|
|
| נשלח ב-21/2/2013 20:46 |
|
| |
אולי כדאי לחזור אל ההגדרה של חולשת הרצון, שכן נראה לי שחלק מהדיון כאן החמיץ אותה.
חולשת הרצון איננה נוגעת דווקא לאי עשיית הטוב, או לאי עשיית מה שנכון. היא נוגעת לאי עשיית מה שנראה לי נכון עבורי לעשות כאן ועכשיו.
אם אני חושב שנכון עבורי לעשות מה שלא נכון (נורמטיבית), אם אני חושב למשל שנכון עבורי לחטוא, אבל אני נמנע מכך, גם זו חולשת רצון. אם למשל אני חושב שנכון עבורי לאכול בשר חזיר, כאן ועכשיו, אבל אני לא עושה את זה, גם זה מקרה של חולשת רצון.
חולשת הרצון היא, כשמה, סוג של חולשה. לתקן את חולשת הרצון לא עושה אותך בהכרח לצדיק, לאדם יותר טוב, או יותר נורמטיבי. אבל כן לאדם יותר חזק, יותר עיקבי ורציונלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2013 22:58 |
|
| |
כעת משהוקפץ, איני רואה מה הבעיה. ודאי שהייתי לוקח את הגלולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2013 03:17 |
|
| |
הייתי שמח לקחת את הגלולה אם רק הייתה מגיעה איתה גלולה נוספת המעניקה לי כח נבואה שבאותו כח הייתי יכול לנבא מה יהיה עד לתפוגת הגלולה המסרסת את הרצון. מה יהיו רצונותי? על חשבון מה יבוא סירוס הרצון?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2013 03:42 |
|
| |
נזכרתי בהקשר לאשכול זה במשפט מפוקפק של אוסקר ווילד [בספרו 'תמונתו של דוריאן גריי'].
אני מקווה שאני מדייק: "הדרך היחידה להיפטר מפיתוי היא להיכנע לו". מה היה אוסקר ווילד אומר על הגלולה?
[אשכול חדש באופק בעקבות תגובתי כאן].
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2013 03:57 |
|
| |
האדם שואף למה שמביא שמחה. האדם יכול להתגבר על שמחה רגעית כוזבת למען שמחה אמיתית יותר אשר דורשת יסורי מצפון בדרך אליה. העקרון הראשון הוא לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה. האם גלולה יכולה להשיג ישרת לבב? בגדול, לא. האדם יכול לשתות כוס יין (גלולה) כדי "להשתחרר". מצד שני, יין הוא גם שקר עליו יש להתגבר.
דווקא, יסורי מצפון יכולים לעצור ברגע אחרון מפני החלטה כאילו "נכונה". אחרי גלולה, הגולם לא ייעצר.
תודה על הנושא מעניין.
נ. ב. דוד אחרי גלולה כנראה לא היה מסתכל על בת שבע, וכתוצאה, לא היה לנו שלמה.
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2013 10:01 |
|
| |
כמו לגבי גלולות אחרות, מי שמספיק סובל מהעניין (חולשת הרצון) היה כנראה לוקח את הגלולה.
יש אנשים שעבורם חולשת הרצון איננה רק אי נחת מזדמנת, אלא סבל יומיומי. אנשים שחיים תמיד עם היסוס, עם דחייה, עם ההרגשה שהם לא עושים את מה שהיו אמורים לעשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2013 17:06 |
|
| |
| רם28 כתב: |  | אנשים שחיים תמיד עם היסוס, עם דחייה, עם ההרגשה שהם לא עושים את מה שהיו אמורים לעשות.
|
|
הם לא אבודים. אבודים אלה שאין להם היסוס. כנראה רק אלה שסובלים יכולים לעלות לשמחה גבוהה. אין שלם מלב שבור
|
|
| נשלח ב-23/2/2013 23:32 |
|
| |
בחסידות גור מקובל למנוע, על פי השמועה, חטא הוצאת זרע לבטלה על ידי לקיחת גלולות ציפרלקס ופרוזק המחסלות לעתים קרובות יצר מיני או לכל הפחות את היכולת להוציאו לפועל. אז הם אוחזים בצד מסוים בהתחבטות זו
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2013 23:36 |
|
| |
אישית תשובתי היא שאם מדובר בחולשת רצון שיכולה להזיק לזולת כגון אלימות או פדופיליה ח״ו, הייתי לוקח הכדור. בחולשת רצון שמופנית רק כלפי העצמי באופן קיצוני - כגון רצון להתאבד וכו׳ , גם כן הייתי לוקח. בנסיבות מתונות יותר שקשורות לנזק לעצמי, לא הייתי
לוקח
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2013 16:33 |
|
| |
לפי הרמב"ן בפרשת ניצבים (על הפסוק ומל ה' אלוהיך, ובפרשת בראשית בחטא אדם הראשון) אדם שייקח גלולה כזו יוקפץ לימות המשיח.
|
|
|
|
|