בית פורומים עצור כאן חושבים

דתיים, חילוניים ומוות בעטייה של רשלנות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/8/2010 16:09 לינק ישיר 

אם מורה נכנס לכיתה ואומר: הכיתה תענש.

הוא אמנם לא פרט ואמר :ראובן שמעון ולוי יענשו.

אבל מישהו הרי חייב להענש !!!ואותו מישהו "חוטף"את הגזרה.
ולכן התרוץ של הרמב"ם כפי שהובא בציטוט זה כלל לא ברור לי .

(וכנ"ל לגבי אביונים)

תוקן על ידי צענערענע ב- 12/08/2010 16:11:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2010 16:19 לינק ישיר 

צענע
המורה לא אמר שהכיתה תיענש.
רבש"ע לא גזר על מצרים שיעבידו את ישראל, רק הוא ידע את האופי האנושי והסיק שהמצרים ישתעבדו בישראל.
אם כל המצרים היו מצליחים לנהוג שלא כמנהגו של עולם, אולי ההיסטוריה היתה שונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2010 16:30 לינק ישיר 

כעת ראיתי שהראב"ד כבר העלה את הקושיה:

"תשובתו של הרמב"ם ידועה בשם "התשובה הסטטיסטית": הגזירה הייתה על הכלל, אך כל פרט ופרט יכול היה שלא להיכלל בה. תשובה זו עוררה התנגדות בקרב חכמים אחרים בני זמנו ואחריו; כך כותב על כך הראב"ד,

בחריפותו הרגילה: אמר אברהם: אלה הם אריכות דברים שאינן מתובלים, וחיי ראשי, כמעט אני אומר שהם דברי נערות! יאמר הבורא לזונים: למה זנית, ואני לא הזכרתיך בשם כדי שתאמר שעליך גזרתי? יאמרו לו הזונים: ועל מי חלה גזרתך, על אותן שלא זנו? הנה לא נתקיימה גזרתך! אבל 'וקם העם הזה וזנה' - כבר אמרנו שאין בעניין הזה ידיעת הבורא גזירה, וכל שכן בכאן, שאף משה אמר 'כי ידעתי כי השחת תשחיתון הן בעודני חי עמכם ואף כי אחרי מותי', וכל שכן הבורא שהיה יכול לומר כן בלא גזירה; ועניין המצרים אינה שאלה משני פנים: האחד כי הדבר ידוע שאין הבורא נפרע מאדם רע אלא ברע ממנו, ואחר שיפרע מזה יחזור ויפרע מן הרע ממנו ברשעו, וכן הוא אומר: 'הוי אשור שבט אפי', 'כהתימך שודד תושד', פירוש: מפני רשעך וגודל לבך והתפארך עלי, והמצרים גם כן רשעים היו וראויים למכות ההם, ואילו שמעו למשה בתחילה ושלחו את ישראל, לא היו לוקים ולא טבעו בים, אבל זדונו של פרעה ובזותו את הבורא יתברך לפני שלוחו הוא גרם לו;

והשני, כי הבורא אמר 'וענו אותם', והם עבדו בהם בפרך והמיתו מהם וטבעו מהם, כעניין שנאמר 'אני קצפתי מעט והם עזרו לרעה', לפיכך נתחייבו. – ראב"ד, שם"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2010 17:29 לינק ישיר 

"יש נספה בלא משפט"

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דתיים, חילוניים ומוות בעטייה של רשלנות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext