| נשלח ב-9/3/2010 21:04 |
|
| |
שמו של האדם מעיד עליו
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2010 22:31 |
|
| |
הגמרא אומרת שמי גראמאי השם גורם\. יש אנשים שנקראים רן- ובכלל לא בא להם לשיר יש בנות הנקראות תקוה- והן מיואשות יש אנשים שנקראים שמחה- והם בעלי מרה שחורה לאדם קוראים צבי והוא הולך כמו דב, יש ציפורה והן לא .\ יש אריה- ומתנהג כמו שפן,
והיה אמנון- באונס אחותו הוא לא כל כך גילה -אמונה, וכד'
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2010 07:14 |
|
| |
לפעמים זה יכול להתפרש,שכשמו כן הוא יהיה מטבעו,ולפעמים שדוקא המלחמה שלו בחיים,תהיה על מה ששמו מעיד עליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2010 10:38 |
|
| |
סגסג מה היה אומר קרל פופר על הודעתך הקודמת?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2010 11:01 |
|
| |
.
שמו של אדם - הוריו בחרו עבורו.
את הניק - בוחר הגולש בעצמו.
מעניין מה הניק של אדם מעיד עליו. איך, למשל, עלי להתייחס למי שהניק שלו לא נצרף כראוי, ועדיין יש לסגסגו?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2010 11:08 |
|
| |
"לפעמים זה יכול להתפרש,שכשמו כן הוא יהיה מטבעו,ולפעמים שדוקא המלחמה שלו בחיים,תהיה על מה ששמו מעיד עליו"
אמור מעתה:אם ראית אסף שלא נאסף- כנראה שהמלחמה שלו בחיים הצליחה והוא לא נאסף.
אם תראה אמנון שלא עוסק בענייני אמונה -לא בעד ולא נגד -כנראה שהמלחמה שלו בחיים תהיה שמירה על נטרליות קיצונית בענייני אמונה כמו למשל ד"ר אמנון שילת-רופא שיניים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2010 11:29 |
|
| |
אם רואים את הניק בעלבעמיו, מה מצטייר בדמיונכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2010 11:54 |
|
| |
שמו של האדם מעיד על נטיית ליבם של הוריו שפעמים רבות עוברת בירושה גנטית / חברתית
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2010 11:56 |
|
| |
לא בדמיוני מול העיינים ממש- יהודי בריא- עם חתימת זקן מסודרת ומסורקת -שחור מאפיר-לבוש חליפת שלש חלקים בצבע אפור מתכתי- ורסאצ'ה-, בכיס המיזע מבצבץ שרשרת של שעון כיס -מזהב, מגבעת יוקרתית מטורינו איטליה. נוסע במכונית אמריקאית, מרוצה מאד מעצמו, מה שאומרים ביידיש- אוסגפאשייט-
זה לפי הניק- ולא לפי הנכתב.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2010 13:40 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | | אם רואים את הניק בעלבעמיו, מה מצטייר בדמיונכם? |
|
אילולי דמסתפינא שתאשימני באאוטינג, הייתי עונה...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2010 14:23 |
|
| |
מואדיב הניק מהווה הסוואה טובה?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2010 18:52 |
|
| |
תראו,את זה ששמו של אדם מעיד עליו,לא אני המצאתי,זה מבואר בגמרא שר"מ היה בודק בשמות,כמו המעשה שם עם כידור,ואולי חבריו התנאים שלא חששו לזה,פליגי עליו בזה,אבל עכ"פ מזה שהגמ' מציינת את זה,ומביאה שבסוף בההוא עובדא ר"מ צדק,נראה שכן נקטינן,ועכ"פ גם אם היו שחלקו עליו בזה,עכ"פ כן דעת ר"מ,אז לכה"פ לדבריו יש לדון בזה. כמובן אי אפשר בדברים כאלה לקבוע מסמרות לפי שם האדם,אבל בהחלט כשרואים התאמה בין השם למציאות חיי האדם,בהחלט אפשר לציין דבר כזה,לדוגמא לכך ששמו של האדם מעיד עליו. עכשיו,לגבי השם "אסף",אני עדין חושב שהרגשת ליבי צודקת,ויש בשם זה בעיה,אבל גם אם נגיד שלא,אני באופן אישי לא היתי שש לקרוא שם לבני שם שיש לי חשש שהוא בעיתי, בשביל מה להכניס את הראש למיטה חולה, חסר שמות לקרוא? בשעת כתיבת שורות אלו עלה בדעתי,שהנה לגבי יוסף כתוב "ותהר ותלד בן ותאמר אסף אלוקים את חרפתי ותקרא את שמו יוסף לאמר יוסף ה לי בן אחר" והנה יש לומר שאין קשר בין מה שצינה שאסף ה את חרפתה לכך שקראה את שמו יוסף,ומה שקראה את שמו יוסף זה רק בגלל שרצתה לבקש יוסף ה לי בן אחר, אבל סמיכות הפסוק אסף ה את חרפתי נוטה שגם התכוונה בשם לציין דבר זה, ולכאורה אז כבר עדיף שתקרא את שמו אסף שבזה מתפרש יותר הענין שאסף את חרפתי, ולפ"ד א"ש ששם זה אינו שם טוב, אמנם בודאי אי"ז ראי' שי"ל שבחרה שם שגם יציין את בקשתה שיוסף ה לה בן אחר, אבל בכ"ז לפמש"כ יש כאן ביאור נוסף. כמדומני שמצינו בתנ"ך השם אסף הייתי שמח אם מישהו שיודע יוכל לציין בזה מקורות..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2010 20:36 |
|
| |
|
|
|
|