|
|
| נשלח ב-8/6/2010 00:40 |
|
| |
האם יש ספק שאותם דברים ראויים למחיקה? מה פשר ה"התעלמות"?
ברי שאי אפשר לחסום - מעשה ונחסם אדם זה ממש, וחזר בשבע שמות.
אבל למחוק דבריו אפשר. ולהתעלם ממה שלא נמחק בהעדר [מפתיע] של גסויות וניבולי פה - גם אפשר.
ואגב, אני מסכים עם הזועקים לכבודם של תלמידי חכמים [ותיתי לו לרשע שלא הבדיל בין ליטאים לחסידים ובין אלה לשאר תלמידי חכמים], אבל לפני כבודם של אלה, גדול כבוד הבריות. חלק מהדברים שכתב אינם ראויים להשהותם בריחוק ארבע אמות מדברי תורה שבפורום, והמסך שלי רק חמישה עשר אינטש.
ימחקו דבריו, כי מחוק תמחוק את זכר עמלק.
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 05:27 |
|
| |
מצא "מין" את "מינו[ת]"
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 06:32 |
|
| |
מכיוון שהפורום כאן עדיין לא נלמד בקרב נוער צעיר שיש לגונן עליו.
ומכיוון שחסימת ניקים הינו מדרון חלקלק, עקב קושי להגדיר איזו דעה והתבטאות מותרת להבעה ואיזו לא. איזו 'פוליטיקל קורקט' ואיזו לא.
לכן, אני סבור שיש לאפשר כל צורת ביטוי. גם אם היא מעליבה, פוגענית, מרדנית, מרושעת, כפרנית, מתלוצצת, ליצנית, אינפנטילית. או כולן יחדיו.
ודווקא במעוז של "יושר אינטלקטואלי" חשיבה מפוכחת חקירת האמת ושאיפה לשלמות, אמורים להכיל גם טיפשות גסות רוח ואפי' רשעות. [כמובן כל עוד זה במסגרת דיון גרידא]
האם יש לקיים דיון עמו ? לדעתי כדאי גם להתייחס עניינית לטיעונים תקפים, אך לא לטיעוני הבל וליצנות. ומי שקיבתו עדינה שיתעלם לחלוטין.
ואין צורך לומר, שאם ניק מספים תגובות ואשכולות ללא תוכן, שיש לחוסמו לאלתר. אך לא זה הדיון כאן.
ולמרות התבטאויותיו הבעייתיות והדוחות, הוא איננו מספים במובן הפשוט של המילה.
וההבדל בקצרה הוא, בין הגדרת כללי התנהגות בפורום [לא לכתוב בשבת, לא להלעיב או לקלל]. לבין חסימת דעות והתבטאויות.
תוקן על ידי מרכא_טפחא ב- 08/06/2010 06:45:24
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 10:10 |
|
| |
מרכא, הדברים שלך עונים על ההגדרות יושר אינטלקטואלי, פורום ליברלי, וכדו'. אבל מה עם יראת שמים? מה עם רצון ה'? הפורום הזה מיועד לעובדי ה', ולא דוקא לחוקרי טקסטים מהפקולטה ליהדות. שים לב למשל, ששנרב, גם כשהוא משתמש בביטויים הבוטים שלו (לטעמי האישי, כמובן), הוא מסיים בשאלה "האם זה רצון ה'". כשאדם רוצה לברר את רצון ה', כל טיעון המגיע מיושר אינטלקטואלי הוא לגיטימי. אבל כשאדם מגיע ממשהו שהפוך לבירור רצון ה', ממשהו שהפוך ליראת שמים, לעול שמים של ליבוביץ', ולכל מושג דתי אחר. זו אולי זכותו, אבל לדעתי לא ייתכן שאנשים יראי שמים שרצון ה' מענין אותם ישבו אתו בכפיפה אחת, ואולי לא קראת את הבלוגים הישנים. עד כאן הערתי על דבריך, אע"פ שכבר נסגר הנושא הנ"ל של האדם הספציפי הזה, אני מתייחס לנושא התיאורטי של גבולות הקהילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 11:00 |
|
| |
אמאי האם אתה רוצה למצא כאן בפורום. או בכל מקום אחר את רצונו של ה'? איך בדיוק?
אני מבין שאפשר למצא כאן . אתגרים דתיים או אחרים, המעוררים את המחשבה, לגלות כיוונים שלא חשבת עליהם קודם, לגלות שיש גם דעות אחרות , מאלה שאתה מכיר. אדם הבטוח בעצמו ובאמת שהוא מאמין בה. אינו צריך לחשוש משום דעה, מזעזעת ככל שיהיה.- איני מדבר על קללות ניבול פה וכד'. ולכן אין לצנזר ולמחוק שום דעה. אפילו כשבעינינו כתיבתו צורמת. הדבר מעורר אותנו יותר לתגובה, ומגביר את האנדרלין בדמנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 11:03 |
|
| |
הוא אשר אמרתי: כל דעה, טיעון, שאלה, ביקורת, השגה, על כל גוף שהוא, ואפילו על מי שאין לו דמות הגוף - מותר ואף מצוה. אבל כל מעשה שמטרתו היא לא בירור אמת, בירור חובת האדם, אלא להיפך - לעג והשתלחות בעצם המהות הדתית, חיבור מגושם של דת עם פרונוגרפיה זולה, הוא מעשה פסול. גם אם מבין הנשים העירומות מבצבצות בדיעבד שאלות מעניינות.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2010 21:33 |
|
| |
מסכים עם עיקרי הדברים שכתב פותח האשכול.
כשנכנסתי לאשכול הנוגע לרב טאו, הזדעזעתי מהלשון הבוטה והמזלזלת.
אך דעתי נחה מעט כאשר קראתי מעט מהתגובות של ראשוני המגיבים, כאשר ליתר כבר לא היתה לי הסבלנות לקרוא.
גם בעבר הבעתי דעתי, כי דברים הנאמרים בלשון של זלזול בוטה, חוסר כבוד או חוסר דרך ארץ, יש להימנע מלשתף איתם פעולה החל מהתעלמות מהם, דרך תיקון ההודעה, אזהרה לכותב או מחיקת ההודעה.
כבוד ודרך ארץ, הם אבני יסוד בהתייחסות לבני אדם ולדבריהם, וסגנון המובע בהיפך כך, אינו מכבד את כותבו, ובטח לא את האכסניה בו הדברים מתאכסנים וגם לא את מי שתייחס לדברים ומתעלם מהבוטות שבהם.
איני יודע אם חוקת הפורום מאפשרת כתיבה בסגנון כזה.
אם היא לא מרשה, אז מדוע מאפשרים המנהלים העלאה של דברים בסגנון כזה גס?
ואם אין בחוקה התייחסות לכך, אז יש לחשוב לשנותה ולהכניס סעיף המונע סגנון כזה מהפורום.
הפורום הזה מכובד בעיני, אבל כשאני רואה סגנונות גסים, המזלזלים בצורה גסה ברב זה או אחר, או אף בכותב זה או אחר, נכתבים בו והדבר מתאפשר להיכתב בו ואין פוצה פה ומצפצף, הרי שכבודו של הפורום בעיני מושפל אף הוא עד עפר.,
לתשומת לבם של מנהלי רבני חסידי ומשתתפי הפורום
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2010 02:48 |
|
| |
הודעה משמחת
ממקורות נאמנים נודע לי שבקרוב סוסרטי חוזר לאישפוז כפוי, לאחר שנודע לד"ר המחוזי את תגובותיו פה.
|
|
|
|
|