|
|
| נשלח ב-30/6/2010 21:39 |
|
| |
כן, אבל יש חרדים המייחלים לחורבן הקהילה החרדית, ואני חושב שזה לא נכון. כי בחורבנה יאבד כל הטוב שהיא מכילה, מבלי להתעלם מהבעיות שיש לה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2010 21:45 |
|
| |
בקיצור אנחנו חיים בעיסקאות חבילה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2010 21:56 |
|
| |
הבעיות הן הנגררות, או שהטוב הוא הבדרך אגב?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2010 22:38 |
|
| |
הייתי אומר 50/50
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2010 23:02 |
|
| |
[לענ"ד, המחשבה שאפשר לשנות חלק אחד בשלם מבלי לגרום לשינויי גם באחרים הוא נאיבי, במקרה הטוב.
(שיטת אדלר, לטיפול משפחתי, גורסת כי הדרך לגרום לשינוי דפוסים כללי במשפחה, בהנחה כי יש בעיה כלשהי, היא לשנות פרט אחד - ויהא זה פרט קטן ככל שיהיה - באופן ההתנהגות האישי, וזה כבר יגרום לשרשרת של שינויים קטנים, ובסופו של דבר לשינוי כללי. להבנתי, זה נכון לא רק למערכת קטנה כמו משפחה אלא גם למערכות גדולות יותר, כמו קהילה, ובמובן מסויים, זה גם אחד היסודות לעיקרון החז"לי של תיקון העולם).]
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2010 23:15 |
|
| |
[למה]
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2010 23:44 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | בקיצור
אנחנו חיים בעיסקאות חבילה. |
|
לא נכון.
כבר כיום ניתן לפעול לקבל יותר מהטוב ולהקטין מהרע.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 00:06 |
|
| |
אמשלום לא התכוונתי ששאר החלקים לא ישתנו. ברור שישתנו, התקוה היא רק שהשינוי יצליח שלא לפגום בדברים הטובים, גם אם ישתנו קצת, או האריזה שלהם תשתנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 06:27 |
|
| |
[השמעוני,
אתה חושש מ"שפיכת" התינוק עם המים. זה חשש מובן לגמרי, אבל לעיתים רבות (מדי?) הוא מונע גם את שפיכת המים עצמם. ולהבהרה - אני מדברת באופן עקרוני, ולא על החברה החרדית דווקא, שאיני מכירה.]
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2010 14:52 |
|
| |
אכן, צרה צרורה. הבעיה היא שכבר מאתיים שנה, מי שניסה לשפוך את המים, שפך תמיד גם את התינוק. אני לא יודע את מי להאשים, וברגעים של יאוש אני חושב שכיום אין לאמונה מקום בעולמנו הרציונאלי והחומרני. אבל עובדה היא שעד היום זה לא הלך [למעט היהדות הדת"ל שיכולה לטעון להצלחה חלקית, וגם הם בדרך כלל עוצרים תמיד באיזה גבול ואומרים - עד כאן, מכאן ואילך אני מאמין ולא מוכן לפתוח את הענין]
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2010 15:40 |
|
| |
הבעיה היום עם החרדים היא שכל החרדים טוענים שהם לא בסדר וצריך להשתנות, אך כמעט אף אחד מהם אינו מסיק את המסקנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2010 16:10 |
|
| |
"שכל החרדים טוענים שהם לא בסדר וצריך להשתנות"
אתה מתכוון לחרדים שאתה פוגש באינטרנט?
אם כל החרדים אכן היו טוענים כדבריך החברה החרדית היתה משתנה .
גדולי דור,גדולים ככל שיהיו לא היו יכולים להחזיק לאורך זמן חברה סובלת.
רק קטסטרופה כלכלית אמיתית תגרום לשינוי כללי ולהסקת מסקנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2010 16:30 |
|
| |
אסביר את דברי:
יש רבים הטוענים שהחברה לא בסדר אך הם בצד הנכון (לדוגמה מדבררים נגד גזענות, אך הם אשכנזים או ספרדים שנכנסו למוסדות אשכנזים). מדברים נגד העוני אך יש להם כספים מההורים או שהם כן הצליחו או שפשוט כבר יש להם משפחה אז הם סובלים בשקט. יש היושבים בכולל והיו שמחים לצאת, אך אין להם מקצוע. לכן נוח להם שלא להסיק מסקנות. הסיפא של דבריך בהחלט נכונה, ברגע בו החברה החרדית תהא מספיק גדולה שהמדינה לא תצליח לפרנס אותה, העוני יחלחל והקריסה תגיע, כפי שהיה באירופה או במדינת ישראל במחצית הראשונה של המאה הקודמת.
|
|
|
|
|