בית פורומים עצור כאן חושבים

החברה החרדית ואימוץ נקודת המבט של הזולת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/8/2010 12:20 לינק ישיר 

צענע

1. מה גורם לחרדים להיות "נכים" אנושית ולא להיות מודעים לעצמם (לטענתך)?
  2. לא בדיוק נכון שאינם קולטים מדוע החילונים אינם מעריכים אותם. אינם קולטים שאין מעריכים אותם! (כי רוב הציבור אינו נגיש לחילונים וניזון מהתשבחות בעיתונות החרדית המשלה אותם כי כולם מקנאים בהם).
  3. מדוע החילונים אינם מרגישים אמפתיה כלפי המתנחלים? בגלל חוסר שוויון צבאי וכלכלי? האם אין לשונות תפקיד? ולניגודי אינטרסים?

בעב
גם "הם" חושבים שעלתם שלהם בלבד מלאה (או שחושבים שמרצדס ריקה עדיפה מעלב מלאה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2010 12:39 לינק ישיר 

1.חוסר מודעות עצמית איננה אך ורק נחלתם של החרדים.

(ולכן קורסים למודעות צצים לאחרונה כפטריות אחרי הגשם)

אבל אצל החרדים הבעיה קיימת במישור הקבוצתי כי הם פחות מורגלים להסתכל פנימה-הם מורגלים להקשיב לגדולי הדור{אפילו אם אתה מרגיש על משהו  שזה  ימין-אל תאמין לתחושתך אם הגדול אומר שזה שמאל)

3.החילוניים לא חשים אמפתיה כלפי המתנחלים?
לדעתי רק השמאלנים שביניהם.

תוקן על ידי צענערענע ב- 11/08/2010 12:41:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2010 13:40 לינק ישיר 

צענערענע, אתה בסה"כ מחזק את דברי, התופעה קשורה לרמת המודעות העצמית של האדם (כל עוד לא מדובר ברמה הציבורית של מודעות עצמית) וככזו כל נסיון לקשור אותה לצורת החיים החרדיים אינו על רקע ענייני, משום שבכל חילוקי דעות בעולם לאנשים שבאים מרקע שונה קשה להכנס לראשו של העומד מולך. אנשים מיוחדים ומפותחים בתחום הבנאישי (בן אדם לחברו בלשוננו) יודעים ומסגלים לעצמם תכונה לתת כבוד והבנה גם למי שאיננו חושב כמוהם, אך אין כל קשר לצורת חיים כזו או אחרת. וכהוכחה נוספת לדברי, מלבד יחס החילונים לחרדים אשר אינו שונה במאום מיחס החרדים לחילונים (וניתן אפילו למצוא זוויות מבט שבהם מבטו של החילוני הרבה יותר מנותק משל עמיתו החרדי), ניתן להביא מתוך הבית פנימה במלחמות היהודים בחצרות אדמורי"ם ובהיכלי הישיבות,האם מצאנו קמצוץ של הבנה להשקפה אחרת שאינה רחוקה מהשקפתי מרחק העולה על חוט השערה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2010 13:46 לינק ישיר 

