|
|
| נשלח ב-21/6/2010 22:01 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | בדבר אחד אני מסכים איתך, שאצל הזקנים הליצניים יכולים לשמוע הומור זול וישן על חשבון הספרדים
שאנחנו הצעירים לא יכולים לסבול, אגב: גם את הניוול פה של הזקנים האלה,
היום אנו בדור אחר לגמרי אין את הליצניים של פעם, |
|
אוי הזקנים, כמה שאני מתגעגע אליהם, הזקנים החביבים - שארית פליטת עמינו, כמה מתוק היה לשבת בסביבתם ולשמוע מסיפוריהם העסיסיים. שמעו נא פנינה אחת מאשר דליתי מהמקורות העתיקים ההם - ותמצאו נחת. בירושלים שבין החומות התארח יהודי עשיר מאירופה (פון יוראפ), וחילק מצלצלין לכל עניי ירושלים היהודים. בין כה וכה נפוצה השמועה והגיעה עדי אזניו בעלי בתי-הקיבול הגדולים של ערבי מחמר אחד. הערבי, בבואו לברר אצל שכיניו היהודים אם אף הוא יוכל לזכות במתת יד הגונה, ענו לו שאמנם העשיר הלז מחלק אך ורק עבור אחיו היהודים, אולם אין זה סיפור גדול להתחזות ליהודי. תוכל להגיד לו שהינך ספרדי. ואם הוא ישאלך איה ציציותיך, עֲנֵה לו אף אתה שברשותך רק טלית-קטן אחד והוא מלוכלך, ואשתו תלתה אותו על חבל הכביסה. נכנס מיודעינו הערבי-יהודי-ספרדי להיכלו של העשיר, וביקש ממנו תרומה כדרך שהוא נותן לכולם. שאלו העשיר: היהודי אתה? - אכן, יהודי הנני. - האם תוכל להראות לי את הברית-מילה שלך? - לא אוכל, כי יש לי רק אחד, והוא מלוכלך, ואשתי תלתה אותו על חבל הכביסה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2010 20:25 |
|
| |
| השכן כתב: |  | | מקס, על המשפט הזה אני מתכוון להגיש מועמדות שלך לפרס ישראל לאמרות כנף: "מדובר באשכנזים טהורים (עם אילן יוחסין עד מלך כוזר)". ענק!! |
|
שכן: תודה
זה מזכיר לי בישיבה היה לנו בחור צאצאי אדמורים שהתגאה כל הזמן באילן היוחסין שלו עד דוד המלך,
שלחתי אותו ללמוד בראשית פרק יט' מפסוק ל' עד פסוק לט'
ומאז הפסיק להתגאות
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2010 16:56 |
|
| |
אני לא מבינה איפה חיים אלו שאומרים "אין אפליה ואין גזענות". הרי גם בציבור הדתי שבו אין 30 אחוז ושטויות כאלו במוסדות, עדיין ישנם משפחות רבות שלעולם יתבדחו על פרענקים וילדיהם לא רוצים להתחתן עם ספרדים, כי אי אפשר לחנך ציבור שלם. אז בציבור החרדי שבו הגזענות היא בכל מקום, קל וחומר בן בנו של קל וחומר שהאנשים עצמם גזענים מאוד, וכדי להיווכח בזה מספיק שתקראו את תגובות הגולשים בכל הידיעות בפרשת עמנואל, המסבירות מדוע אי אפשר שילמדו ספרדי ואשכנזי ביחד
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2010 19:26 |
|
| |
| yakovkov כתב: |  | | אני לא מבינה איפה חיים אלו שאומרים "אין אפליה ואין גזענות". הרי גם בציבור הדתי שבו אין 30 אחוז ושטויות כאלו במוסדות, עדיין ישנם משפחות רבות שלעולם יתבדחו על פרענקים וילדיהם לא רוצים להתחתן עם ספרדים, כי אי אפשר לחנך ציבור שלם. אז בציבור החרדי שבו הגזענות היא בכל מקום, קל וחומר בן בנו של קל וחומר שהאנשים עצמם גזענים מאוד, וכדי להיווכח בזה מספיק שתקראו את תגובות הגולשים בכל הידיעות בפרשת עמנואל, המסבירות מדוע אי אפשר שילמדו ספרדי ואשכנזי ביחד |
|
ראשית זה נמצא אצל כולם, גם ספרדים יגידו כך על אשכנזים.
