בית פורומים עצור כאן חושבים

מנקר לי במח - בעקבות יתושו של טיטוס

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/8/2011 11:18 לינק ישיר 

אף אחד לא שם לב שבתלמוד כתוב שהוא מת אחרי 7 שנים ואילו לפי ההיסטוריה הידועה בימינו
לאחר 7 שנשים הוא ירש את אביו ונעשה קיסר לכמה שנים?
אפשרי בהחלט שהיה לו טינטון או משהו כזה ומזה נוצרו אגדות.. (כמו שמוסיף שם אביי שפי היתוש
היה מנחושת וציפרניו (?) מברזל וכו')

ר' עזריה דילהרוזה כתב בספרו הרבה דברים מעניינים על האגדות בש"ס ובין היתר גם על מעשה
טיטוס, למי שמעוניין לקרוא: (מומלץ)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2011 14:12 לינק ישיר 

דווקא האמירה שציפורני היתוש היו עשוים ברזל, בעוד שגם הפירמטיבי ביותר מודע לכך שהיתוש איננו בעל ציפורניים, מחזקת את הטעה (האפולוגטית בשורשה) שמדובר באלגוריה ולא בתיאור מציאותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2011 14:24 לינק ישיר 

האם הקב"ה לא יכול לברוא ליתוש צפרניים?הייפלא מה' דבר?

(ואם זו אלגוריה מה פתרונה?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2011 14:48 לינק ישיר 

לא יפלא ממנו מאומה, אבל ההבנה הפשטנית בחז"ל מדברת על יתוש סטנדרטי ורגיל, ואין סיבה שליתוש רגיל יצמחו ציפורנים - ומברזל!

את פתרונה של האלגוריה אני מאמין נוכל למצוא בהנחה שעונשו של טיטוס היה לא רק עונש פיזי, כ"א עונש וייסורים נפשיים. הדבר מרומז בכך שחז"ל מצביעים על ניקור מוחו, והסבל המתמשך הנובע מכך. האם הכוונה למאטפורה של 'יתוש טורדני המנקר במוח' במובן של הרהורי חרטה מודחקים? קשה להאמין. חז"ל במקור אחר מצביעים על טיטוס כאחד שאף לאחר מותו, בעודו נענש ביסורי תופת, עדיין מחזיק ברשעו ובשנאתו לישראל. הרהורי תשובה וחרטה אינם עומדים בקנה אחד.

אולי הכוונה, שחורבן המקדש, בעצם נטע את זרע הפורענות בחורבן רומי ע"י גאולת ישראל וקוממיותה. מיד עם חזרת טיטוס מן מסע החורבן והתרסתו כלפי שמיא, היתוש מתחיל 'לקנן' בו, זרע גאולת ישראל נזרע, וע"ד מארז"ל (ירושלמי ברכות פ"ה ה"א) אודות געיית פרת אותו יהודי, שמייד בחורבן הבית נולד מושיען של ישראל.
היתוש אומנם מתחיל כבריה פחותה, קטנה ובלתי מורגשת - אך הוא מנקר וסופו לצאת כגוזל (עדיין לא מושלם, מעין מודל 'בחזקת משיח' של הרמב"ם) שציפורניו של ברזל, לו יקהתו עמים וקרקר בני שת.

כמובן, זו אפשרות אחת, וכטבעה של אלגוריה - שפתרונה למעשה תלוי בעיני הקורא, זו היא למעשה תוצאה מהשקפת עולמי, ויתכן שאיש אחר עם סקאלת ערכים שונה יסבירנה אחרת.

(אין באמור לעיל, בהודעה זו ובקודמתה, לערער ולהרהר אחר העובדה ההיסטורית המוצקה שרוב מוחלט של פרשני התלמוד בכל הדורות פרשו את מימרת הגמרא כפשוטה ממש)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2013 16:34 לינק ישיר 

צעירה מאנגליה חזרה מטיול בפרו וגילתה שזבוב הטיל ביצים בתוך אוזנה • התוצאה: כאבי ראש עזים

כשרושל האריס, בת 27 מאנגליה, חזרה מטיול של פעם בחיים בפרו, היא סבלה מכאבי ראש קלים, שהחלו בטיסה חזרה למולדתה. 

תוך שעות היא פיתחה כאבים בלתי נסבלים בצד אחד של ראשה ופניה, והחלה לשמוע חריקות מוזרות מתוך ראשה. למחרת היום היא התעוררה כשהכרית שלה מלאה בנוזלים שהופרשו מתוך אוזנה. היא החלה לחשוש כי משהו ממש לא בסדר איתה וניגשה לבית חולים הקרוב למקום מגוריה בעיר דרבי. 
תחילה הרופאים שלא היו מודאגים, אבחנו כי היא סובלת מדלקת אוזניים קלה או מעקיצת יתוש באוזנה, והפנו אותה למחלקת אף אוזן גרון. במחלקה, נאמר לה כי בתעלת האוזן שלה יש חור קטן, שכאשר יגלו מה פשרו – יוכלו לעזור לה. מאותו רגע הרופאים שתקו עד שרושל ואמה הכריחו אותם לספר להן מה הדיאגנוזה שלהם. אז סיפרו לה הרופאים כי אוזנה מלאה בתולעים, והיא פרצה בבכי. הרופאים ניסו להוציא את התולעים אחת אחת, אך ככל שהם העמיקו באוזנה – כך נסוגו היצורים עמוק אל תוך ראשה. 
"הייתי מפוחדת, כל הזמן חשבתי האם הם כבר הגיעו למוח שלי", סיפרה רושל. הרופאים ביצעו סקירה למוחה על מנת לדעת האם נגרם נזק מוחי, וכן כמה רימות עדיין מסתתרות בפנים. הוסבר לה  כי במקרה שאחד הזוחלים יגיע למוח – ייתכן דימום פאטאלי, שיכול לגרום לשיתוק כולל של פניה. למרבה המזל, התגלה כי לא נגרם כל נזק, ושתי תולעים הוצאו מתעלות האוזן. אך אז התגלה דבר שהפתיע מאד את הרופאים: אוזנה של רושל אירחה לא פחות מ-8 תולעים גדולות ומתפתלות. 
במעבדה הבינו כי ככל הנראה מין מסוים של זבוב הטיל ביצים בתוך אוזנה, והתולעים הן למעשה רימות שיהפכו בהמשך לזבובים. רושל נזכרה שאכן במהלך הטיול נכנס לאוזנה זבוב, אך אחרי שגירשה אותו מפניה לא חשבה על כך יותר.
למרות המאורע הטראומטי, רושל לא סבלה מפגיעה ארוכת טווח, ואף סיפרה כי היא מסתכלת על הצד החיובי של העניין: "אני כבר לא כל כך פחדנית בכל מה שקשור לחרקים – הרי כבר היו לי כאלה בתוך הראש".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2013 18:33 לינק ישיר 

האם רושל האריס החריבה מקדש בפרו?

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/7/2013 19:22 לינק ישיר 

אולי היא התפללה במקדש של ע"ז.................

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מנקר לי במח - בעקבות יתושו של טיטוס
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 סך הכל 10 דפים.

bholext