיו (ישראל)  ולא  להיפך ותלמד  את  הפירוש  ותשכיל  כן  יהי  רצון .. 

ואלה  המשפטים אשר  תשים  לפניהם - ולא לפני גויים, =  כלומר התורה  צריכה  להיות  לזכות  את  עם  ישראל  ולא  להיפך  רחמנא  ליצלן

ואפילו ידעת בדין אחד שהם דנין אותו כדיני ישראל
,

אל תביאהו בערכאות שלהם, !!!  (כלומר  לא  להיתחנף  אליהם  ולא לנסות  להראות  משהו  משותף  בין  תורתינו  לתורתם  רחמנא  ליצלן ...

שהמביא דיני ישראל לפני גויים

מחלל את השם
= רחמנא ליצלן

ומיקר שם עבודה זרה להחשיבה   כלומר מי  שעושה  כך  כופר  בתורה לשמה   רחמנא  ליצלן...

, שנאמר (דברים לב לא) כי לא כצורנו צורם

ואויבינו פלילים, (ולכן  שנדע ונשכיל  להודות  בכך)  כשאויבינו פלילים  (אז) זהו עדות לעלוי יראתם:

מה  זה  פלילים  צריך  לפרש  לך ???

ולמרות  הכל  נאמר:

בדרך  שאדם  רוצה  ללכת  מהלכים  אותו ...

הבא  להיטמא  פותחים  לו ...

ומנגד

הבא  להיטהר  מסייעין  לו ....

ולמרות  הכל  אין  לנו  רשות  לשפוט  כי בע"ה  בקרוב  שופט  כל  הארץ יתברך  ויתעלה  שמו לעד  ולעולמי  עולמים  ישפוט  תבל  בצדק  ועמים  במישרים ...

וזאת  אחרי  מלחמותיו לבדו  באוייבי  ישראל  ונגד  מחללי  ומנאצי  שמו  במהרה  בימינו  כן  יהי  רצון

יחזו  עינינו  וישמח  ליבינו  במהרה  בימינו ...

א. כ. י. ר

שנאמר:

חיזקו  ויאמץ  לבבכם  כל  המייחלים  ל -  ה' ...

ואתם  הדבקים  ב -  ה'  חיים  כולכם  היום ...

ומכאן  כבר  לא  אאריך  איתך  ולא  אכשל  בעיון  בדבריך  הכופרים ואת  בחירתך  תעשה  ואל  תשגה  אותי  ממצוות  ה'   שנאמר:  שגגת  תלמוד  עולה  זדון (כלומר  הפילוסופיה  שאתה  מביא  הנה  בלי  חיזוק  תנכ"י  נכון זה  שגגת  תלמוד שבה  אני  לא  רוצה  להיכשל ...

ולהגיד  שישמעאל  שר"י  ירקב  מוזכר  בתורה  זה  לא  חיזוק  לדבריך  להזכירך  ...

גם  פרעה שר"י  מוזכר  בתורה  שיתברך  לו  היאור  (הנילוס) בזכות  יעקוב  אבינו ע"ה

וכן  גם  ביציאת מצרים  כאשר  ביקש  את  ברכת  משה  רבינו  ע"ה  בכדי  להינצל  מעמו ...וכו'...  ודינו למרות הברכה היה שסופו  של  פרעה  וחילו  טבעו  בים  סוף...ואת  זה   אני  מקווה  שלא  צריך  להזכירך ...

והמשכילים  יזהירו ...

כן  יהי  רצון ...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > יציאת מצרים עכשיו !
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.