|
|
| נשלח ב-15/8/2010 21:34 |
|
| |
עוד תוספת
מנין לך ש בר כוזיבא היה אישיות מפוקפקת יפתח גדעון ושמשון לא קיבלו בחז"ל הרבה מחמאות ובכ"ז אין ספק לאיש כי הם היו אנשים חדורי אמונה גם אם נפלו בצינים ופחים גם יאשיהו וצידקיהו היו דמויות בעלות פנים שונות ואפי' דוד ושלמה עשו טעויות ( אתה יודע מה אפי' משה רבינו ואבות האומה ) כי אדם אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא אין לי ספק כי דמותו של בר כוזיבא לא היתה מזיזה אצל ר"ע נימה בראשו אם לא היה יהודי מאמין ירא שמים ושומר מצוות ( גם אם לא קלה כחמורה ) דוד בן גוריון לא עונה על אף אחד מהקריטריונים האלו אתה המוציא מחבירו תורך להביא ראיה
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 21:56 |
|
| |
חי חשבתי שרק תנ"ך אינך יודע,- הייתי מבין במה שהבאת כי לא הבנת- אבל מתברר כי גם בגמרא אתה לא בקי
תלמוד ירושלמי מסכת תענית פרק ד דף סח טור ד /ה"ה
תני ר' שמעון בן יוחי עקיבה רבי היה דורש דרך כוכב מיעקב דרך כוזבא מיעקב רבי עקיבה כד הוה חמי בר כוזבה הוה אמר דין הוא מלכא משיחא אמר ליה רבי יוחנן בן תורתא עקיבה יעלו עשבים בלחייך ועדיין בן דוד לא יבא אמר רבי יוחנן קול אדריינוס קיסר הורג בביתר שמונים אלף ריבוא א"ר יוחנן שמונים אלף זוג של תוקעי קרנו' היו מקיפין את ביתר וכל אחד ואחד היה ממונה על כמה חיילות והיה שם בן כוזבה והיה לו מאתים אלף מטיפי אצבע שלחו חכמים ואמרו לו עד אימתי אתה עושה את ישר' בעלי מומין אמר להן וכי היאך איפשר לבודקן אמרו לו כל מי שאינו רוכב על סוסו ועוקר ארז מן לבנון לא יהיה נכתב באיסרטיא שלך והיו לו מאתים אלף כך ומאתי' אלף כך וכד דהוה נפק לקרבא הוה אמר ריבוניה דעלמא לא תסעוד ולא תכסוף הלא אתה אלהים זנחתנו ולא תצא בצבאותינו שלש שנים ומחצה עשה אדריינוס מקיף על ביתר והוה רבי אלעזר המודעי יושב על השק ועל האפר ומתפלל בכל יום ואומ' רבון העולמים אל תשב בדין היום אל תשב בדין היום בעא אדריינוס מיזל ליה אמר ליה חד כותיי לא תיזיל לך דאנא חמי מה מיעבד ומשלים לך מדינתא עאל ליה מן ביבא דמדינתא עאל ואשכח רבי אלעזר המודעי קאים מצלי עבד נפשיה לחיש ליה בגו אודניה חמוניה בני מדינתא ואייתוניה גבי בן כוזבא אמרון ליה חמינן ההן סבא משתעי לחביבך אמר ליה מה אמרת ליה ומה אמר לך אמר ליה אנא אמר לך מלכא קטל לי ואי לא אנא אמר לך את קטל יתי טב לי מלכא קטל יתי ולא את אמר ליה אמר לי דאננא משלים מדינתא אתא גבי רבי אלעזר המודעי אמר ליה מה אמר לך הדין כותייא אמר ליה לא כלום מה אמרת ליה אמר ליה לא כלום יהב ליה חד בעוט וקטליה מיד יצאת בת קול ואמרה הוי רועי האליל עוזבי הצאן חרב על זרועו ועל עין ימינו זרועו
אם תרצה תרגום רק תבקש.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 22:14 |
|
| |
