|
|
| נשלח ב-21/4/2015 21:43 |
|
| |
| אפריםבן כתב: |  | האם הדיון הוא על תלמידי חכמים בודדים או על המוני העם הממלאים את הישיבות וסומכים על נציגיהם בכנסת שיסחטו את המעמד הבינוני משלם המיסים? הרי לא מדובר פה בצדקה אלא בטפילות. הסאטמרים לפחות מבינים את זה. |
|
כל הדיון ההלכתי לא מדובר על ארץ ישראל שיש את גז הטבעי ושאר משאבי הארץ ששיך רק לחרדים ולכל מי שמאמין שהתורה אמת וארץ ישראל ירושתו. ולכן הם לא צריכים לעבוד בכלל, בארץ ישראל כל אחד יושב תחת גפנו ותחת תאנתו ועושים הרבה כסף מהגז הטבעי ועוד.
הטפילים הם אתה וכשמותך שגזלו מאתנו את ארץ ישרותינו. אתה רוצה שאני יתחלק איתך בחלוקת העבודה ? וכי למה ? אתה רוצה שלטון ? אז תשלם מיסים למי ששייכת להם הארץ. אתה יש מבין טפיל שפל שכמותך ??
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2015 00:29 |
|
| |
אקיים את מנהגי העתיק לצטט את תמצית דברי מקס "והטפילים הם אתה וכשמותך שגזלו מאתנו את ארץ ישרותינו... אתה יש מבין טפיל שפל שכמותך ??"
יש, (מבין טפיל שפל) העובדה שהם נהגו אחרת אינה מוכיחה שהם סברו כך. ולדוגמה קח את המשנ"ב שהתיר והיה, כידוע, חנווני.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2015 09:39 |
|
| |
אריאל לא שמתי לב ששורבבתי לשטויות שמקס כתב לאפרים (אולי אנחנו גם אפרים?). בכל אופן, אני לא אומר שהם סברו כך, אלא שהם נהגו כך. ולכן א"א לומר שהם נהגו אחרת. לא אמרתי שאסור לקחת, ושאני נגד מימון ת"ח (אני ממש לא נגד), אלא רק דנתי נקודתית על דברים שנאמרו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2015 14:44 |
|
| |
משנה כיצד הם נהגו, חוץ מהנושא ההיסטורי?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2015 14:45 |
|
| |
בד"כ יש לנו נטייה ללמוד מהנהגותיהם של רבותינו. זה משתנה אם זה לא מוצא חן בעינינו?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2015 15:30 |
|
| |
הרי ברור שעקרונית לכו"ע עדיף להחזיק עבודה צדדית בצד לימוד התורה שאמור להיות עיקר. הבעיה היא שבמצב הנוכחי זה די קשה - וכך כבר מאות שנים. ולכן כולם נוהגים כאופציה הפחות מועדפת שהיא להתפרנס מלימוד התורה. האם משנה כמה אנשים הצליחו להחזיק גם עבודה מהצד? כרגע יש לי, כאמור, את הח"ח, וגם את הרש"ש, הקצש"ע, הרמב"ן, הרמב"ם, רש"י ועוד רבים. אתה אומר שאולי יש להוסיף לרשימה את בעלי התוס'. זה לא משנה את המצב. לעומת בירור דעתם בנושא ההלכתי שכן משנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2015 15:52 |
|
| |
ומה רע בעבודה של שבט לוי?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2015 16:24 |
|
| |
לכו"ע ברור שעדיף להחזיק עבודה צדדית? אני מקווה שאתה צודק. ככה גם מחנכים ראשי כוללים וישיבות חרדים? הם אומרים לתלמידיהם שעדיף שימצאו עבודה?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2015 02:01 |