[בע"ב,

בדבריך על העגלה הזכרת לי קטע מן הפתיחה של "ספר הקבצנים" למנדלי מו"ס - 

דומה שחטפתני השנה, לא עליכם, וישנתי באמצע תפלתי. רואה אני והנה עגלתי טובעת בתוך אמת-המים, ובאחד מאופניה האחרונים נתונה סדנא של עגלה אחרת. סוסי רגלו האחת עומדת מחוץ לעבותות העגלה והוא ממושך, דחוק ולחוץ ורע רע לו. ומאידך גיסא קללות נמרצות עולות ובאות לי בלשון יהודית וגניחה ושעול כאחת נשמע משם. יהודי אתה! – אומר אני בלבי – אם כן למיחש לא מיבעי... ומיד אני קופץ ובא לשם מלא חמה. והנה איש יהודי סבוך בטלית ותפלין מפרפר לפני תחת עגלה. הרצועות והשוט כרוכים יחד, והוא מפרכס ומשתדל בכל כחו לצאת מן המצר. אני תוהא וצועק עליו: היאך! והוא משיבני בקול: היאך והיאך! – אני משלח בו חרון אפי וכל חלומותי הרעים שחלמתי, והוא חוזר ומשלחם בי ואין אחד מאתנו רואה את פני חברו. אני לו: יהודי, איך אינו בוש וישן בתוך תפלתו? והוא לי: יהודי, איך אין מורא שמים עליו והוא מתנמנם? אני מקללו באביו, והוא – באבי ובאמי.  אני חובט את סוסו, והוא מתיר את עצמו מאסוריו ועומד וחובט את סוסי. הסוסים מתהוללים ומזדקפים קוממיות, ואנו כועסים ומשתערים זה אל זה כתרנגולים ומתכוונים להחזיק זה בפאותיו של זה. שעה קלה היינו עומדים שותקים ומסתכלים אחד בפני חברו. אמנם מה נהדר היה מראה זה! שני גבורי ישראל בטליותיהם ותפליהם עומדים בשדה זועפים ונזעמים ומזומנים להיות סוטרים אחד בלחיו של חברו... אשרי עין ראתה אלה! עוד רגע ומכות-לחי מתרגשות לבוא, – ופתאם נרתענו לאחורינו ושנינו בבת-אחת קוראים תוהים ומשתאים:
– אוי, ר' אלתר!
– אוי, אוי, ר' מנדלי!!
אלתר יקנה"ז הוא יהודי מסורבל בבשר ומפוטם וכרסו עבה. פניו טובעים בים של שערות צהובות ועכורות, שיש בהן כדי להספיק פאות וזקן ושפם גם לו לעצמו וגם לכמה וכמה יהודים. בתוך ים של שערות זה עולה כמין אי חוטם רחב ועב, חתיכה הראויה להתכבד בה, שרוב ימות השנה הוא סתום ובטל מעבודה, ובשנוי וסת, כגון בפרוס חג הפסח, זמן הפשרת השלגים, ובעליו נוטלו בכפו, שוקד עליו וגורפו, הוא משמיע כשופר תקיעות גדולות ויחד עם הברבורים, המזומנים ליום-טוב, נותן זמירות באותה שעה – וכל העיר בטלון הומה.  אנשי המקום מגישים לו מנחת טאבק'ה להריח בה ומברכים אותו ואומרים: אסותא! אסותא! – אלתר יקנה"ז איש בטלון ומוכר-ספרים הוא, מכירי מימים רבים. לא חכים ביותר ולא איש דברים. והוא בריה בפני עצמו, פניו זועפים תמיד כאלו הוא כועס על כל העולם כלו, אף עך פי שאינו רע בטיבו.
לאחר שאילת-שלום אנו מתחילים, כדרך היהודים, לתהות איש על קנקנו של חברו.
– לאן הולך יהודי? – שואל אני ובודק את אלתר.
– לאן יהודי הולך? – עט!... – חוזר אלתר על דברי כמנהג ישראל, שאינו משיב כהלכה תשובה ברורה ופוטר את עצמו בעקימת שפתים ובאמירת "עט", כל אותן הערמומיות שבבדיקה וכונותיה התלויות בה – היהודי הולך אל אשר נשאו הרוח!... ורבי מנדלי לאן הוא הולך?
– לשם!... למקום זה, שאני הולך ובא לשם כדרכי תמיד באלו הימים ובזמן הזה.
– ידעתי, רבי מנדלי, ידעתי! לכסלון אתה הולך, למקום זה, שאני אף הולך עכשו – אומר אלתר, מעקם חוטמו כמתיירא מפני הסגת-גבול, שלא אקפח פרנסתו – אבל למה אתה בא עכשו, רבי מנדלי, בדרך עקלתון, מן הצד, ולא בדרך הכבושה?
– השעה הצריכתני לכך.  זה כמה שלא עברתי בדרך זו. ורבי אלתר מה ראה שנפנה לצדדים ועקם את הדרך? מאין יהודי בא?
– מאין יהודי בא? יהודי הלואי שלא היה הולך ולא בא!... מאותו היריד הנאה אני בא, מעיר ירמוליניץ, ימח שמה וזכרה.
ועד שאלתר מקלל את ירמוליניץ ואת היריד שם וקרונות של אכרים באים נגדנו, והם תוהים בעגלותינו למה הן עומדות ומעכבות את הדרך על העוברים. וכיון שהגיעו למקומנו וראו אותנו מעוטפים בטלית ובציצית ותפלין עם רצועות בראשינו ועל ידינו – מיד הרימו את קולם, מלגלגים עלינו ואומרים:
– ראו נא אותם, את הבריות-היפות הללו! תפח רוחם של אביהם ואמם! הוי, פנו מקום, יהודים מצויצים!
ומיד היינו מזדרזים ובאנו להסיע את עגלותינו. והערלים, אף על פי שלא מבני ישראל הם, מעיד אני עליהם שקיימו בנו מצוות "עזוב תעזוב" ועמדו לנו בשעת דחקנו, ובזכות דחיפתם החזקה יצאו עגלותינו מן אמת-המים בשלום. ואלמלא הם, מי יודע כמה היינו מטפלים בהוצאת העגלות, ואפשר שלא הועלנו כלום, קפוטותינו נתלכלכו בטיט וטליותינו היו מתמרטטות, שהרי באמת, מה אנו ומה כחנו? אבל בכח ידיהם של בני עשו המלאכה נעשית יפה. הם היו דוחפים כדבעי, ומדחיפתם היה נכּר, שהידים ידי עשו. אבל אנו, להבדיל, אין כחנו אלא בפה – הקול קול יעקב; וכשהיו הם דוחפים היינו אומרים: דחפו היטב, היטב דחפו, מפני שהקול יפה לדחיפה – ואנו בעצמנו היינו גונחים ומפרפרים בכל אברי גופנו ונראים כדוחפים...  אבל אין זה מעניני. כשנתפנה הדרך הלכו להם בני-חם אלה לדרכם, הופכים פרצופיהם אלינו, מלעיבים ומלעיגים בנו, שאנו מטפלים בסוסינו בבגדי כהונה ועובדים את הבורא במקל וברצועה... קצתם מקפלים כנף בגדם בדמוּת אוזן-חזיר ומושיטים אותה לנגד פנינו כדי להכעיסנו. אלתר לא היה חושש להם, מבטלם בלבו ואומר: מי נותן דעתו על פראי אדם אלה ומה הם שנתבייש מפניהם?... ואני – עקיצת עקרב היה לי זו לעגם עלינו.  אי שמים! הלעג הזה למה? למה ולמה?...
http://benyehuda.org/mos/book_of_beggars.html ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2010 19:45 לינק ישיר 

