| נשלח ב-10/7/2010 22:31 |
|
| |
שאלה ותשובה. דעתכם בבקשה
אני שוקל חזרה בשאלה, אשמח לשמוע דעתכם
כן, כן, אני נראה כמו כל אחד מכם, שחור ולבן, כובע גרביים וכמובן ציצית. אני מאמין בבורא עולם, ועד לא מזמן האמנתי בכל השטויות שאתם עדיין מאמינים. רבנים, איסורים, חומרות, דיקדוקים, בקיצור - בולשיט. לאחרונה בעקבות המלחמה המאד לא חכמה נגד האינטרנט, הצורה שהיא התנהלה, צחוק הגורל שהרב וואזנר חתם לפני כמה שנים בעד נתיב, והעיתונים היומיים ברוב חוצפתם החליטו שהם לא מפרסמים את נתיב. זאת ועוד פרשיית הבחירות האחרונות לראשות עיריית ירושלים, שהכתה בפני את המציאות הכואבת כי היו הרבנים לשטרי מסחר בידיהם של מלחכי פנכתם כביכול.
אני בהחלט עברתי ברמה האישית טלטלה קשה, ואני נמצא בשלב שבו הרצון לחזרה בשאלה מפעפע בי השכם והערב, הייתי שמח לשמוע את קולכם ודעתכם בעניין, ותהיו שקולים, אל תתקיפו אותי כמו שהתקפתם את דבריה האמיתיים של שרה איינפלד 'כופרים עם שטריימל', תהיו ריאליים. תעזרו לי לחשוב.
תודה לכם.
אנסה לענות לך על שאלותייך/טענותייך. גם אני מתקרב לשנות ה- 30 לחיי.
מדהים לראות שאחרי אשכול עם כ"כ הרבה תגובות מה שנשאר הוא תגובתו הראשונה האמיתית וכ"כ נכונה. תגובתו של: 'הדובר' "השאלה אם אתה עבד ה' או עבד לחרדיוּת".
תגובתו מתארת טעות עמוקה שהשתרשה בעשרות השנים האחרונות. בה, כבר אין מקום לתנ"ך, תורת ישראל, ומשה רבנו. אלא ישנה דת חדשה: חרדיוּת
הדת החדשה טוענת שהיא הבעל הבית החדש והחוקי של תורת ישראל, ומנכסת לעצמה את הזכות לקבוע "מיהו חרדי". לכך, קובעת הדת החדשה ומנסחת מצע מפלגתי כדלהלן: "אנו ראשי מפלגת השלטון החדשה (כנאמר לעיל "חרדיוּת") קובעים בזאת דת חדשה על היהודים כאן בא"י. כדי להשליט ולאכוף את חוקת הדת החדשה נקבע שמי שלא יתנהל ע"פ דתנו יסבול במקומות הבאים: שטיבל. בניין המגורים המשותף. חיידרים. בית יעקב. ישיבות. סמינרים. שידוכים. וכ"ו." ע"כ. שאלה נכונה ישאל השואל. וכי, אם חוקים אלו מקורם בהחלטות של וועדות העסקנים למיניהם, ומותנה בשיתוף פעולה מצד הציבור בשיטות אלו, אשר הציבור הוא הסובל היחידי מהם, היאך התקבלו חוקים אלו? ייאמר, שאין אנו יודעים היכן הכול התחיל. אולי במוסדות שהם הם השיטה הבדוקה לכפיית הציבור ומכאן והילך לשאר הדברים. ולמרות זאת כיוון שגם קובעי הדת החדשה מבינים שאין הציבור מסוגל לעמוד בחוקים שהם קבעו לציבור. יודעים הם שהציבור בסתר, עושה מה שבא לו בראש, אך בסתר... מבילויים בעיר הדרומית- אילת. ועד מפגש זוגות משותף לצפייה ב"א(פ)ח הגדול". העיקר שכלפי חוץ כולם ייראו (כמו שאמרת) חרדים עם כיפה, ציצית בחוץ ושאר ירקות. אבל... עם כל הנאמר. לצד הדת החדשה מתפתחת לה כבר