בית פורומים עצור כאן חושבים

תורה ועבודה - בשולי פרשת הרב אלון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/3/2010 15:12 לינק ישיר 

.

ירוחם,

אמור נא לי כיצד אתה היית נוהג, לו באו אליך כמה בחורים, ושפכו את ליבם בפניך. לו סיפרו לך - כל אחד מהם בנפרד ובלי קשר לאחרים, כי רב גדול עשה כך וכך.

מה אתה חושב שהיה צריך לעשות רב המקבל תלונות כגון אלו?

אל נא תפטרני ב"לכו למשטרה". זה מה שאמר בזמנו הרב דרוקמן לתלמידים מ"נתיב מאיר" שבאו להתלונן על הרב שלהם. הוא פטרם בכך שאינו עוסק בשמועות ובלשון הרע, ועוד כך וכך בני נוער נפגעו ממעשיו של אותו אחד, עד שנמצאו אלו שהיה להם האומץ להתלונן במשטרה.

במקרים רבים, כידוע, המשטרה אינה פתרון. הרב יצחק כהן מהמדרשה בבר-אילן בדיוק על כך בנה. הבנות שהוטרדו סירבו להתלונן במשטרה, חלקן - כמה מפתיע - בגלל שלא רצו לגרום לחילול ה'. אילולא פנו לחנה קהת, ואילולא פעלו נשות קולך אז בנחרצות - לא היה מועבר מתפקידו הרב כהן.

מה לדעתך היה צריך הרב ליכטנשטיין לעשות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2010 16:23 לינק ישיר 

מואדיב

מה היתי עושה? בדיוק מה שהם עשו, מתיעץ עם עמיתים  רבנים אנשי חינוך, יושבים  ודנים ושוב דנים, ולאחר מכן מזמינים את הרב המכובד, ומספרים לו את הידוע ואת ההשלכות וכ' וכו' בדיוק איך שהם נהגו,
אם הדבר היה חוזר על עצמו, היתי שוב מזמין את הרב המכובד, והיתי מדבר איתו קשות ומאיים עליו בחשיפה תיקשורתית, ומציע לו הצעה שאי אפשר לסרב לה לעבור טיפול רפואי פסיכולוגי כימי וכו'
בכל מקרה אני לא היתי זה שהולך לכלי התקשורת . לא מפני שמכבסים את הכביסה בבית- אלא מפני שלא מוניתי להיות התליין של אותו רב, מפני שזו לא דרכה של תורה. מפני שזו לא דרך שרב צריך ללכת בה, זה טאבו בשביל אדם דתי שפועל לפי דין תורה,
היתי פונה לבית הדין הרבני ומזמן אותו לדין, היתי פונה לדיינים שיחקרו את העדים,  אולי היתי רומז על כך בישיבות ,כנורת אזהרה,
הדבר היה מתפרסם ממילא? ודאי, אבל אני לא הרוצח, אני לא התלין, אני אפעל לפי שההלכה מנחה אותי לפעול, כי את התאר רב קיבלתי בגלל בקיאותי בהלכה, ותוארי מחייב אותי להמשיך לפעול לפיה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2010 16:49 לינק ישיר 

[ירוחם,

אתה מעדיף רכילות בחדרי חדרים, שמועות שרצות מפה לאוזן ובדרך מתנפחות ומתעוותות, על פני גילוי דעת פומבי שמזהיר את הציבור (לאחר שנעשה התהליך המתואר על ידך - בדיוק כפי שנעשה בפורום המדובר)?
לענ"ד, זו שפיכות דמים גדולה וחמורה יותר, מה גם שאין בה אפילו שמץ של הגנה על הנפגעים (אולי רק להיפך) ובודאי לא הגנה על הפוגע, ויש בה רכילות גרידא שמזמינה רוע לב והשמצות.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2010 16:52 לינק ישיר 

הרב גורן,

הרבה יותר קל להוציא דיבה מאשר להוכיח שהיא לא נכונה.
בכל מקרה הרב אלון אינו האישו מבחינתי, במיוחד כל עוד אין את הנתונים המדויקים בענין הזה לפני, וכתבתי את זה בהודעה המקורית.
               זה שפיספסת את זה, כנראה אומר דרשני...