ואף אחד אינו סבור שהחברות הדתיות פשוט פרימטיביות  ?! [גם אם הן נכונות].
אימוץ מבט של הזולת הוא ערך חדשני ומערבי פלורליסטי ודמוקרטי. ביהדות זה לא קיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2010 08:56 לינק ישיר 

אורהלבנה
תקרא בעיתונות את צורת התגובה של משפחות חילוניות לנהגים שקיפחו חיי אדם (למשל).
ותקרא את התגובה שלפניך (ואת תגובת השופט שבנו נהרג בגוש עציון מפגיעת בן חברו), ותחליט מי מבין את הלך רוח הזולת ומי לא. (ישנם עוד הסברים לאי הבנת הדתיים את החילוניים, חשוב בכיוון)

בעלך לא אשם, זו גזירת שמים. אנחנו כמו משפחה אחת, בואו לשבת" • מונולוג מרטיט • וידאו

מפגש מרגש ורווי דמעות התקיים בבית משפחת ברנשטיין בירושלים, ששבעת צאצאיה נהרגו ב'מינבוס הדמים' של יעקב ישראל ישורון • אשתו וילדיו של ישורון הגיעו לבית ברנשטיין לבקש סליחה - וזכו למונולוג של חיזוק מפיו של הרב אברהם ברנשטיין • "אביכם אינו אשם, זו הייתה גזירת שמים. אין לכם מה לבכות, אתם מוזמנים אלינו לשבת"

יקי אדמקר, בחדרי חרדים
תאריך: 12/08/2010 01:09:00

ניחום אבלים מצמרר ומרגש התקיים היום (ד') בבית משפחת ברנשטיין במאה שערים, כאשר הגיעו לביתם בירושלים משפחת ישורון, בני משפחתו של נהג המיניבוס, יעקב ישראל ישורון, שנהג במיניבוס באותו אסון הדמים בו נקטעו חייהם של שבעת בני המשפחה.

מי שעמד וצפה מהצד היה יכול לחשוב כי סב משפחת ברנשטיין, ר' אברהם, הגיע לביתם של משפחת ישורון כדי לנחמם. "אתם כמו משפחה בשבילי. מה שנגזר מהשמיים היה יכול לקרות לכל נהג ולכל אדם. הנה, הבן שלי צלצל אליי ואמר לי 'בוא איתנו', השבתי לו שאין לי כוח. אני אשם? בורא עולם לא רצה שאני אסע איתם".

את הניחום עשו המשפחות בחדר צדדי בבית, לאחר שמשפחת הנהג ביקשו כך בכניסתם אל הבית. במהלך נוכחותם בבית התקשרו בני המשפחה לנהג המיניבוס, השוהה במעצר בית בבית חמיו בירוחם. בני המשפחה שמו את קולו על רמקול והאחרון החל לבקש סליחה בקול שבור.

ר' אברהם השיב ליעקב ישראל כי אין לו סיבה לבקש סליחה וכי הכול נגזר מלמעלה. יתירה מזאת, ביקש הסבא בשיחת הטלפון, כי משפחת ישורון תשמור על קשר הדוק עם הברנשטיינים, במטרה שיעזרו אחד לשני כל אחד במה שהוא יכול.