בנוסף, הלימודים ביחד הם דווקא הסיבה הטובה ביותר לכך שהמתח הבין עדתי קטן. אי תיוג לפי "מכסות" מטשטש את ההבדלים בין ספרדים לאשכנזים דרך נישואי תערובת, המטשטשים את הבדלי המוצא. הסיכוי של הספרדים להגיע לקשרים הנכונים עולה וכן בציבור הכללי יש עליה של במספר בני עדות המזרח בתפקידי מפתח עד לביטול כללי של הפערים.
זו גם הסיבה שיש להלחם בגזענות ובמכסות (מה שש"ס אינה עוזרת לו).
כמובן שיש להסדיר את נושא סוגיית החרדיות של המתקבלים למסגרות הלימוד. מהו המכנה המשותף הנמוך יותר להגדרת אדם כחרדי ובית ספר לא יוכל למנוע את קבלתו. מי שירצה חינוך יותר חרדי, שיעשה זאת בבתי ספר פרטיים, בתמיכה חלקית או ללא תמיכה של המדינה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2010 21:36 |
|
| |
מקסמן...
או שאינך חי בחברה החרדית או שאתה מרמה את עצמך..
אחד הדברים המוכרים בין בחורי הישיבות זה שכל בחור ספרדי שרוצה להתקבל לישיבה אשכנזית צריך להביא שני אשכנזים...
ומצטער לומר לך שאם יבוא בחור מנתיבות בשם בוזגלו וצבע עורו קצת שחום ואינו ממשפחה חשובה שום ישיבה ליטאית טובה לא תקבל אותו גם אם יהיה בחור בעל מידות נעלות גאון ומתמיד..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2010 22:55 |
|
| |
לעניין מה הם עיקרי הדת-
לתומי חשבתי שיש שו"ע...
מה שהוא הלכה- הוא הלכה. מה שהוא הנהגה טובה - הוא הנהגה טובה, ואינו עומד כלל בפני ההלכה.
לענ"ד הגמישות הקטגוריאלית באימוץ מנהגים (טבילה בכל יום) כאילוץ יום יומי שיש לדבוק בו כשם שדבקים בהנחת תפילין או באי אכילת טרף- היא זו שיוצרת את תרבות החומרות שלאט לאט מנוונת ומשתקת את הציבור החרדי (חלקים ממנו), וגם חלק מהציבור הדתי לאומי (חלק)..
לענ"ד, סוג של תסביך OCD.
היום זה הכשר לפלאפונים, מחר הפרדה באוטובוסים, אח"כ הכאה ברחוב של מי שלא נוהג בדיוק כמוך.
יש שולחן ערוך, בו נקבע מעין "סטטוס קוו" הלכתי המגדיר מה יסודי ומה נוהג, (כיצד יש לנהוג ברשות הרבים לעניין צניעות: המתח בין "יצרו" של הגבר, לזכויותיה של האשה במרחב הציבורי מגדירות את הלכות צניעות. תופעות כגון "נשות הטאליבן" פורצות גדר זו ומזיקה לנשים כולן בכך ומדירה את רגלן של הנשים מן המרחב הציבורי ויש בזה בחינה של "פריצת גדר". כנ"ל לגבי אוטובוסים נפרדים, מדרכות וכד'). גם מחלוקות ואסכולות בפסיקת הלכה הנן חלק מהסטטוס קוו משום שהן קובעות את רדיוס הגמישות ההלכתית: יש כמה דיעות, הנך רשאי לנהוג כפי איזו מהן שמצאת לראוי- ואף שלעיתים יהיה שמים וארץ בין ההלכה שלך להלכה של חברך- ההלכה מכילה את השוני הזה.
טבילה כל יום הנה עבודה פרטית של האדם- ומכיוון שאינה הלכה, היא אינה דוחה כהוא זה צורך ציבורי- כגון גיוס לצבא.
כנ"ל לעניין עזרת נשים בבית כנסת (שכיום מקובלת כהלכה ממש ולא כנוהג פרטי). הפרדה בין "מחמירים" (המגמה החסידית) לבין "לא מחמירים" (כל שאר הבררה)- היא איננה הלכתית ונסמכת על אותה תרבות חומרות שמתעצמת ומייצרת פיקציות הלכתיות שאח"כ נהפכות לבחינה של יהרג ובל יעבור.
על דבר כגון זה יש לומר: הקאנון הדתי אינו כולל חומרות מעין אלו, ולכן גם מובן מדוע אינו מקובל על מערכת המשפט (ואם יורשה לי: גם לא על השכל הישר).