ידידי צר לי אך מי שלא מבין זה אתה לירושלמי הזה התכוונתי כשהשוותי את בן כוזיבא ליפתח וגדעון ושמשון מה שאמר לא תסעוד ולא תכסוף מראה על אמונה במציאות השם וטעות הדומה לטעויתיהם של אלא ברשימה שהבאתי שנבעה מתחושת כחי ועוצם ידי ( דרך אגב אמירה זו הייתה שגורה בפי המורדים ולא בפיו של ב"כ בלבד) הרי שכאמרו לו חכמים שהוא מטיל מום בבני ישראל הוא הרגיש מחויב לשמוע להם ושינה את הבחינה לעקירת עצים. מה שהרג את ר"א אם אמנם זה חטא אבל הוא חשדו למורד גם שאול חטא בהריגת נוב, חז"ל יכלו לזכול את ר"א מהחשד כנראה ברוח קדשם או בשאלת פי הכותי אך לב"כ מנין ? לא כל חטא מסמן את האדם כחילוני זו תפיסה מעוותת וא"א ללמוד כך שום דבר מדברי חז"ל קצת ענווה לא תזיק צר לי אם לא הבנת את טעותך בדברי הנביא אך אני משתתף בצערך ג"כ על היהירות והזילזול בבני הישיבות אני מניח שלא למדת בישיבה חרדית, אצלי בישיבה למדו נביא בין הסדרים ואני זכיתי ללמוד בחברותא עם המשגיח גם ספר שופטים וגם איוב וכן מדרשים ומורה נבוכים ואפי' לשם אז טול קורה מבין עינך ולפחות אל תתנשא בדברך
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 22:27 |
|
| |
האמת שטעיתי- יש באמת הרבה כאן שהם באמת בגלות, אנשים שאבדו כל סיכוי להגאל
אור החיים שמות פרק ג
ראיתי עוני עמי שהם חלק ה' עמו והעוני הוא אשר הם במצרים כי אם ישראל מתעכבים עוד הם נאבדים ב"מ על דרך אומרם ז"ל (הגדה) ואלו לא הוציא הקדוש ברוך הוא את אבותינו ממצרים עדיין וגו' כי אם היו מתעכבים שם עוד היו נכנסים בנ' שערי טומאה ולא היתה תקומה לזה כנראה שהתמהמהתם עברו ח"י רגעים והזמן החמיץ
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 22:37 |
|
| |
אני מוסיף ציטוט מוויקי
על אף שהוכרז כ משיח וכ"כוכב", לא לקח על עצמו בר כוכבא את ההנהגה הדתית של העם, והשאיר אותה לדודו, אלעזר המודעי ולחכמים האחרים. ה מטבעות בר כוכבא נושאים בחלקם את הכיתוב "אלעזר הכהן" ויש דעה שאלעזר הכהן הוא ר' אלעזר המודעי אך חשוב לציין שאין לכך הוכחה. נראה כי כוחו של בר כוכבא היה יותר כגיבור מלחמה, מאשר כאיש דת. יתרה מכך, לפי הירושלמי והמדרשים בר כוכבא אף העז כלפי שמים, והתבטא כלפי האל במילים "לא תסעוד ולא תכסוף", [3] שפירושן "אל תזיק ואל תועיל" (ובמשתמע – פניה לאלוהים באמירה: אני אשמיד את הרומאים בכוחי שלי, ללא עזרה ממך, ובלבד שלא תפריע לי). מצד שני, כפי שצוין, באיגרותיו ובמסמכים הכלכליים הוא מתגלה כאדם ירא שמים המשתמש בביטוי "מעיד אני עלי את השמיים", דואג לשמירת השבת, משקיע מאמץ בהספקת ארבעת המינים, מקפיד על השמיטה ודואג להפרשת תרומות ומעשרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 22:47 |
|
| |
רק אם עברו חי רגעים בלי עסק אנחנו עוסקים כל הזמן בבחינת עצמינו בניסיון להבין מה השם מבקש מאיתנו לא תמיד מבינים אבל לא מחמיצים הגאולה בוא תבוא גם אם לא נח לך להודות בזה כבר אמר החזו"א ז"ל המשיח לא יקח את המדינה מהציונים לא מהם הוא יקח אותה פרש"י אלא ממישהו אחר ממי ? איני יודע אולי מהחרדים ? אולי מהדתלי"ם אולי מכולם ביחד !