לקראת סיום ניחום האבלים חזר ר' אברהם ברנשטיין על דבריו ואמר: "אין לי שום דבר נגדכם. זה קרה משמיים. השם גזר גזירה. אתם לא אשמים. אם היה בכוחי להוציא אותו מבית הכלא, הייתי עושה זאת".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2010 09:36 לינק ישיר 

גוילם,
אין כאן הבנה של נפש הזולת, אלא השלמה תיאולוגית (הכל משמים). אגב, הטיעון מופרך כשלעצמו, אלא אם באמת הנהג לא היה אשם (איני יודע מה היה שם), ואז אפשר לתלות זאת בגזירת עירין שמיימיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2010 09:46 לינק ישיר 

הגוילם
אם משפחת ברנשטיין מגלה גדלות נפש מי אני שאומר משהו.
אולם אם כן מדוע יש עונש גלות לרוצח בשוגג?
אני מדבר על העקרון, לא על המקרה הספציפי שאין לי מידע עליו.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 12/08/2010 09:47:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2010 10:56 לינק ישיר 

הגוילם, כפי שתוכל לראות באשכול סמוך, כבר מזמן העליתי לדיון את שאלת היחס המתחשב של חרדים לפוגעים ברשלנות. מעולם לא טענתי שחרדים אינם מסוגלים ללקיחת פרספקטיבה. אבל הם אינם מסוגלים לעשות זאת לגבי מישהו שנחשב בעיניהם ל"אחר". אם הוא חלק מהקהילה, ההיפך נכון. פדופיל חרדי יזכה ללקיחת פרספקטיבה מצד חרדים, הרבה יותר מאשר פדופיל חילוני יזכה לכך אצל חילונים. כי כל עוד הוא חלק מהקהילה של החרדי, הוא סוג של בן משפחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2010 19:38 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
גוילם,
אין כאן הבנה של נפש הזולת, אלא השלמה תיאולוגית (הכל משמים). אגב, הטיעון מופרך כשלעצמו, אלא אם באמת הנהג לא היה אשם (איני יודע מה היה שם), ואז אפשר לתלות זאת בגזירת עירין שמיימיים.

ואם הוא כן אשם לדעתו ?? הגדלות שלו שאין לו כעס ושנאה ונקמה כלפי אשתו וילדיו של הנהג, ומנחם ומרגיע אותם ואומר שהכל משמים וכך יקבלו גם את דבריו ברצינות וירעגו,
בכלל איך הוא עוד לא התאבד האבא ?? ועוד יש לו כוחות נפש לקבל את משפחת הנהג ולהרגיע אותם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2010 20:12 לינק ישיר 

אני מתפלא על בעלי-הגיון כאן,
 שתחת לזהות גבורה אנושית בדברי אבי הנהרגים, שמוחל ומפייס תחת לרטון ולזעום כמנהג המדינה בכה"ג. 
ותחת לייחס לצידוק הדין החוזר על עצמו בדברי הניחומים חלק משכנוע הסרת ההקפדה והתרעומת.
הם מזהים כאן תמימות-דתית.

ומה תאמרו על יוסף שאמר לאחיו שפשעו בו. אתם חשבתם לרעה ואלוקים חשבה לטובה. גם שם הוא הוא היה תמים לחשוב שאין לו להקפיד עליהם, כי הכל משמים לטובה?! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2010 12:46 לינק ישיר 

בעל הגדה - יוסף יכול להגיד אלוקים חשבה לטובה אחרי שהוא עלה לגדולה. להגיד את זה כאשר רואים רק את הרע בלי לדעת אם ואיזה טוב יצא מזה - זה סיפור אחר לגמרי. מלבד זאת, לשיטתך - האם לדעתך (ולדעת יוסף, עד כמה שנוכל לנחש אותה) האחים פשעו או שהיתה זו גזירת עליון ואין לנו להאשים אותם במאום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2010 13:20 לינק ישיר 

"לשיטתך - האם לדעתך (ולדעת יוסף, עד כמה שנוכל לנחש אותה) האחים פשעו או שהיתה זו גזירת עליון ואין לנו להאשים אותם במאום? "

כנראה שלא משנה מה יהיה נושא האשכול תמיד נגיע בסוף לשאלת הידיעה והבחירה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2012 17:56 לינק ישיר 

הואיל ולא מסוגלים להסתכל מחוץ לקופסה, הם הופכים לכפויי טובה, כי הם תמיד צודקים, תמיד מגיע להם, העגלה שלהם הכי מלאה, והם משלמים מסים יותר מכולם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > החברה החרדית ואימוץ נקודת המבט של הזולת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.