| נשלח ב-2/7/2010 18:42 |
|
| |
התודעה
מכיוון שהזמן דוחק אני מציעה לך לעיין בשבת בהושע פרק ג' עם המפרשים . בעיקר על המילים" ואין אפוד ותרפים."
לכשאפנה אשנה בעז"ה.
שבת שלום
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2010 22:57 |
|
| |
התודעה
הושע מנבא על העתיד להיות בזמן הגלות.
הוא מנבא שתקופת הגלות תהיה מאופינת בהסתר פנים לא יהיו אורים ותומים ולא יהיה אפוד וכו'.
והוא ממשיך ומנבא שעל אף הסתר הפנים עם ישראל ימשיך לקיים את התורה.(נבואה שמתקיימת לאורך כל השנים באורח פלא)
ואם נחזור להתגלות שאת מבקשת שתהיה עכשו -הרי לפי נבואה זו (וכמובן מקורות נוספים) בקשה כמו שלך לא תתכן כי אנחנו עדיין בגלות ולכן לא שייך לבקש התגלות עכשו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2010 23:55 |
|
| |
צענערענעזה שהושע אומר שבעתיד לא תהיה הארת פנים - זאת הוכחה למה שהיה קודם לכן או למשהו ? הסברת שלפי המקורות אין לחלום על הארת פנים. נו, טוב, מי שרוצה יכול להגיע מכך למסקנות הפוכות – למשל שאדריכלים עובדים במרץ ובכל האמצעים. (במיוחד אם יש כאלו שמקור זה הוא הוכחה או נחמה בשבילם)
תוקן על ידי התודעה ב- 03/07/2010 23:55:50
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2010 12:43 |
|
| |
אונקלוס הגר
מתגעגע לחיי יצירה במגזר החרדי ותוהה לאן הולכים טובי הכשרונות.
בתחום התורני – מי שכבר חושב קצת מקורי נידון להוקעה רבתי. למה לו להסתבך ?
נפנה הלאה אל הנשים - נישה שלכאורה יכולה היתה להפריח שממות, בעיקר משום הלגיטימציה לעסוק בתחום יצירה חולנית – ניקח לדוגמה את ז'אנר הסרטים וההקרנות ה"מאושרות" ע"י הרבנים. הסרטים נכתבו ע"י יוצרות לא אמידות בד"כ, ללא קרנות ופרסים מאחוריהן ולכן הן כותבות "מה שהולך בציבור" ולא טפח מעל זה, הן הרי צריכות להשביע את רצון הקהל הבינוני – שמה לעשות, הוא רוב הצופים. המסר ברור, עז , ח"ו לא עמום וח"ו ח"ו אינו משתמע לשתי פנים. "בסוף הוא חזר לכור מחצבתו – לחיק היהדות הצרופה". כך גם בספרים. מי שכבר כותב עושה זאת , נעבעך , לפרנסתו , ולא כקריירה מזהירה של סופר דגול שהיצירה מפכה בו ללא שליטה וללא חישובים כלכליים. אנשי הספר אינם. (הם מסכנים רצים לגמ"חים / שמירת סדרים או סופרי סת"ם – כפל משמעות = מילת המפתח – פרנסה וגידול הטף או מרוץ אחרי משרה נחשבת הנושאת עימה פראק ) הקהל הבינוני וגם אלו שיש להן פוטנציאל גבוה יותר - סקרו אולי בלימודי ספרות ז'אנרים ספרותיים, אולם ביקורת ספרות / אמנות ? – מישהו באמת שמע על זה ? אונקלוס - אם אתה חרדי – מאיפה יש לך זמן לחשוב על יצירה חדשה ? ומה עם ביטול תורה ? (יש יצירה תורנית חדשה מאד לרבים , אבל אוסרים גם אותה ללמוד בכוללים. שם היצירה "תנ"ך") ותקציב ? והכשר מהרבנים ? אבל מה חידשתי פה ? תחליף את המילה "יצירה חרדית" ב"חינוך חרדי"" ותקבל את אותן תוצאות. החינוך הוא התשתית ליצירה. עיין באשכול הסמוך "חברה חרדית פתוחה?" גם אם תהיה איזושהי קרן ידידות / מלגות שתמצא עניין לפתח יצירה חרדית חדשה שתעמוד בקריטריונים אומנותיים / מקצועיים הרי שנכונו לה קשיים ומכשולים עצומים , כפי שמניתי לעיל.