תלמיד טועה,
השאלה היא אם זו פעולה נכונה...
יש מצבים בהם פעילות בריונית היא היעילה ביותר (לאור ה"יעילות הרבה" של מערכות הצדק במקומותינו...) אבל :
1. זה לא הופך אותה לנכונה ביותר.
2. כאן מדובר בפעולה די ממוסדת , פורום של רבנים, אפשר היה לעשות את זה אחרת.
ובאופן כללי אני נוטה לקבל את השורה התחתונה של ירוחם (בקירוב טוב) לגבי השאלה איך אני הייתי פועל במצב כזה.
בכל מקרה כאמור מה היה במקרה הרב אלון אינה האישו , גם כי אנחנו ממודרים מכך (אני מניח שבצדק) וגם כי זה לא הענין, השאלה היא מה הלאה.
               אם זו הדרך מכאן והלאה לטפל בבעיות כאלו, הפתח הזה מסוכן מאוד ולטעמי ממש אינו שווה בנזק המלך, יש דרכים לאבטח מפני הרמאים, גם אם לא במאת האחוזים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2010 19:06 לינק ישיר 

אםשלום

את כנראה- וטעמך ונימוקך איתך- לא  רוצה להבין, כי חברי הפורום אינם שופטים ואינם תליינים ,מותר להם לפעול אך ורק בתחומם  חינוך הדרכה והכונה.
זה המנדט שהם לקחו על עצמם עם הקמת הפורום, הם גלשו במדרון תלול מאד, בנהיגה או בחוסר נהיגה או הנהגה

פשעם הוא שנטלו על עצמם תפקידים שאינם בתחום סמכותם והתמהותם, למרות שהם החליטו שמגיע לרב אילון תליה בכיכר העיר, את הביצוע היו צריכים לתת למומחים או למורשים.

לא הבנתי מה כבר יכל להיות יותר גרוע לכבודו של הרב אילון- אם לא הרבנים היו מושכים בחבל?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2010 19:21 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מואדיב

מה היתי עושה? בדיוק מה שהם עשו, מתיעץ עם עמיתים  רבנים אנשי חינוך, יושבים  ודנים ושוב דנים, ולאחר מכן מזמינים את הרב המכובד, ומספרים לו את הידוע ואת ההשלכות וכ' וכו' בדיוק איך שהם נהגו,
אם הדבר היה חוזר על עצמו, היתי שוב מזמין את הרב המכובד, והיתי מדבר איתו קשות ומאיים עליו בחשיפה תיקשורתית, ומציע לו הצעה שאי אפשר לסרב לה לעבור טיפול רפואי פסיכולוגי כימי וכו'
בכל מקרה אני לא היתי זה שהולך לכלי התקשורת . לא מפני שמכבסים את הכביסה בבית- אלא מפני שלא מוניתי להיות התליין של אותו רב, מפני שזו לא דרכה של תורה. מפני שזו לא דרך שרב צריך ללכת בה, זה טאבו בשביל אדם דתי שפועל לפי דין תורה,
היתי פונה לבית הדין הרבני ומזמן אותו לדין, היתי פונה לדיינים שיחקרו את העדים,  אולי היתי רומז על כך בישיבות ,כנורת אזהרה,
הדבר היה מתפרסם ממילא? ודאי, אבל אני לא הרוצח, אני לא התלין, אני אפעל לפי שההלכה מנחה אותי לפעול, כי את התאר רב קיבלתי בגלל בקיאותי בהלכה, ותוארי מחייב אותי להמשיך לפעול לפיה.

מודה ועוזב

מי שמאיים ולא מממש, איומו ריק. איומי סרק אינם משפיעים.

הואיל ויודעים עליך שלא תעשה את שאתה מאיים, דבריך היו כצפצוף הזרזיר.

הרי אתה מרבה שופכי דמים בישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2010 19:30 לינק ישיר 

מואדיב
אתה חוזר על -מרבה שופכי דמים בישראל- אולי תסביר את האשמתך,

אתה רואה גם לאיים צריך לדעת, לא כל מי שיודע להעביר שעור בגמרא יודע גם לאיים,  לכל דבר צריכים את מומחה ,

זה קורא כשאנשים מתעסקים לא במקצועות בדבר שצריכים בו בעלי מקצוע מומחים מהשורה הראשונה

