| נשלח ב-1/9/2010 12:24 |
|
| |
מיימוני וירוחמשמ
דבר ראשון כוונתי היתה לספר עובדה שחוויתי בעצמי "יד ראשונה", והשתדלתי לתאר אותה במדוייק ככל שיכולתי, לפחות בנתונים החשובים.
אין דומה תיאור זה שלי, לתיאור "מופעים" של עושי נפלאות למיניהם, זאת משום שכאן הכל היה ספונטני ובהפתעה, ובמופעים הכל מאורגן ומתוכנן ויש אפשרות גם לארגן ולתכנן טריקים ולא חסרים טריקים בעולם
ולגבי ההשלכות על הדת או היהדות:
אכן, לדעתי גם כן, שאין קשר בין השניים, אבל הרי הסיפור של פותח האשכול, נסב לא על השלכות הלכתיות תיאורטיות או ממשיות, אלא על האם אפשרי הדבר להפוך את אותו "בעל" לאגודת קש". ולגבי מציאות של ניסים או מלאכים וכו' הרי אם יש מצבים החורגים מדלת האמות של הפיזיקה וחוקיה וקביעות המדע, אז כבר פתחת פתח לאותם מופלא-ים, שהרציונאליסטים מנסים להסביר, רק בתוככי דלת אמות הפיזיקה.
צא וראה: כל המציאות הידועה והנראית בנויה רבדים רבדים רבדים גלויים לרוב, והרבדים הנסתרים (כוונתי ל"נסתר" בתוך חוקי הפיזיקה) ידועים רק למתי מעט ורק אחרי חקירה ודרישה (מלבד יחידי סגולה גאונים מבט,ן שזה בא להם באופן טבעי.
הנה מספר דוגמאות: 1. חשבון ומטמטיקה חשבון פשוט (הרובד הגלוי) הוא 1+1, 10+10 וכדו'
"הנסתר" זה האלגברה, חוקי המטמטיקה, לוגריתמים, חזקות ועוד, שאינם ידועים רק אחרי חקירה ודרישה, העמקה ולימוד
2. חומר
חומר גלוי הוא כל מה שאתה רוא מולך על שלל חוקיו
חומר "נסתר" הוא כל מה שאינך רואה (חלקיקים למיניהם) על שלל חוקיהם והשפעותיהם הידועים "ליודעי חן" מתחום המדעים
3. כלכלה
כלכלה "לעם" זה ניהול העניינים הכספיים כפי שהדיוטות עושים בד"כ בלי להכיר ולקחת בחשבון חוקים בכלכלה הידועים רק למעמיקים ולומדים
"הנסתר" של הכלכלה, זה משהו אחר כמעט לגמרי הידוע רק "למקצוענים"
אלה דוגמאות שהם רק חלק ממטפורה הממחישה את דעתי שהעולם, היכן שלא תסתכל עליו, תמצא רובד גלוי ורובד נסתר
והנסתר יימצא ברמות שונות של הסתרה.
כך לדעתי גם המציאות הידועה לנו.
החלק הגלוי זה כל מה שהרציו תומך בו
והחלק הנסתר מצריך גם הכרהבקיומה של אותה כספת, וגם מציאת המפתחות אליה וידיעת השימוש בהם
אך נראה לי שחלק מאלה הטוענים שיש בידם מפתחות הכספת, צריך לבדוק אחריהם שמא רמאים הם, ולהעמידם למבחן (בין מבחן ישיר ומכוון ובין מבחן "התוצאה" מבלי שהם כלל ידעו שאתה מעמידם במבחן.
בסיפור שסיפרתי העמדתי את אותו אדם הזה למבחן במפתיע וכוונתי היתה סקרנות גדולה לראות בעצמי את מה שרק עד אז שמעתי וקראתי עליו
אכן, יהיה זה מעניין לפתוח אשכול ובו יספרו אנשים "נסים ונפלאות" מעדות אישית בלבד (יד ראשונה) וגם משמעויות והשלכות מכך
תוקן על ידי שמניךטובים ב- 01/09/2010 12:38:38
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2010 12:38 |
|
| |
צדיק לא הצלחתי להבין את הדרך החשיבה שלך,
האם נסתר פי' שאני לא רואה ? לגבי עיוור העולם נסתר ?
כפוף כפיות היא נגד כל חוקי הפיזיקה, ולכן מגדרים אותם נסתר,
נסתר = לא הגיוני\מציאותי,
בשאר הדוגמאות שלך, מגדרים עומק מול שטחי, אין לזה קשר לנסתר,
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2010 12:48 |
|
| |
מסיפורי חסידים.
פעם נכנסתי אליו, אל הקודש פנימה, והוא הקדוש ישב חיור ליד שולחנו הקדוש, ועל השולחן היה בקבוק אדום, לאחר זמן מועט ביותר- במו עיני ראיתי- הפך הבקבוק חיור, והוא הקדוש הפך אדום.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2010 12:52 |
|
| |
מיימוני - אם למלאך (שליח לפעולה ספציפית) אין פיזיקה (וזה נשמע הגיוני) ואין אישיות ותודעה (ואכן מנין להמציא שיש לו) – מה יש לו? להבנתנו אם לא פיזיקה אז מאומה. איני מכיר משהו אחר. אז אולי באמת זה רק במחשבת ה"רואה". במילים אחרות – נבואה (או דרגה שלה).
- להבנתך שהמקרא התייחס למלאכים לא כאל מחזה וירטואלי, המקרא דבר בלשון העם או שאכן המחבר הטכסט חשב כך? נניח בחומש "שולח מלאכי לפניך".
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2010 12:52 |
|
| |
החברים בעבודה לא מבינים מה קרה לי שאני פתאום מתגלגל מצחוק,
ירוחם: עשית לי את היום, תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2010 14:20 |
|
| |
מקסמן גם עומק הוא נסתר במובן מסויים, תלוי בזוית ההסתכלות "נסתר" = כפשוטו, נסתר מעיני הבריות ואינו נראה/ידוע במבט ראשון, שטחי, לא עמוק גם המדען הידוע סטיבן הוקינג גולש לא אחת אל תחמים שאתה לא יודע לאן לשייך אותם, אל הפיזיקה התיאורטית או אל המיסטיקה. הוא מדבר על "חורי תולעת" "מסע בזמן" "חייזרים" ועוד האם הוא פיזיקאי או מסטיקן? פיזיקה (הנראה של העולם) ורוח (הלא נראה של העולם נושקים זה לזה בנקודת המפגש שלהם ואת זה רואים בספריו של הוקינג
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2010 16:13 |
|
| |
שמניך היקר:
אי אפשר להגדיר נסתר כהגדרתך, הרי לכל איש שחסר לו ידיעה כל שהיא אי אפשר לומר שזה נסתר,
נכון שזה נסתר ממנו, אבל מהחכם ממנו זה לא נסתר,
נסתר אפשר רק להגדיר לגבי כולם, ואם יש אחד שכבר יודע ? אז זה כבר לא נסתר,
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2010 20:32 |
|
| |
ליתר הבהרה
השימוש שעשיתי בדברי במילה "נסתר" היתה בכוונה של יחסיות (לנגלה), ואינה מוחלטת.
(כמו למשל שתגיד על מישהו שהוא גיבור ומפחיד את כל השכונה, אבל בשכונה אחרת של יותר בריונ ים ממנו, הוא ייחשב לחלשלוש)
וכל הדוגמאות שהבאתי היו רק מטאפורה להבהיר את עיקר דברי
ולא שהתכוונתי באמת שהאלגברה היא נסתר וכו'
|
|
|
|
|