בית פורומים עצור כאן חושבים

דעת הרב שך (והרמב"ם), על רוב דיוני עצכ"ח...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/7/2010 05:56 לינק ישיר 

ת_ח_ז_ל כתב:
  (אגב, נדמה לי שיחסית מו"צים ופוסקי הלכה למעשה הם פרגמטיים יותר מראשי ישיבות וכדומה, יחסית לציבור שהם נמצאים בו כמובן, והטעם שהפרגמטיקה של חז"ל ניכרת יותר לפוסקי הלכה למעשה, ועד היום נשארו בה מסורות של פרגמטיקה. מה דעתך על זה?)

כן אני מסכים איתך אבל לדעבונינו האברכים\העסקנים דורשים היום מרבני קהילה כן להיות השקפתית וכו' וכו'
אמר לי פעם ר' נתן קופשיץ שליט"א (רב קהילת בית שמש) פעם הפרנסים של הקהילה הנהיגו את הקהילה ושהיה שאלות הלכתיות שאלו את הרב,
היום הוא אומר התהפכו היוצרות הפרנסים של הקהילה פוסקים השקפה\הלכה ואת הרב שולחים להנהיג\לעמוד מול העם,
והמבין יבין,
(אני מקווה שלא עוד איזה שונא חרדים יפתח אשכול בעניין, בזמן האחרון הפורום נהפך לסניף לפיד או משהו כזה, רציתי להאמין שכל בקורתינו היא לתקן, ולא ח"ו לקנטר, sorry)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2010 14:36 לינק ישיר 

ירוק11
רצית לשמוח קצת לאיד במה שאמר ר' גדליה נדל על הרב שך, מדבריך נשמע שאתה משתייך לחוגים חסידיים (לחוגי חזו"א לא מסתבר, כי אז כבר היית יודע את זה).
אז ליהוי ידוע לך שמה שהוא אמר על הרב שך, והגאון מוילנא והרמח"ל ולמעלה בקודש. זה אפס ממה שהוא אמר וחשב על החוגים והמנהיגים אליהם אתה משתייך.
כך ששמחה מאוד גדולה לא יצא לך מהגיגיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2018 08:17 לינק ישיר 

הרב שך על לימוד כוזרי ועל כרוזים המופיעים בשמו:

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דעת הרב שך (והרמב"ם), על רוב דיוני עצכ"ח...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.