בית פורומים עצור כאן חושבים

מהי כפירה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/3/2011 22:10 לינק ישיר 

לא רקשהטיעון של החזון איש לא מחזיק מים אלא גם הוא תמוה מיניה וביה.
האם בתקופת הגזרות של המשנה ראו השגחה יותר? האם בזמן הרמב"ם ראו השגחה יותר? האם בזמן גירוש ספרד ומסעי הצלב ראו יותר?
(טוב, אני ציוני ידוע).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2011 22:25 לינק ישיר 

ובכן,
יִכָּבֵד mdabraham וילווה את עמדותיו בהצהרה המחויבת ע"פ היושר האינלקטואלי:
אני חושב כך וכך. בתלמוד חשבו אחרת. האחרונים האירופאים חשבו אחרת. אבל זו דעתי. אני חושב שהם טעו / אני לא מחויב להם.
ויפסיק להציג (כמו שהוא עושה לעתים קרובות) עמדות פונדמנטליסטיות כ'טפשות' ו'בורות חרדית' על פי ציטוטים שהוצאו מהקשרם. זה שהד"ל הטמיעו ערכים מודרניים בדת בסינתזה בלתי אפשרית ובלתי נאמנה להיסטוריה, במטרה להפוך את הדת היהודית לפסגת הידע (מה שעושה הנ"ל באוניברסיטת בר אילן - ניסיון להפוך את האינטואיציה של 'האיכרים העיראקים' למייצגת את הלוגיקה במיטבה) והמוסר האנושי - זבש"ם. 
אפשר לומר על החרדים הרבה אבל ללא כל ספק מבחינת הפרימיטיביות הם הרבה יותר נאמנים למקור.

Ynet - לא לצנזר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2011 22:27 לינק ישיר 

הנוכח
מה אתה רוצה מהד"לים? המחב"תים החרדיים עושים את זה בהיקף גדול יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2011 22:43 לינק ישיר 

בעלבעמיו

אין לי העדפה לקבוצה זו או אחרת (כמו ניק אחר שמסתובב כאן). אני מצפה שהדיון יהיה ענייני ולא ייסוב למחוזות של מי העליב את מי - והפלוס של האינטרנט הוא שמטבע הדברים לכל ניק (=כינוי, באנגלית) מעמד שווה בתחילה - יהיו גילו, השכלתו, ונטייתו המינית אשר יהיו - והוא נשפט על פי תוכן דבריו בלבד, תופעה שרואים בעיניים את התמוססותה כאשר הניק מזוהה כרב ו/או ד"ר, וחבל.
[גילוי נאות - אני ביליתי כמעט 20 שנה מחיי במסגרות חרדיות שחורות (מהמפורסמות וה'חשובות' שבהן)]

המחב"תים החרדיים (שאם חשבת שאני מעריץ אותם - קבל גילוי: ממש לא) אולי עושים זאת, אבל בגלל בורותם המדהימה (במדע, בפילוסופיה ובתיאולוגיה ולפעמים גם במקורות הדת היהודית עצמה) הם עושים זאת בצורה כל כך מטופשת שכל יונק-משדי-אמו יכול לראות את הגיחוך שבדברים. זאת לעומת הקושי לתפוס את האנכרוניזם בכתביהם של הוגים ד"לים - השווה הקלות להפריך את 'הגילויים המדעיים' שבזוהר/גמרא של ר' זמיר כהן לבין הקושי היחסי לתפוס שהתובנות הפילוסופיות/פסיכולוגיות שמשליכים על דבריו הסותרים ו/או מעורפלים של התלמוד/תנ"ך אינן מייצגות אלא את דעתו של ההוגה, בדיוק כמו מה שקורה בכתמי רורשאך (שגם שם יש כביכול אובייקט שיש בו צורה כלשהי)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מהי כפירה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.