נ.ב. טעם אישי - כותרת האשכול צורמת לי
תוקן על ידי התודעה ב- 04/07/2010 12:45:49
תוקן על ידי התודעה ב- 04/07/2010 12:52:15
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2010 12:59 |
|
| |
צענע הרי לפי נבואה זו (וכמובן מקורות נוספים) בקשה כמו שלך לא תתכן כי אנחנו עדיין בגלות ולכן לא שייך לבקש התגלות עכשו.
את באמת חושבת שעדיין אנו בגלות? אם כן אנא צייני מה ההבדל היום מבחינת גלות בין מה שהיה בכל זמן קיומו של בית שני. ןאם תגידי -הבית- מה ההבדל היום ממה שהיה בתקופת המדבר והשופטים? מבחינת עצמאות, מדינית רוחנית וחברתית. ואולי בהזדמנות זו גם תסבירי מה היה תרומתם של שני הבתים, לחוסנו הרוחני של עם ישראל?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2010 14:37 |
|
| |
לירוחם
האם אתה צם בתשעה באב?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2010 19:28 |
|
| |
צענע שאלו פעם יהודי- למה יהודי תמיד עונה בשאלה על שאלה? השיב- למה לא?
לשאלתך כן אני צם בט באב, כי כולם צמים בחברה שאני משתייך אליה, אספר בסוד שזו לא תשובה לשאלתי, זה שאני צם אינו אומר שעדיין אין גאולה, הגמרא בר"ה הדנה בנושא קובעת כי אפילו בבית שני- בשוב ה' את שיבת ציון הינו כחולמים, וכו' כולם התיחסו לזה כגאלה שלימה. אפילו את שמות החודשים שינו.
אבל הגמרא לומדת שכן ,גם אז צמו בט באב
עוד דבר בענין ביטול הצום- כשאני מיסב בשבת ומאריך בשלוש סעודות עדיין אני שומר שבת למרות שהשבת כבר מזמן יצאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2010 15:25 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | היהודי מבולבל לחלוטין (או טרול), ואני לא רואה טעם בדיון. אתה רוצה להיות חילוני חרדי, שיהיה לך לבריאות. אני רוצה להיות אסקימוסי שווייצרי. שיהיה גם לי לבריאות.
"מספיק כבר עם החיים באיגלו, ועם המחוייבויות לצוד כלבי ים ולהתכסות בפרוות. די, נמאס!" שמא תאמר, ההסעה לשווייץ יוצאת בשעה 10:00 מרציף 4 ושלושה רבעים? "אבל אני לא רוצה לנסוע. אני רוצה להיות אסקימוסי שווייצרי, לא שווייצרי שווייצרי". איזו מין חברה אכזרית יש כאן בשווייצריה דהכא שמוציאה את זקניה למות בשלג. די, נמאס!
|
|
זו התגובה המעולה ביותר עד עתה שניתנה להומניסט, שככל הנראה בעייתו היחידה היא סירובו לקחת כדורים... ואני ממש לא לועג לו, אלא שאיני מבין מה הבעיה לחיות [כרבים] כחילוני מחופש לחרדי
תוקן על ידי בני1515 ב- 07/07/2010 15:26:23
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2010 22:24 |
|
| |
נמאס כבר לשמוע את הטורניות הדביליות הללו.
רוצה חיים מגוונים, מעניינים מרתקים.
יש אלפים שמוצאים בחיים הללו שתיארת מלאים ומגוונים.
ולאלו שלא מוצאים הם הולכים לעבוד ולהתעסק במה שמביא לך עניין אושר וסיפוק.
לך תמצא לך חיים ותפסיק להאשים את אלוקים ואת הדת.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 10/07/2010 22:24:33
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2010 23:09 |
|
| |
הוא לא מאשים לא את אלוקים ולא את הדת, הוא מאשים את העסקנים והגדויילים שבגדו לפי דעתו בדת ובאלוקים
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2010 23:11 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | הוא לא מאשים לא את אלוקים ולא את הדת, הוא מאשים את העסקנים והגדויילים שבגדו לפי דעתו בדת ובאלוקים |
|
לא נראה לי שזו הייתה הטרוניה.
אבל גם לזה תשובתי כאן
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2010 23:16 |
|
| |
אני רואה שיש לך פיתרון קסם ממש אינסטנד, אתה באמת מכר את חייהם של המאושרים. נדמה לי שלא. אם את חושב שמה שמדריד רוחנית אותם זה רק הסרטים ובילוים
|
|
|
|
|