עשרות בשנים קהילת היהודים שנשארו נאמנים לתורת ישראל. למה שצריך לעשות ולא למה שצריך שיראו אותך עושה. קהילה זו מתחלקת לשניים. החלק הראשון הינו החלק היותר ירא שמים, המקפיד על קלה כחמורה ומתנהל ע"פ מה שהשו"ע רוצה ולא ע"פ מה שקובעי הדת החדשה רוצים שהשו"ע ירצה. קהילה זו מודעת לצביעות הקיימת אצל קובעי הדת החדשה. ולכן הם מסתגרים בתוך קהילתם ולמרות (שאולי) הינם מחמירים עם עצמם ובני קהילתם יתר על המידה. הם נותנים להם חופש בחירה לחיות את חייהם. (מדהים לראות שדווקא משפחותיהם של הדוסים מתמודדים בצורה נעימה הרבה יותר עם צאצאיהם הנושרים מאשר החרדיים בני הדת החדשה. אולי הפחד מ"מה יגידו" המשתק אותם) ולצידם, קהילה המתקראת 'מודרניים'. גם אלו מתנהלים ע"פ מה שהשו"ע רוצה ולא מה שקובעי הדת החדשה רוצים שהשו"ע ירצה. אלו חיים בשלום עם עצמם ועם הדרך בה בחרו לחיות. אין אצלם חילוני בצאתך וחרדי בביתך. מה שחילוני בביתם חילוני בצאתם. להם יש את בתי ספר שלהם. הם משתדכים בינם לבין עצמם. אך ההבדל בניהם שאלו האחרונים מקפידים קצת פחות ביראת שמים. ולא מפני שאינם מצדדים בשו"ע אלא מכיוון שאלו יצרם גובר עליהם קצת יותר. אך גם אז מנסים הם בכל כוחם להיצמד לשו"ע. ידוע לי, שחייהם של אלו המתקראים 'מודרניים' חיים את חייהם בקונפליקט גדול. אך כך גם חייהם של הדוסים יותר. אצל ה'מודרניים' הדילמה היא בין סרט לקפיטל תהילים, ואצל הדוסים יותר הדילמה נעה בין קפיטל תהלים לדף גמרא. וכך הם חייו של האדם. רצופים קונפליקטים, בין הרצוי למצוי. אך בין כל אלו חייב האדם להגיע לבחירה כלשהיא היאך לחיות את חייו. לא ייתכן שהאדם יחיה את חייו 24 שעות בתחושת פחד, מי ראה, כמה, מתי ואיך...
אתה, ידידי. כנראה שייך לאלו האמצעיים. אלו שמשום מה ממשיכים לשלוח את בניהם למקומות הנחשבים 'חרדיים מאוד', אך בסתר עושים מה שבראש שלהם. אנשים אלו חיים במסווה כאנוסים כבר שנים רבות. וכמו שבוי המזדהה עם חוטפו כך אצלם מתקיים התהליך. ולמרות הכול, עדיין אלו האמינו שכך נכון לחיות. אך המאורעות שקרו בתקופה האחרונה שברו אותם. וזה למה?
כמו שכבר אמרנו, נחתם איזשהו הסכם סודי בין אותה קהילת האנוסים לבין קובעי הדת החדשה. אנו נשתף איתכם פעולה בכפיית הדת החדשה על הציבור. ואתם, תנו לנו מרווח נשימה, ופעולה בסתר. הופעות זמר. אינטרנט. טיולים. וכדו'. דא עקא, ששיכרונם של קובעי הדת החדשה עלה להם למעלה מראשם, ועוצמת הכוח כידוע משכרת גם את הנבונים ביותר מבני האדם ואלו החליטו על סייגים וחוקים חדשים. חוקים אלו אשר מפרים סטאטוס קוו רב שנים בינם לבין האנוסים. דבר זה שבר את ליבם של האנוסים. עד כה חיו הללו את חייהם בשלווה, בהשקט ובטח והנה באה עליהם הרעה החולה הזו.
כעת, מה עושים. כששנים חיית במסווה וכעת גם במסווה לא נותנים לך לחיות???
שוברים את הכלים, לא משחקים!
זה (לדעתי) ידידי מה שקרה לך.
מגדל הקלפים התמוטט! הכול נשבר! גם שח וגם מט! ולכן, עצה אחת לי אליך. נסה לבנות את חייך מחדש.
נסה לעבוד את אלוקיי היהודים, ולא את אלוקיי העסקנים! נ.ב. ואה, כן. יש לך ברירה. בתי הספר של החינוך העצמאי ישמחו לקבל את בני ביתך. ותלמידיו ותלמידותיו ישמחו ג"כ להשתדך עימך. האמן לי, גרוע יותר. מבולבל יותר. מסוכן יותר, ילד שגדל עם הורים אנוסים, עובדי עסקנים. מאשר ילד שגדל עם הורים מאושרים.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 10/07/2010 22:33:42
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2010 22:39 |
|
| |
לא נמאס לכם עדיין?
כולם מודים וצועקים שהמלך הוא ערום, אבל רצים אחריו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2010 22:51 |
|
| |
דעתי היא, שמי שעוזב הוא "בוגד" ואין מילה יותר מתימה לזה, פשוט בוגד
בוגד בחברה שלו,
בוגד במשפחתו בההורים באחים ואחיות,
בוגד בחברי הילדות שלו, ועוד ועוד,
הרי זה דבר פשוט, אם בכל חברה אנשים היו עוזבים במקום לתקן את החברה עצמה ? האם היה בכלל חברה אחד נורמלי בעולם, הרי אם לפני מאתיים שנה היהודים היו נלחמים מבפנים היו בכלל נוצר כל הקהילות למיניהם ??
האם יעלה בדעתך שהפמניזם יעזבו במקום להילחם בתוך החברה ?
לעזוב זו לא הדרך, להילחם במפנים זו ורק זו הדרך,
אתה מזכיר לי את לאה רבין שאחרי שביבי ניצח את פרס, היא אמרה שהיא יורדת מהארץ,
אדם צריך להיות נאמן לחברה שלו ולנסות לתקן מבפנים,
ומי שבורח ?? הוא הוא החלש והבוגד,
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2010 23:03 |
|
| |
מקס בגידה קיימת כאשר הנחת היסוד היא שיש מחויבות. לדוגמא, קיימת הנחת יסוד של נאמנות למדינה ומי שעורק ממנה הרי הוא בוגד, לעומת זאת מי אמר שקיימת חובת נאמנות לחברה החרדית?
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 10/07/2010 23:07:36
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2010 23:18 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | מקס
בגידה קיימת כאשר הנחת היסוד היא שיש מחויבות. לדוגמא, קיימת הנחת יסוד של נאמנות למדינה ומי שעורק ממנה הרי הוא בוגד, לעומת זאת מי אמר שקיימת חובת נאמנות לחברה החרדית? |
|
מי שאמר שיש למדינה !!!! איזה מין שאלה זאת ?? מה ההבדל ??
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2010 23:29 |
|
| |
פשוט מאד למדינה יש ת"ז דרכון. וכו', מה שאין לחבר בחברה חרדית. אדם יכול לבגוד באשתו- הוא התקשר איתה בשטר כתובה או טפסים אצל השופט, יהודי יכול לבגוד בעמו כי התקשר עימו בברית דמים. מה ואיזה שטר קושר אותו לעדה.??
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2010 23:39 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | דעתי היא, שמי שעוזב הוא "בוגד" ואין מילה יותר מתימה לזה, פשוט בוגד
בוגד בחברה שלו,
בוגד במשפחתו בההורים באחים ואחיות,
בוגד בחברי הילדות שלו, ועוד ועוד,
הרי זה דבר פשוט, אם בכל חברה אנשים היו עוזבים במקום לתקן את החברה עצמה ? האם היה בכלל חברה אחד נורמלי בעולם, הרי אם לפני מאתיים שנה היהודים היו נלחמים מבפנים היו בכלל נוצר כל הקהילות למיניהם ??
