|
|
| נשלח ב-30/12/2010 11:01 |
|
| |
ואותי מסקרנת השאלה איך סוסרטי ידע שמנהל המשנה הוא סיינפלד ?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 11:24 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | | אני הרכיל מגלה סוד.עצכח בהודעה המגדירה את הפורום כמפגש תרבותי עם סגנון, תכנים ורמה מסויימת היא של מנהלנו הרב סיינפלד שליט"א, שעדיין מגיח אלינו. (על דרך הבדיחה בלבד: רצוא ושוב). |
|
האם דבר זה מסביר את היד הקשה (שלא לומר האלימה) שנוחתת עלינו מדי פעם ומוחקת דברים על ימין ועל שמאל לעתים שלא בדין?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 11:30 |
|
| |
אני מתכבד בזאת להציע תקנון ראשוני ומנהגים לבית הכנסת.
תפילת שחרית ביום חול, מתחילה ביוצר אור, עמידה פעם אחת כדעת הרמב"ם, תחנון, אשרי, קדושא דסידרא וקדיש תתקבל. מנחה - אשיר, עמידה פעם אחת, תחנון וקדי תתקבל. ערבית - קריאת שמע וברכותיה, עמידה, קדיש תתקבל.
בימי קריאת התורה אין אומרים בריך שמיה ומקצרים בפסוקים ובממזמורים של הוצאת והכנסת ספר תורה.
שבת קבלת שבת וולנטרית. ברכת מעין שבע נאמרת ע"י החזן בלבד והתפילה מסתיימת בקדיש תתקבל. אם מישהו בביתו אומר שלום עליכם, הוא יודח מיידית מבית המדרש.
שחרית פסוקי דזמרה וולנטריים. אין אומרים הכל יודוך ואל אדון. קריאת התורה כמתואר לעיל. תפילת מוסף מסתיימת בקדיש תתקבל. יש לדון איזו קדושה אומרים במוסף.
המשך יבוא
גילוי נאות - לא כל התקנון על דעתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 11:46 |
|
| |
הרב מימוני אם אתה כאן הכל כאן. נוסטלגיה זה דבר מאד נחמד. אבל לפעמים הוא משכיח את העתיד ומעות את ההוה. לפני כמה זמן הייתי עם ילדי בבית קברות, והלכנו מרחק גדול בתוכו. אמרתי להם בדרך- אתם רואים כאן שוכבים כל האנשים שלא היה להם תחליף.
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 15:06 |
|
| |
ירוחם
תודה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 17:20 |
|
| |
יהיה המסקנה איך שיהיה, אם יש משותף לניק פלוני ולהרינג אלמוני, סוף סוף יכול לקום איזה בית מדרש של אנשים עם מכנה משותף, גם אם לא כולם כאן. ומדוע זה לא קם? האמנם מפחד החברה בלבד, או שיש עוד סבות נסתרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2013 21:40 |
|
| |
מישהו יכול לספק אינפורמציה על הקבוצה הירושלמית והדרך להצטרף אליה? [באישי כמובן].
|
|
|
|
|