|
| |
חלילה. אם ידחקו אותם עם מאמרי חז"ל הם יאמרו שאמנם ראוי היה לעשות כך, אבל רק לקדושי עליון, ראשונים כמלאכים, חכמים שהיו מייחדים ייחודים על כל תפירה ותפירה ולא הולכים ד"א בלי ד"ת. דרך זו היא אחת מסדרת דרכים להתחמק ממאמרי חז"ל בעייתיים, לצד 'לא כפשוטו' 'תלמיד טועה' ועוד כמה כאלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2015 22:16 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  | אקיים את מנהגי העתיק לצטט את תמצית דברי מקס "והטפילים הם אתה וכשמותך שגזלו מאתנו את ארץ ישרותינו... אתה יש מבין טפיל שפל שכמותך ??" . |
|
א, אני לא מבין את המנהג המוזר שלך לכתוב מה שכתוב כמה מילימטרים לפניך. ב, כרגיל אתה רואה רק את הרעש רקע ולא רואה מה אני באמת כותב. אם כי גם הרעש רקע מאוד חשוב דווקא כאן. זה חשוב כי אינטליגנט ומעמיק לא יכול לנסות לתקוף את החרדיות בשטחיות ולקראו להם טפילים. רק בור ועם ארץ ושטחי ודוגמטי (ותוסיף לזה רשעות לשמה) לא שם לב כמה הוא מראה את בורותו בכל תחום במיוחד בתחום כלכלה מודרנית וכמובן בתחום החשיבה היהודית התורנית בכלכלה, ובוודאי בורות לשמה לגבי חז"ל וההלכה בעניין עבודה.
כתבתי כמה מילים בעניין באותו תגובה לעיל, אבל אתה רואה רק רעש רקע שדווקא כאן הרעש רקע היה מוצדק.
אני הפעם יעשה עמו חסד ויסביר לו בקצרה, וכדאי לך גם לשמוע ולהפנים.
יסודי היסודות של הכלכלה הוא "חלוקת העבודה" שזה אומר שאם נחלק את העבודה, שכל אחד יעבוד במקצוע אחת, וגם בתוך המקצוע עצמו נחלק את העבודה ?! ככה תהיה לכולנו את כל צורכינו אפי' דברים שלא צריכים = מותרות. בקיצור כל השפע של מוצרים וכלים וכו' וכו' שיש כהיום ?! הם בזכות ה"חלוקת העבודה" !!
אני מקווה שעד כאן מובן ופשוט.
עכשיו נשאר רק לשאול אייך משיגים את חלקת העבודה הזו ? למה שאני (אם יש לי ידיים טובות) אתחלק עם מישהו ? וככה תשאל כלפי כל אדם שיש לו ידים וראש להתנהל בחייו ובחיי משפחתו ??
פה נמצא הקאץ' המשטר שולל מכל אחד את הטבע מראש שאפי' מים ומי גשם אסור לו לאגור וצריך לשלם ארנונה על זכותו לדרוך על האדמה (אתה מכיר את סיפור החז"לי על קין והבל ??). ואז נכפת על כל אחד לעבוד בשביל להשיג כסף בכדי לקנות מים ולשלם ארנונה בכדי שיקבל זכות לדרוך על האדמה.
שאנו בגלות תחת מלכות הרשע, אז באמת ההלכה היא שכל אחד חייב לעבוד (חוץ מיחידי סגולה כמו שבט לוי שזה כעשרה אחוז מהאומה בזמן השבטים ובזמן גלות בית שני הם קצת יותר מעשרה אחוז), וכי למה חייב כל יהודי לעבוד ? הרי למי מחז"ל איכפת מהגויים וחלוקת העבודה ?? התשובה היא שיהודי שלא התפרנס ?! הגויים לא פרנסו אותו רק אחיו היהודים פרנסו אותו, ואז יש כאן עוול נורא, הרי שניהם בגלות ומשניהם נשללת הטבע אז למה שהוא יעבוד וחברו לא ועוד העובד יתחייב לעזור לו ?