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2010 21:18 לינק ישיר 

אם באמת הרב אלון חולה ? אז הוא ימשיך עם זה בדרכים אחרות, בעצם הפורום לא הצילה אף אחד,
רק מה כן ? הפורום העניש אותו, והורידו אותו ממעמדו, אז למה שלא נחשוד בהם שזה היה כוונתם ??
כי אם כוונתם הייתה אך ורק להציל אחרים מפניו ? אז הם לא השיגו את המטרה,
כי גם כאדם פרטי הוא יכול להמשיך עם זה,

אני חושב שצריך להיות חרדי בכדי להבין כמה ירוחם צודק, כי לדעתי הפורום מזכיר לנו את המטורפים ממאה שערים,  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2010 21:25 לינק ישיר 

אני מכיר את המטורפים ממאה שערים, אבל לא מהבחינה שאתה מציין, הראית לאחרונה בשכונת מאה שערים (או בכל קהילה חרדית אחרת) פרסום שמות בנושא דומה בכוונה תחילה? להיפך! גם אם הם מטפלים בענינים אלה בדרכיהם הם, מכל מקום  הם משתדלים לכסות ולהסתיר מעיני הרואים ומאזני השומעים, לטוב ולמוטב!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2010 21:29 לינק ישיר 

[ירוחם,

ממה שכתבת עד כה עולה שהיית מעדיף לו הפורום היה -
א. נמנע מהודעה פומבית אבל מפיץ שמועות ורכילות מפה לאוזן.
ב. שוכר בריונים שיאיימו באלימות על הרב אלון.

וזה, איכשהו, נדמה לך מוסרי, צודק והלכתי יותר.
אין לי תגובה לכך, מלבד חתימתו של נישטאיך - "עולם הפוך אני רואה"...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2010 21:45 לינק ישיר 

אםשלום

את אולי רבה גדולה ואולי מסבירה מצוינת גמרא. ומלמדת מצוינת אנשים ונשים, וכותבת שירה יפה

אבל אם כך הבנת את ענין האיומים - ידע בהלכות העולם  אין לך

ואיך נוהגים בעלי מקצוע בענין, את לא יודעת ואפילו לא מדמיינת,

ללא אלימות וללא רכילות מכוונת- אבל צריכים להיות מקצוענים

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2010 22:09 לינק ישיר 

שבח_גרונם כתב:
אני מכיר את המטורפים ממאה שערים, אבל לא מהבחינה שאתה מציין, הראית לאחרונה בשכונת מאה שערים (או בכל קהילה חרדית אחרת) פרסום שמות בנושא דומה בכוונה תחילה? להיפך! גם אם הם מטפלים בענינים אלה בדרכיהם הם, מכל מקום  הם משתדלים לכסות ולהסתיר מעיני הרואים ומאזני השומעים, לטוב ולמוטב!

אני התכוונתי מטורפים לגבי לעשות דברים בלי סמכות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2010 10:40 לינק ישיר 

בגליון החדש של 'אקדמות', מאמר מאת הרב יהודה ברנדס, "חכם ששמועתו רעה" - עיון באגדה למעשה.

כדרכו של הרב ברנדס בספרו 'אגדה למעשה', המאמר מהווה נסיון להפיק דרכי התייחסות והנהגה דווקא מעולמה של אגדה, באמצעות קריאה צמודה של הגמרא במועד קטן טז ב. ('ההוא צורבא מרבנן דהוו סנו שומעניה').

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2010 16:59 לינק ישיר 

קראתי את מאמרו של הרב ברנדס.

בצירוף לדברים שכתב בזמנו בעלון השבת של צהר, לא ברור לי כיצד הוא מגיע לפסיקות ההלכתיות שהוא מציג.

חוצמזה, שלצד הפסיקה ההלכתית הוא מחליט לפי ראות עיניו מתי כבר לא נוח לו להציג מהי ההלכה אלא להשאיר את האגדה לכשעצמה מבלי לברר את משמעותה ההלכתית. לדוגמה: ההלכה נפסקה כדעת ריש לקיש (מחביריו) שאין מנדין ת"ח אלא בצנעה, וכן שאין ללמוד כלל מרב שאינו הגון (כי שפתי כהן וכו') ולא כסברת ר' מאיר (מחביריו) אשר החילוק וההבחנה שערך (האי בגדול האי בקטן) הינה רק לדעתו אך לא להלכה.

אתמהה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תורה ועבודה - בשולי פרשת הרב אלון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.