| נשלח ב-30/8/2010 16:35 |
|
| |
ה או: אופטימיות ופסימיות בשיקולי עריכה באשכולות ובהלכה ובמוסר
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 30/08/2010 16:37:47
תוקן על ידי סגסג ב- 30/08/2010 16:50:03
תוקן על ידי עצכח ב- 30/08/2010 23:33:27
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2010 16:42 |
|
| |
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 30/08/2010 16:53:12
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2010 16:50 |
|
| |
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 30/08/2010 16:52:31
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2010 19:37 |
|
| |
כבוד מנהל המשנה
האם לא מן הראוי לתת הסבר למחיקה????
והייתם נקיים מה' וישראל- האם לא מהראוי שחברי הפורום ידעו מה סיבת המחיקה? אחרת מה יחשבו. מי יודע מה נכתב!?.
וולאלו שמחקו, לא מן הראוי להסביר להם? לפחות באישי, זה שיש דיין בסדר. אבל האם יש גם דין?
עד כמה שאני יודע ההנחיות למחיקה של מנהל הפורום הן מאד חמורות וזהירות.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 30/08/2010 19:39:39
מודה ועוזב
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2010 22:14 |
|
| |
ירוחם תודה רבה על הגיבוי. שלחתי בקשה להסבר על המחיקה ועדיין לא קבלתי. ובאמת,זה גם נקודה שמפריעה לי,החלטתם למחוק,בסדר,אז תמחקו לגמרי,למה להשאיר שכולם יראו שיש אשכול שפתחתי וסגרו אותו,וכולם יחשבו מי יודע איזה דברים נוראים כתבתי. אז כדי להסיר חשד ממני,אציין רק שהנושא "החמור" היה בענין ההפגנות על חיול הקברים ביפו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2010 22:29 |
|
| |
לסגסג
אולי תוכל להסביר את פשר האות ה שעומדת במקום שם האשכול?
לאחרונה נמחקו כמה אשכולות שכותרתן היתה אותיות א ב ג ד ועכשו ה.
אז אולי יואילו מנהלי המשנה לפתור את תעלומת האותיות והאשכולות המחוקים.?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2010 22:53 |
|
| |
הודעת הנהלה.
האשכול נמחק בידי אחד המנהלים מפני שהוא עסק בנושאים פוליטיים. היה חשש שהוא יתפתח בכיוון לא רצוי.
כיון שיש מספר מנהלים, ולכל אחד רגישויות וחששות משלו, יש מי שממהר יותר למחוק ויש מי שמסתפק באזהרה על הכיוון שהאשכול יכול לנוע בו בהתאם לתכני הפורום ועל הכיוונים שיש להיזהר מהם.
כיון שרוב המנהלים חדשים, אין כללים מספיק ברורים מתי למחוק ומתי להתריע. אנו מתנצלים בפני כל אלו שגילו שדבריהם נמחקו. כדאי תמיד לשמור עותק של האשכול לפני פירסומו. אז תמיד אפשר לשחזר לאחר בירור.
דברי אלו באו כדי למנוע כל חשד בסגסג שהינו כותב ותיק ומוכשר, וגם למנוע חשד במוחק, שבסך הכל התכוון לשמור על הפורום. זו היתה אי הבנה.
האשכול לא נמחק לגמרי אלא רק נמחקה ההודעה בגלל שהמוחק מוגדר כמנהל משנה, ולפי כללי הייד פארק ושגיונותיו, מנהל משנה רשאי למחוק תוכן הודעה אבל לא את ההודעה עצמה.
השימוש באותיות הוא גחמה פרטית של המנהל שמחק... מעין הבדיחה שסיפר (ירוחם?) על אותו אחד שנכנס לחנות וביקש שעון. אמר לו האיש שאינו מוכר שעונים אלא שהוא מפרזל סוסים. תמה הקונה, מדוע יש שעונים בחלון, וענה בעל החנות: מה אשים שם, סוס?
(נדמה לי שהבדיחה המקורית קצת שונה, אבל גם הנוסח הזה מספיק ברור).
לגבי הנושא המקורי, ביקשתי מסגסג שישלח לי את הנוסח שלו לבדיקה, ואני משער שהוא בסדר, אם כי ראוי יהיה לפרסם הזהרה מפני פוליטיזציה. צאו וראו מה אונה לנו באשכול של ****.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2010 23:21 |
|
| |
תודה למיימוני על פתרון התעלומה.
אם האותיות הן גחמה פרטית של מנהל המשנה אני מסיקה שכל המחיקות א ב ג ד ה נעשו על ידי אותו מנהל תוך פרק זמן קצר ביותר.
האם אין כאן הוכחה שהמנהל החדש מתייחס למשימתו בהתלהבות יתר?.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2010 23:31 |
|
| |
צענע רענע
אני הייתי מעדיף: מסירות יתר. או אפילו: חששנות יתר.
וכוונתי היא לאותה גישה המיוחסת לרבני בריסק, כגון הגרי"ז, שטען כי הוא רואה כל כך הרבה חששות אז איך יתעלם.
למעשה, גם אני כמוהו. גם אני יודע שאשכולות עלולים להידרדר. אלא שאני סבור שמוטב להניח לאשכול להתנהל תקופה בעצמו, ואז למחוק מה שטעון מחיקה, מאשר למחוק ולא לתת הזדמנות.
אולי זו מחלוקת בינינו מה הגישה המומלצת, לסמוך על האדם גם אם הוא עלול להכזיב, או למנוע מן האדם להיכנס לנסיונות שמי יודע לאן יוליכו.
צאי וראי את האשכול שרמזתי אליו "המחלוקת בין הרב ** לבין ****", שמישהו, אולי הוא, נעל, ואני פתחתי מחדש. ובסופו של דבר האשכול נסגר לאחר שהיו בו מספר גדול של הודעות שאינן ראויות להיכתב. אלא שכדי למחוק צריך לפתוח מחדש ולערוך וכו' וכו' ואז לנעול שוב. ומי יתאמץ כל כך הרבה כאשר הייד פארק כל כך מקשה על עריכה. ואני היודע. אם כן, אני הוא שטעיתי בליברליות יתר.
אז לאחר הבהרה זו אני חושב ש"התלהבות יתר" יכולה להיות גם מחמאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2010 09:24 |
|
| |
הרב מימוני
קהלת פרק יא שֹׁמֵר רוּחַ לֹא יִזְרָע וְרֹאֶה בֶעָבִים לֹא יִקְצוֹר:
האם השומר לא יתן לאשכול עם הרבה רוח להיזרע? על חומותיי הפורום הפקדת שומרים. שומרים כן, אבל לא מונעי בנין. השומר אינו נביא, ואינו צריך ללמוד דבר מתוך דבר, יש החלקה יש מחיקה, אין מחיקה על חשבון העתיד. אין האשכול נידון על סופו. האולי.
מרוקאי אומר לחברו - בא לך לשחק שש בש,. השיב החבר- למה לשחק שש בש? בא נלך מיד מכות.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2010 09:42 |
|
| |
*** תיקון טעות ***
כתבתי שמנהל משנה אינו יכול למחוק אשכול. ובכן, זה נכון אם מדובר בפונקציה של מחיקת אשכול, אבל יש דרך קלה ונוחה לעשות זאת לכל מנהלי המשנה. והעיר לי על כך אחד מחברינו שאשמור לבקשתו על עילום שמו.
כדי למחוק את כל האשכול, די למחוק את ההודעה הראשונה שלו, והכל הולך אחרי הראשון.
זה גם מועיל למי שפתח אשכול ורוצה להתחרט תוך שעה. ימחק את הודעתו הראשונה והכל נעלם.
כמובן, יש לחשוב היטב לפני שימוש בטיפקס כזה חזק. אבל כפי שהעיר לי אותו מנהל, הגישה שלנו בפורום היא לסמוך על המשתמשים והחברים, ליידע אותם בכוחותיהם שיש להם, אפילו במחשב, אפילו בהייד פארק, ולסמוך שידעו לעשות בהם שימוש נכון.
ירוחם
מאד נהניתי מהסיפור שלך. אימצתי אותו. רק צריך לחפש דרך להוציא ממנו את הרכיב הגזעני.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2010 10:00 |
|
| |
טוב נשנה שני אנשים- שבאפריקה הם נקראים- הצפוניים-......
מעיד על עצמי שאיני גזען, עם ישראל חזר מגלותו עם תכונות אופי, אני צוחק על ההונגדים, על הפולנים-עליהם יש באמת הרבה לצחוק- על היקים, על האנגלים, הרומנים- או הו. וכו. אם עושים זאת באהבה זו אינה גזענות מצוה של צחוק הבא לידך על תחמיצנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2010 10:04 |
|
| |
ירוחם
חלילה לי מלחשוד בך.
התכוונתי שארצה להשתמש בסיפור שלך כדי להמחיש את הרעיון של הסתכלות קדימה מוגזמת. אבל אני איני רוצה לספר סיפור שיש בו נימה של התייחסות אתנית.
|
|
|
|
|