האם יעלה בדעתך שהפמניזם יעזבו במקום להילחם בתוך החברה ?
לעזוב זו לא הדרך, להילחם במפנים זו ורק זו הדרך,
אתה מזכיר לי את לאה רבין שאחרי שביבי ניצח את פרס, היא אמרה שהיא יורדת מהארץ,
אדם צריך להיות נאמן לחברה שלו ולנסות לתקן מבפנים,
ומי שבורח ?? הוא הוא החלש והבוגד,
|
|
אינני יודע מה ההבדל לגביך בין מי שבורח למי שמשנה.
האם הציונים היו בוגדים או בעלי חזון שהבינו שיש לפעול להקמת מדינה בלי לקבל קודם את ברכת הרבנים?
האם המשכילים היו בוגדים או שהיו בעלי חזון שהבינו שיש לאמץ את ההשכלה והמדע מבלי לקבל קודם את ברכת הרבנים?
האם בן יהודה היה צריך להמתין לברכת הרבנים קודם החייאת הלשון העברית?
דרך אגב, רובם ניסו זאת בהתחלה וכאשר נתקלו בסירוב לחשוב על שינוי הם ביצעו את השינויים.
בדיעבד כמובן הוקמה אגודת ישראל שניסתה (בהתחלה) להציג עצמה גם כמי שמחפשת אלטרנטיבה במדינת ישראל לציונות. בדיעבד נקלטו הגישות של תורה עם דרך ארץ בסגנונות שונים.
בנוסף, נניח שתלמיד ישיבה תיכונית למד והשכילה ונוכח שהגישה החרדית היא צודקת, או חילוני שהגיע לסימנר של ערכים ופתאום קלט שהאור בעולם הוא למעשה בצבע שחור, האם לדעתך עליהם "לחזור בתשובה"/"להישרף" או שמא להישאר בחברה בה הם חיים ולהילחם?
המסקנה היא הפוכה.
מי שמגיע למסקנה שכיוון מסויים בחיים, עליו ללכת עם האמת שלו ולא להתחשב בסביבה. כמובן שיש לבחון האם אין כבר דרך סלולה המתאימה לו.
כאנלוגיה הפוכה, מי שמרגיש שהחברה החרדית "חונקת" אותו, עליו לבחון מה חונק, האם שמירת שבת או כל מיני גזירות שהם בבחינת "אשר התרת אסרתי", אם זה מה שחונק אותו, שיחפש חברה שנוהגת כפי שהוא חש שיש לנהוג (כמובן צריך בשביל זה יושר אינטלקטואלי להגיע להכרעת אמת). הכלל בחברה כזו הוא שהרבנים שלה מחנכים את בניהם בדרך אותה הם מנהיגים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2010 23:57 |
|
| |
שרפ:
כן וכן זו דעתי, אני נגד חזרה בתשובה, בדרך שהיא מתנהלת,
אני לא חושב שחילוני שרוצה להיות יהודי יראי שמים צריך בהכרח להיות במסגרת חרדית, להפך, הוא צריך לתקן שם את הצריך תיקון שם לדעתו, ולכן דעתי שהוא גם בוגד בחברה שלו ומשפחתו וכו' וכו'
הרי אני טוען את זה גם בחברה שלנו, וסיפרתי סיפור באשכול אחר, על ידיד שלי שיצר תפילין, הנה, כל התגובה שלי בעניין ההוא רלוונטי כאן,
הרב מיכי וצענע
אי אפשר להסכים אתכם בעניין ואני הסביר למה,
זה שאלוקים הטריח לרדת כביכול לתת תורה לעם ישראל וכן להיות אור לגיום וכו' וכו'
היא בדיוק למנוע את הבלגן הזה, כלומר שכל אדם מנהיג ימציא תורה או השקפה, הרי בשביל זה לא צריך את אלוקים ותורתו,
פשוט ניתן לכל מפגר להחליט מה זה צניעות ואיך צריך ללמוד את התורה וכו'
אנו מחנכים את ילדינו שרק התורה קובעת,
בא אדם ורוצה מתוך שגעונו וקובע הלכות צניעות, שפשוט לא קיים ביהדות,
כך זה בעניין לימוד תורה, קבעו ללמוד לימודים קשים שלא כל בחור יכול או אוהב ולכן אפשר לזרוק אותו מכל ישראל,
השאלה היא, מי ביקש ממכם את כל זה ??