לסיכום עניין זה: ההיגיון ההלכתי לחייב כל אדם לעבוד, היא לא תוצאה של התורה והיהדות ששם לכל אחד יש את הטבע והוא יושב תחת גפנו ותחת תאנתו. היא תוצאה גלותית כנ"ל ולא שההלכה דאגה להתחלקותינו עם הגויים בחלוקת העבודה, רק פשוט דאגה לעובדים היהודים שלא מספיק שהם בגלות ונשללת מהם הטבע, הם עוד צריכים לעבוד בכפיה ועוד לפרנס את אחיהם.
עכשיו יש מצב אחר לגמרי. 1, אנו בארץ ישראל תחת משטר יהודי, ככה שבאמת לכל יהודי יש חלק בארץ (נחלה ומים), ולו שייכת כל משאבי הארץ. 2, חלוקת העבודה בארץ ישראל אומר להיות חופשית ולא כפייתית. 3, בחלוקת העבודה באומות בלי שמיטת כספים, ההון מתכנסת אצל יחידים ככה שאין שוויון מהצמיחה של חלוקת העבודה. ובארץ ישראל תחת המשטר היהודי האי שוויון היא מהנמוכה ביותר מהמדינות המתפתחות. ככה שבאמת אין ליהודי שום סובה להיות חלק בחלוקת העבודה שהיא לא שוויונית והיא (המדינה) כנ"ל גוזלת את הטבע מכל יהודי ומוכרת אותם לזרים. 4, מבחינת ההלכה אין שום בעיה היום לא לעבוד, הרי לא אחיו מפרנסים אותו, רק המשטר חייבת לפרנס אותו מעצם זה שהיא שוללת ממנו את הטבע ואת המים וכופת עליו בכוח להיות חלק בחלוקת העבודה ועוד בחברה האי שוויונית ביותר מכל האומות הנאורות.
לסיום:
ההלכה החז"לית שחייבים לעבוד, לא רלוונטיים בארץ ישראל שהיא בידי יהודים. שהארץ בידי יהודים ?! אז היא אמורה להתחלק לכולם כולל משאבי הטבע (כמו הגז הטבעי ועוד ועוד). וחלוקת העבודה חייבת להיות חופשית כלומר מי שרוצה שיתחלק ומי שלא ? אז לא !! כלומר מי שמסתפק במה שיש לו מנחלתו כמו תאנים וגפן, אז למי הסמכות לכפות עליו לעבוד בכדי להיות חלק בחלוקת העבודה ??
עכשיו "יש מבין" ???? או תראה רק את ה"יש מבין" ???
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2015 22:36 |
|
| |
מקס, אני חושב שהרעש רקע חשוב ולכן אני מצטט אותו. או במלים אחרות: למה אתה צריך להוסיף רעש רקע כזה לכל תגובה?
נ.ב. שמתי לב שאפרים עדיין לא גילה לי מהו הקסם שמעביר את הכסף מהאנשים הטובים לפרזיטים החרדים ששותים אותו וקונים בו דירות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2020 14:07 |
|
| |
תלמידטועה
כמה תהיות על דברי הרב מיכאל אברהם מה לא מוסרי בלקבל חינם מה' שאינו חסר מאומה בנתינתו? ועד כדי כך שאי המוסריות מוחלטת ואינה ברת שינוי? אין אלו אלא דברי נביאות. התפילה אינה מוסרית? נניח שאינה נענית והיא ריטואלית לשטיפת מח עצמית (ליבוביץ'), אבל הגיוני שחז"ל תקנו בקשות בלתי מוסריות (גם אם אינן נענות )? ויש לזכור שבתורה פה ושם היו בקשות מה'. ואם ניתן לתרץ בדוחק שצוק העיתים מצדיק בשיקלול כללי את הבקשה אז גם טענת נהמא דכיסופא יכולה לרדת באותה טענה. אם זו נקודה מוסרית שאינה תלויה בדבר אלא מוחלטת אזי יש מוסר בעולם גם ללא אמונה ושלא כשיטת הרהמ"ח היא שמוסר מקורו יכול להיות רק אלוקי.
|
|
|
|
|