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 22:57 |
|
| |
ויקופדיה או גמרא מה עדיף?
סנהדרין דף צג בר כוזיבא מלך תרתין שנין ופלגא, אמר להו לרבנן: אנא משיח. אמרו ליה: במשיח כתיב דמורח ודאין, נחזי אנן אי מורח ודאין, כיון דחזיוהו דלא מורח ודאין - קטלוהו.
רבנן קטלו יהודי יר"ש? אולי. מי יודע ?עד להיכן אפשר לסלף.
אתם עוסקים בבחינת מה ה' מבקש מכם? מאיפה אתם יכולים לדעת מה ה' מבקש, הרי אתם שקועים ב נ שערי טומאה,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2010 00:06 |
|
| |
האיגרות של ב"כ הן אותנטיות ומעידות יותר מאלף עדים שהוא היה אדם מאמין ויר"ש וויקיפדיה זה רק מקור זמין את הגמרא ניתן לפרש על דרך הרמז שהורידוהו מגדולתו ( עני חשוב כמת ) וזו לא תהיה פעם ראשונה שאנחנו מפרשים את חז"ל לא כפשוטם ( אתם הרי אלופים בזה ) במיוחד שהסטורית אין שום הוכחה שהיתה כזו הוצאה להורג
מאן דפסיל במומו פסיל לא ביקרתי אותך לרגע אבל אתה ממשיך להכפיש בלא לאות לא מיראת שמים כנראה שמי ששקוע בטומאה כאן זה אתה אני לא צריך לתרץ את עצמי לא לך ולא לאף אחד רק לבורא עולם ונראה לי שאני מבין את מה שהוא רוצה ממני לא פחות טוב ממך ואולי גם קצת יותר לפחות אני לא קובע עובדות ומוציא שם רע על ציבור שלם שאני לא מכיר מבפנים אני לפחות יודע שאני הולך בעקבי הצאן וסומך על ת"ח שאם היה לך את הענווה הראויה הית מבין שאתה לא מגיע לקצה קצהם לא בתורה לא ביר"ש ולא במידות מענין שהדת"ל נורא אוהבים לדבר על אהבת ישראל כנראה לדבר זה קל אבל את החורבן של עם ישראל אפשר בקלות לנכס להם יותר מלכל זרם אחר ביהדות והשנאה שלך מוכיחה יותר מכל שאין כאן חיפוש אחר האמת אלא סימון מטרה אחרי יריית החץ
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2010 01:52 |
|
| |
תוספת משמע בגמרא דדווקא כיון דחזיוהו דלא מורח ודאין קטלוהו תגיד לי אתה אם הוא לא היה לפחות יהודי כשר האם היה ספק הרי מחלל שבת אינו כשר לעדות וודאי שלא לדין ואל תאמר לי שאמרו את זה לשיטתו אבל הם מראש ידעו שהוא לא משיח דמנא להו דילמא קושטא קאמר ? ודאי שרצו לבדוק אותו ממש ואם היו רואים דמורח ודאין הרי היה להם ברור שהוא משיח ואיך יכול דיין להיות מחלל שבת ? אלא ודאי שהוא היה יהודי כשר ואולי אפי' קצת יותר כמבואר באיגרותיו שהוא היה פעיל ( עסקן ) ודאג לתקנות הדת רק שהיה בזמן מאוד מבולבל מבחינת השקפה ולא יישר קו עם האמונה הטהורה ( כמו הרבה יהודים מאז תחילת הציונות ועד היום )
|
|
|
|
|