הנה באשכול אחר סיפרו על הסלונימער השחור שפורש מאשתו,
(קודם כל, מה ביג דיל ?? כל גרוש ואלמן וזקן פורש, החכמה לפרוש ?? ממתי שב ועל תעשה היא מעלה ?
החכמה לתת במיוחד לאשתך שלבך כבר גס בה,)
מי נתן לו רשות לעשות כך ? התורה האלוקים ?? מי ??? רבונו של עולם,
אפשר לטעון שזכותו ??? התורה היא כבקשתך ???
בעוד מאה שנה לא נכניס את נכדי לחידר כי הסבא לא פורש מאשתו ???
אין שום זכות לאדם כל שהוא לעשות כל העולה ברוחו, התורה היא לא דמוקרטית בעניין,
סיפר לי ידיד טוב שלי שעוסק בתפילין לפרנסתו,
פנו אליו אברכים חזו"אניקים, בבקשה אם אפשר להזמין עורות שחוטות (יש בזה הידור כלפי קלף אבל לא כלפי תפילין)
הידיד אמר להם שאפשר אבל בעוד מאתיים דולר, הם אמרו בסדר אין בעיה,
אז הוא הרים את קולו בזעקה עליהם,
לכם אין בעיה, עוד מאתיים דולר, אבל היהודי הפשוט לא צריך לסבול בגלל התאוות שלכם, הרי כל יהודי פשוט ירצה את המהודר ביותר ויתן את מיטב כספו לעניין, אתם בגלל תאוות אישית שלכם להיות מהדיר יותר מרבכם החזו"א, כל עמך ישראל צריכים לסבול ?? הייתכן ??
מה זה התשובה שזה זכותם ? אין ליהודי שום זכויות בעניני מצוות ולימוד תורה ובצניעות,
במיוחד שהציבור סובל מזה,
אי אפשר לקבל כאן את הנאורות כביכול, לכל אדם יש לו דעה וזכויות וכו' על חשבון הציבור,
ביהדות מטבעו כל חומרה שנוסיף, היא בעצם פוגעת בציבור כולו,
במעמד הר סיני עמדנו כולנו מעורב נשים גברים וכן בבית המקדש, עד שעשו תקנה וכו'
והשאלה כמה יהודים הפסדנו בגלל התקנה הזאת,
וכן במאתיים השנים אחרונות אנו רואים שרוב עם ישראל לא יכול לחיות עם התוספות הבלתי אחריאות,
במקום שנעשה הכל שכל יהודי ישאר יהודי, אנחנו מוסיפים קשיים על הציבור וקרה מה שקרה בדורות האחרונים,
הטענה של לתת ליהודי לחלל שבת לא רלוונטית, כי לא היינו מגיעים למצב שכזה, הרי שבת אפשר לקבל כמו שבכל האומות יש שבת,
אין כאן עניין של רק הלבנת פנים, יש כאן עניין התוצאה,
כמו שהציבור החרדי לא השתתף בצערם של המגורשים מעזה למשל, כי יש לנו זכויות להיות חרדים ?? דווקא אדמור מסאטמר החזיר את השפיות לחרדים בפיגוע במרכז הרב בירושלים, אחריו רצו כל הגדולים והעיתונות החרדית,
רבונו של עולם איזה זכויות יש לנו כלפי ענייני יהדות ?? ולדעתי אין נושא אחד בעולם שלא קשור ליהדות במילא אין לנו זכויות,
שבת שלום לכולם,
 |
|
|
|
|
|