ועצוב שבית המשפט צריך להתערב במקומות בהם שכל ישר ולב נבון היו יכולים לפתור את הבעיות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2010 23:22 |
|
| |
נגזר מתוך הספד על ראובן נדל
אני רוצה לצטט מדברי הגר"מ קסלר,רבה של מודיעין עילית,בדברי ההספד שנשא בהלוויה:
"יש לי חוב שאני חייב לר' ראובן זצ"ל, ואני רוצה לפרוע אותו כאן,ואם מישהו ישנה משהו מדרכו בעקבות הדברים,יהיה זה לעילוי נשמתו הטהורה.
בתחילת החורף,בא ר' ראובן אלי הביתה,טרם הכירותיו אז. הוא נכנס אלי הביתה,והתחיל לעשות לי מהומה רבתי:
הייתכן,זעק בסערת נפש,שכאן בקריית ספר,מנהלי מוסדות שופכים דם של הורים וילדים,מחליטים בשרירות נוראה מי כן ומי לא,ללא כל פיקוח,ואף את התשובות השליליות משהים בכוונה,ע"מ למנוע לחצים מצד המסורבים,והרב,שהוא רב המקום,קצרה ידו מהושיע?!
הלא האכזריות הנוראה הזו מורידה ביגון שאולה הורים וילדים כאחד,אני יכול ללמד זכות על מנהלי המוסדות,שהם צעירים ומבוהלים,ועושים דברים בצורה נמהרת ללא כל ישוב הדעת וכובד ראש,אולם ר' ראובן זצ"ל לא הסכים לשמוע בשום אופן כל טצדקי שבעולם על מעשים אכזריים מעין אלו,ובסערת רוח נוראה הטיח דברים קשים על אזלת היד שמתגלית כאן בנושא.
הלואי שמי מהאנשים שהופכים את החיים של מאות משפחות לסיוט,יתעורר מהדברים,וישנה את דרכיו הנלוזות,ויהיה זה לעילוי נשמתו של ר' ראובן זצ"ל,שהיטב חרה לו הדבר עד מוות" עכ"ד של הרב קסלר
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2010 03:49 |
|
| |
דומני שיש בדבריו של וילצי'ק עירוב-מה בין שתי שאלות עקרוניות שונות (זאת מעבר לשאלות נוספות שנוטות להתערבב זו בזו בדיון הכללי): א. האם ראוי להביע את דעתנו לגבי זרמים אחרים? ב. האם עלינו לכפות עליהם את ערכינו באמצעות בג"ץ?
הנקודה המרכזית בדבריו היא הנקודה השנייה, ובה אני נוטה להסכים איתו. אלא שבאמצע המאמר נמצאים מספר משפטים שתומכים בעמדה הראשונה: הפסקה השלישית קופצת מ-ignoramus (בור שאיננו מבין את מושג המלאכה בשבת) ל-ignorabimus (איש ממונאדה אחת איננו יכול להבין את העמדות הדתית של מונאדה אחרת). הפסקה הרביעית מדברת על "מחלוקות עצומות", אך מיד שוללת את קיומן בקריאה "שכל אחד יתרכז בדרכי הנהגתו שלו את הדת". לכך אני מתנגד משני הכיוונים: אני רואה חובה מוסרית להביע את דעתי השלילית על תופעות שליליות שקיימות בציבורים אחרים, וביקורת (מנומקת, בניגוד להתקפות חסרות בסיס) כלפי הציבור שלי היא דבר חשוב מאוד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2011 23:24 |
|
| |
מה המגמה בהקפצות שלך מר לא יאומן?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2011 23:55 |
|
| |
פראק- מהלך
המגמה היא להתריע על מעשה רע הנעשה תחת השמש.
|
| נשלח ב-3/6/2011 16:18 |
|
| |
שמעתי מרבי מורי סיפור מעניין היום שאני חייב לספר לכם:
איך התפוצץ\התגלה עניין פרשת עמנואל,
ובכן פנו עסקני סלונים לשמואל גוטפריד מעולם הגבס בירושלים, שיתרום קירות גבס לבית ספר,
לשאלתו בשביל מה ? ענו לו וסיפרו לו את העניין שהם רוצים לעשות מחיצות בבית ספר,
שמואל (אשכנזי טהור) היקר כנראה אדם עם לב טוב רץ מידי להרב יוסף (בנו של הרב עובדיה) וסיפר לו מה הולך כאן,
והשאר היסטוריה,
|
|